به گزارش بازار، مرتضی شهمیرزایی، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی اظهار داشت: این در حالی است که یکی از بزرگترین سامانه های کشورمان، سامانه سوخت رسانی به جایگاه های سراسر کشور است و یکی از قوی ترین فناوری های اطلاعاتی دنیاست. ; این سامانه هوشمند بر روی شبکه اینترنت ساخته شده است و به دلیل اینکه یک شبکه بسته نیست و رایگان است، برخی افراد مخرب می توانند به آن آسیب بزنند، مانند دو سال پیش که دشمن قصد حمله به آن را داشت اما این کار را نکرد. موفق شدن
وی افزود: دشمنان تصور میکردند چون توزیع سوخت از طریق سامانه و جایگاهها به خطر میافتد، میتوانند باعث عصبانیت مردم عزیزمان شوند و یا مثلاً برای روزهای طولانی عرضه سوخت در کشور را قطع کنند. به اهداف خود نرسیدند.” چه دو سال پیش و چه امروز به امید خدا با هوشیاری دست اندرکاران این اداره و سایر ادارات که به کمک شتافتند، طرح عندان ناکام ماند. وزیر محترم ما با وجود اینکه جلسه مهمی در دولت داشتند بلافاصله اتاق کار را تشکیل دادند و آمدند و کار را به عهده گرفتند و خوشبختانه یکی دو ساعت بعد از این اغتشاش شروع به کار کردند، یک جوری سمت ها را به مدار و آنجا آوردند. در بحث توزیع سوخت هیچ دغدغه ای برای مردم عزیزمان وجود ندارد.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه “محصولات صنعت پتروشیمی به صورت مستقیم و غیرمستقیم باعث ایجاد اشتغال مهم در کشور می شود”، گفت: تاثیر عمده محصولات صنعت پتروشیمی در اقشار شهرک های صنعتی در ایجاد اشتغال است. . . بخش، زیرا در آنجا به محصول تبدیل می شود و به محصول نهایی تبدیل می شود و این اثرات یک فعالیت از نوع دومینویی در صنعت پتروشیمی است.
وی افزود: زیرساخت های تولید کاتالیست را در کشور چه در مقیاس آزمایشگاهی و چه در مقیاس نیمه صنعتی در اختیار داشتیم و از دو سال پیش که شروع به کار کردیم، هدفمان این بود که برای همیشه کشور را از واردات نجات دهیم. وابستگی محصول استراتژیک به کاتالیزور.” و در تولید همه کاتالیزورهایی که حوزه پتروشیمی، گاز و پالایشگاه به آن نیاز دارد، باید زائد شویم و همه اینها را بومی سازی و درونی کنیم.
شهمیرزایی با بیان اینکه برخی نگران بودند که در عرض 4 سال بتوان یک وابستگی 115 ساله را از بین برد، گفت: همه توانمندی هایی را که از قبل در کشور وجود داشت را برشمردیم، کنار هم گذاشتیم و خوشبختانه نتیجه همین خودباوری در سال 1401 ایران را در زمره صادرکنندگان کاتالیزور قرار داد و اتفاقاً کشورهایی که توسط اروپایی ها و آمریکایی ها تحریم شده بودند، آمدند و کاتالیزور خود را از کشورمان درخواست کردند.
وی افزود: اکنون 97 درصد نیاز کشور به کاتالیست توسط تولیدکنندگان و تولیدکنندگان کشور تامین می شود و این حرکت برای رسیدن به خودکفایی کامل در این زمینه ادامه دارد.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: به شرکت های مصرف کننده اعلام کرده ایم که موظفند از تولید داخل استفاده کنند و با اطمینان از تولید داخل استفاده کنند. از سوی دیگر تولیدکنندگان داخلی نیز تلاش کردند تا محصولات کاتالیست را غنی کرده و کیفیت بهتری به آنها ارائه کنند، به طوری که زمانی که کاتالیست ایرانی به یکی از این کشورهای معروف رفت، در راکتورهای آن کشور تعبیه شد و خوشبختانه نیازهای لازم را به وجود آورد. محصول مورد آزمایش قرار گرفت و دیدیم که کارایی کاتالیست ایرانی بهتر از کاتالیست اروپایی بوده و نتیجه آن میزان محصول تولیدی است و این یکی از دستاوردهای مهم صنعت نفت کشور است.
