15 عضو شورای امنیت امیدوارند امروز بر سر راه حل مشترک برای جنگ غزه به توافق برسند. پیش نویس قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی، رئیس دوره ای شورای امنیت، خواستار «آتش بس فوری و پایدار» همراه با «دسترسی ایمن و بدون مانع به کمک های بشردوستانه» شده است. اکثر اعضا با این پیشنهاد موافق هستند، اما ایالات متحده با بخش هایی از آن مخالف است.
جیمز لندل، خبرنگار دیپلماتیک بی بی سی نوشت: 15 عضو شورای امنیت امیدوارند امروز بر سر راه حل مشترک برای جنگ غزه به توافق برسند.
در مورد این که همه می خواهند جنگ پایان یابد، چیزی برای گفتن وجود ندارد. اما بر سر مفاد این تصمیم اختلاف نظر وجود دارد.
پیش نویس قطعنامه پیشنهادی امارات متحده عربی، رئیس دوره ای شورای امنیت، خواستار «آتش بس فوری و پایدار» همراه با «دسترسی ایمن و بدون مانع به کمک های بشردوستانه» شده است.
اکثر اعضا با این پیشنهاد موافق هستند، اما ایالات متحده با بخش هایی از آن مخالف است.
آنها می گویند در صورتی که حماس در قدرت بماند و به فعالیت های نظامی خود ادامه دهد، با پایان “فوری” درگیری ها موافق نیستند.
انگلیس بر این باور است که اصطلاح پایدار به این معناست که حماس در عمل نباید هیچ گونه فعالیت نظامی داشته باشد و در واقع در صورت ادامه شلیک موشک به اسرائیل، این آتش بس «پایدار» نخواهد بود.
آیا به همین دلیل است که اعضای شورای امنیت به دنبال راهی برای استفاده از «تعلیق» به جای واژه «ایست» هستند؟
برای ایالات متحده، تا زمانی که حماس به عنوان یک گروه به فعالیت خود ادامه دهد، اصطلاح “تعلیق” قابل قبول تر است، زیرا به معنای “وقفه موقت” در درگیری است، نه “آتش بس دائمی”.
برخی از اعضای شورا به من گفتند که پیشنویس فعلی خواستار تعلیق فوری خصومتها و گامهایی در جهت توقف دائمی درگیریها است.
در حال حاضر، همه نگاه ها به ایالات متحده است: آیا آنها قطعنامه را وتو می کنند یا ممتنع؟