به گزارش بازار، احمد سلیمانی; نماینده بازاریابی پژوهشگاه فضایی ایران بیان کرد: پژوهشگاه فضایی ایران با توجه به دستاوردهای حوزه محصولات فناورانه و پژوهش محور بودن این پژوهشکده در سال 1402 در نمایشگاه فن بازار امسال شرکت کرده است.
سلیمانی افزود: پژوهشگاه فضایی ایران متولی توسعه زیرساختهای صنعت فضایی کشور است. ما دو نوع ماهواره در کشور داریم که طراحی و ساخت آن از سوی دولت به وزارت ارتباطات و از طریق وزارت ارتباطات به پژوهشگاه فضایی ایران ابلاغ می شود. اول توسعه ماهواره های مخابراتی و دوم توسعه ماهواره های حسگر یا تصاویر ماهواره ای است.
نماینده تجاری سازی پژوهشگاه فضایی ایران بیان کرد: در حال توسعه ماهواره های ارتباطی ناهید 2 و ناهید 3 و ماهواره های پارس 2 و پارس 3 به عنوان ماهواره های کشف هستیم. سال گذشته ماهواره خیام را پرتاب کردیم که یک ماهواره سنجش است که توسط پرتابگر روسی پرتاب شد.
سلیمانی ادامه داد: امروز ماهواره خیام در مدار فعال است و سازمان هایی مانند وزارت جهاد کشاورزی از تصاویر ماهواره ای آن برای پیش بینی و رصد محصولات مهمی مانند برنج و گندم استفاده می کنند و وزارت جهاد کشاورزی نیز به دولت گزارش می دهد. در مورد این. امر.
وی تاکید کرد: علاوه بر صنعت فضایی، زمانی که فرآیند تحقیق و توسعه محصولات و زیرسیستم ها را انجام می دهیم، کاربرد برخی محصولات غیرفضایی مانند صنعت خودرو و صنعت برق نیز در دستور کار قرار دارد. حسب وظیفه محوله از سوی شورای عالی فضایی به ریاست ریاست محترم جمهوری اعلام شده، انجام خواهد شد.
سلیمانی خاطرنشان کرد: تعدادی از محصولات سرریز فناوریهای فضایی هستند که از آن جمله میتوان به سامانههای مانیتورینگ بالونهای مخابراتی، دستگاههای حسگر، سامانههای مولتی روتور، بستههای باتری خودروهای الکتریکی و سامانههای حسگر فضایی که در ارتش و هوانوردی استفاده میشود، اشاره کرد. صنایع .
وی ادامه داد: سعی می کنیم علاوه بر صنایع فضایی، نیازهای فناورانه سایر صنایع را نیز در سبد محصولات پوشش دهیم. در صنعت برق، فناوری به نام باتریهای جریان وانادیوم وجود دارد که یکی از ملزومات اصلی ایستگاههای شارژ خودروهای برقی است، زیرا امروزه کشور ما به سمت تولید و توسعه خودروهای برقی پیش میرود.
نماینده بازاریابی پژوهشگاه فضایی ایران ادامه داد: یکی از کاربردهای «باتری های جریان وانادیوم» صنعت توزیع برق است. یکی از مزیتهای رقابتی باتریهای وانادیومی این است که میتوانیم برق را از طریق باتریهای وانادیومی در شبکه پیک مصرف ذخیره کنیم و در جاهایی که شبکه توزیع برق در کشور قطع یا کمبود دارد، همانطور که از طریق این باتریهای وانادیوم کمک میکند، کمک کنیم. صنعت توزیع برق
سلیمانی خاطرنشان کرد: محصولاتی داریم که در سبد فناوری باقی مانده است که به نوعی تجاری سازی شد. ما دستگاه «دیدکتور مواد مخدر و مواد منفجره» را داریم که بیش از 100 دستگاه از آن ساخته و به سازمان ها و گروه های علاقه مند تحویل داده شد. ما امروز به صورت انحصاری در کشور دستگاه های کشف مواد مخدر و مواد منفجره تولید می کنیم و حتی در نمایشگاه ایپاس که اخیرا برگزار شد نیز حضور فعال داشتیم و معاونان خود فرجا از این نمایشگاه بازدید کردند و یکی از الزامات فرجا بود و در سبد نیازمندی های فراجا قرار گرفت. . .
وی ادامه داد: امروز در حال رایزنی با پلیس فرودگاه هستیم تا این دستگاه در سبد محصولات پلیس فرودگاه قرار گیرد چرا که یکی از نیازهای راهبردی کشور در حوزه امنیت است. در واقع ردیاب یک دستگاه منحصر به فرد است و فرآیند به دست آوردن این محصول نیز از مرحله تحقیق و توسعه تا تجاری سازی 3 سال به طول انجامید.
نماینده بازاریابی پژوهشگاه فضایی ایران گفت: در سیستمهای مولتی روتور یکی از نیازهای پلیس راهنمایی و رانندگی کنترل ترافیک جادههای کشور بهویژه جادههایی است که از پرترددترین و پرترددترین راههای کشور هستند. .
وی گفت: نصب سکوهای دوربین برای راهنمایی و رانندگی در کشور بسیار پرهزینه است و از طریق این سیستم مولتی روتوری که وجود دارد و با استفاده از دوربین هایی که در دست پلیس است می توان ترافیک را پیش بینی کرد. جاده های شلوغ و پیش بینی ترافیک.
نماینده بازاریابی پژوهشگاه فضایی ایران خاطرنشان کرد: پیشبینی ترافیک از طریق دوربینهای ثابت و ثابت انجام نمیشود و فقط میتوانیم مشخص کنیم که چند خودرو عبور کردهاند، اما از طریق این دستگاه میتوانیم از طریق یک ترافیک حرکت کنیم. از 8 کیلومتر ضمناً باید به پلیس راهنمایی و رانندگی اطلاع داده شود تا اقدامات و تمهیدات لازم را انجام دهند.
سلیمانی تصریح کرد: این یکی از نیازهای اساسی است که پلیس راهور در نمایشگاه پلیسی که مهرماه برگزار شد نیز آن را تشخیص داد. سنگ بنای پژوهشگاه فضایی ایران در توسعه صنعت فضایی ایران این است که بتواند نیازهای صنایع و حوزه های دیگر مانند امنیت، کنترل و نظارت ترافیک، مدیریت شهری، برق و انرژی و خودرو را در سبد پروژه بگنجاند. محصولات فناورانه