شهمیرزایی گفت: در حال حاضر 75 مجتمع پتروشیمی در کشور وجود دارد که سه مجتمع آن خدمات جانبی مانند آب، برق، بخار و سایر خدمات مشابه ارائه میکنند و 72 مجتمع تولیدی نیز مجتمع تولیدی هستند. : در گذشته معمولا همه مجتمع های تولیدی ما کاتالیست وارداتی داشتند اما امروز می خواهم بگویم که امروز 97 درصد واردات کاتالیست ما قطع شده است و در 2 سال آینده یعنی تا پایان این دولت. ما از تمام کاتالیزورها استفاده خواهیم کرد. مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و همچنین کاتالیزورهای مورد استفاده در صنایعی مانند صنعت فولاد و مس تولید خواهیم کرد که مصرف یکسانی در داخل کشور داشته باشند و جشن خودکفایی را جشن خواهیم گرفت.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به عدم مصرف بهینه گاز در مناطق غیرمولد کشور گفت: در صورت صرفه جویی در مصرف انرژی در منازل، انرژی اولیه بیشتری به بخش تولیدی اختصاص می یابد. در کشورهای اروپایی دمای زمستان آنها در برخی نقاط بین 5 تا 10 درجه است، حتی برخی از هتل های آنها بین 15 درجه تا کمتر از 15 درجه تنظیم می کنند. در کشور ما دمای راحت بین 18 تا 19 درجه تا 23 درجه است و خواهش من به عنوان خادم صنعت پتروشیمی این است که اگر بخواهیم مجتمع های پتروشیمی در فصل زمستان تولید پایداری داشته باشند، واحدهای فولادی، سیمانی و سایر واحدهای صنعتی ما گاز را به عنوان سوخت خود و موتور آن واحد صنعتی داشته باشند و برای فعال بودن چرخ اقتصادی کشور در زمستان ها مانند فصول دیگر از مردم می خواهیم در هزینه ها صرفه جویی کنند و این موضوع را به شدت رعایت کنند.
وی افزود: البته وزارت نفت با برنامه ریزی هایی که آقای وزیر داشت، در فصل سرد زمستان تمام تلاش خود را برای حداکثر سازی تولید انجام داد، وظیفه ای که در بخش بالادستی یعنی در حوزه ملی است. شرکت نفت ایران و در بخش فرآوری گاز یعنی شرکت ملی گاز ایران می توانیم با حداقل ضایعات گاز را به واحدهای صنعتی و خانگی برسانیم که البته بستگی به دما دارد.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: به ازای هر درجه کاهش دما روزانه 25 میلیون مترمکعب گاز نیاز است اما اگر بخواهیم خانه های خود را یک تا دو درجه پایین بیاوریم و به جای پوشیدن لباس در خانه، در زمستان لباس گرم بپوشید، طبیعی است که بتوانیم واحدهای صنعتی خود را فعال نگه داریم.
شهمیرزایی درصد پیشرفت پروژه NGL3100 را 90 درصد اعلام کرد و گفت: بهره برداری از این واحد به جمع آوری بیشتر گازهای نفتی کمک می کند. صنعت پتروشیمی برای جمع آوری گازها با نفت پیشرفت کرده است و گاز شیرین یا گاز خشک آن که قابل تامین و تزریق به شبکه سراسری است به شبکه سراسری تزریق می شود و مابقی یعنی اتان و برش های سنگین تر. نسبت به اتان نیز هدایت می شوند و تغذیه واحدها پتروشیمی می شود.
و افزود: پتروشیمی گچساران یکی از مجتمع های عظیمی است که از این محل مواد غذایی را تامین می کند، گاز مشعل هایی که در بیابان ها می سوزند توسط بید بلند جمع آوری می شود، بید بلند سیتوپلاس آن را به پتروشیمی گچساران هدایت می کند.
معاون وزیر نفت تصریح کرد: در منطقه عسلویه پالایشگاه های گاز کشورمان تا پایان سال با تلاش آنها 625 میلیون فوت مکعب گاز دودکش از منطقه انرژی پارس که در مجاورت قرار دارد استخراج می شود. به پالایشگاه ها برداشت خواهد شد.
شهمیرزایی با بیان اینکه «صنعت پتروشیمی اولین کسی است که جمع آوری گازهای همراه و خاموش کردن مشعل های گاز را یاد می گیرد»، گفت: طبق وعده وزیر محترم نفت، در پایان این دولت همه این مشعل ها خاموش می شود. یعنی 110-115. -یک سال درد خواهد بود
وی ادامه داد: در حال حاضر یکی از موضوعاتی که در دستور کار شرکت ملی صنایع پتروشیمی قرار دارد، توسعه متوازن است و در آن توسعه متوازن تعادل در تغذیه واحدهای پتروشیمی در دستور کار قرار گرفته است. توسعه در بخش خوراک مایع یکی از موضوعاتی است که در دستور کار قرار دارد و خوراک های بین مجتمعی در حال حاضر عمدتاً برای حوزه زنجیره ارزش برنامه ریزی می کنیم.
شهمیرزایی تصریح کرد: خوشبختانه خود هلدینگ ها یعنی گروه های سرمایه گذاری صنعت پتروشیمی برای تامین خوراک پایدار صنعت پتروشیمی در حال برنامه ریزی برای سرمایه گذاری در بخش بالادستی بودند.
وی افزود: یکی از وظایف مهم شرکت ملی صنایع پتروشیمی تعادل در عرضه محصولات پتروشیمی است. بنابراین اولاً واحدهای ملی مازاد تقاضای طبیعی داخلی دارند که باید اجازه صادرات را بدهیم و مجتمع های پتروشیمی که انبارهایشان را تولید می کنند اشباع نشوند، باید بتوانند صادرات داشته باشند.