به گزارش خبرگزاری مهر، پس از انتشار مطالبی مبنی بر استعفای رئیس سازمان سنجش، روابط عمومی دیوان عدالت اداری توضیحاتی را در این خصوص منتشر کرد.
شرح این اطلاعیه به شرح زیر است:
دیوان عدالت اداری مدتی است که به دلیل فشار بر اجرای قانون اساسی کشور که میثاق ملی ملت بزرگ ایران است مورد هجمه برخی رسانه ها قرار گرفته است. با این حال؛
1- بر اساس اصل 34 و 173 قانون اساسی، دعوی از حقوق مسلم هر فرد و دیوان عدالت اداری است. تاریک کنید بر اساس اقدامات و تصمیمات واحدهای دولتی درخواست می شود، لذا بر اساس اصل تساوی همه در برابر قانون، اطاعت از تصمیمات قطعی دادگاه وظیفه همگان است. و دستگاه های اجرایی و این نسخه هیچ استثنایی را شامل نمی شود.
2- در رابطه با موضوع مشکوک به تقلب در آزمون سراسری که آقای پورعباس رئیس مستعفی سازمان سنجش بهانه ای برای استعفای خود اعلام کرد، در ماه های اخیر جلسات کارشناسی متعددی با حضور وزیر محترم علوم، رئیس کمیسیون اصل 90 شورای اسلامی، رئیس سازمان سنجش و معاونین ایشان و جمع کثیری از کارشناسان و کارشناسان فنی با مبانی قانونی عملکرد دیوان و ارزیابی دیدار کردند. تشکیلات مورد بررسی و بررسی قرار گرفت و تقریباً در تمامی موارد مواضع دیوان عدالت اداری از سوی حاضرین بر اساس قانون تشخیص داده شد و علاوه بر تکرار مواردی بدون مبنای قانونی، در ارزیابی هیچ سند قانونی قابل قبولی ارائه نشد. سازمان برای اثبات ادعا
3- شوراي اسلامي در تفسير ماده 11 قانون تخلفات و جرايم در آزمون سراسري اعلام كرده است كه شبهه در آزمون سراسري شامل پذيرفته شدگان نهايي و گذشت سالها از تحصيل آنان نخواهد شد. یعنی طبق قانون کسانی که در دانشگاه ها تحصیل کرده اند و سال ها از تحصیلشان گذشته است یا حتی کسانی که فارغ التحصیل شده اند. فارغ التحصیل علاوه بر این، امکان رسیدگی به ظن تقلب در امتحان یا ظن تقلب در امتحان وجود ندارد. در غیر این صورت، مدارک تحصیلی افراد در هر زمانی ممکن است لغو شود.
از سوی دیگر، شورای محترم نگهبان در پاسخ به رایزنی اخیر دیوان عدالت اداری طی نامه رسمی شماره 102/39144 مورخ 09/08/1402 تعیین قانون و قاعده حاکم بر دعوی را امری ضروری دانست. از اختیارات مقام قضایی رسیدگی کننده به پرونده.
4- همچنین با توجه به اظهارات ریاست محترم سازمان سنجش و آموزش کشور در متن استعفای ایشان مبنی بر عدم توانایی سازمان سنجش در اجرای این میزان بازگشت به آموزش متقلبان، ذکر این نکته ضروری است. وجود کلاهبرداری از سوی آنها ارائه نشده است. ثانیاً: چگونه ممکن است بیش از ده برابر همان افراد با شرایط یکسان برای کار و تحصیل بر اساس تحقیق و تفحص مجلس و با مجوز آن سازمان به دانشگاه ها آمده باشند؟
در خاتمه واضح است که اقداماتی از این دست و تضعیف اقتدار قضایی حتی با نیت خیر خواستن باشد که چیزی جز سردرگمی ذهنی شما را برای افرادی که دوستشان دارید همراهی نکند. میهن او چاره دیگری ندارد، بنابراین همانطور که بارها به وی و وزارتخانه اش اعلام شده، شایسته است موضوع از مجاری قانونی پیگیری شود.