به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محققان به بررسی این موضوع پرداختند که چرا این گونه تنها پستانداری است که رنگ چشم آن به صورت فصلی از نارنجی طلایی در تابستان تا آبی در ماه های زمستان تغییر می کند.
این مطالعه نشان داد که اگرچه تغییر رنگ می تواند به آنها کمک کند که در اواسط زمستان بهتر ببینند، زمانی که بارش برف سنگین است، به چشمان آنها اجازه می دهد تا نور ماوراء بنفش را منتقل کنند. به گفته محققان، این پرسشهای بیشتری را ایجاد میکند، زیرا اشعههای فرابنفش خورشید که از برف منعکس میشوند باعث میشوند گونهها به دلیل افزایش دیدشان، دو برابر بیشتر نور فرابنفش دریافت کنند. آنها همچنین گفتند به همین دلیل آهوها می توانند در تاریکی به وضوح ببینند و مانند گلسنگ ها به دنبال غذا باشند.
این مطالعه توسط پروفسور ناتانیل دومینی، انسان شناس کالج دارتموث در ایالات متحده، و دکتر کاترین هوبیتر و پروفسور جولی هریس از دانشکده روانشناسی و علوم اعصاب در دانشگاه سنت اندروز انجام شد.
هوبیتر می گوید: «به نظر ما، یافتن گلسنگ های کم رنگ در برف سفید بسیار دشوار است. اما از نظر گوزنهای شمالی، گونههایی که باید از آنها تغذیه کنند، به صورت لکههای تیره در منظرهای برفی بسیار بازتابکنندهتر ظاهر میشوند.
گوزن شمالی از گونه خاصی از گلسنگ به نام Cladonia rangiferina تغذیه می کند که اغلب به صورت محاوره ای “خزه گوزن شمالی” نامیده می شود. گونه گلسنگ حیاتی برای بقای گوزن شمالی در واقع خزه نیست و روی بسترهای اسفنج مانند در عرض های جغرافیایی شمالی رشد می کند.
Hubeiter گفت که قبلاً پیشنهاد شده بود که دید در شب گوزن شمالی می تواند اقتباسی برای جستجوی گلسنگ باشد، اما آزمایشات قبلی شواهد قابل توجهی پیدا نکردند.
آبنما: روزنامه گاردین
227227