به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه خبری الجزیره در مطلبی به مواضع دولت یمن و نیروهای مسلح این کشور در خصوص حمایت از مقاومت فلسطین در غزه و حمله به هر کشتی عبوری از خلیج از عدن، تنگه اشاره کرد. باب المندب و دریای سرخ به سمت بنادر سرزمین های اشغالی، نحوه واکنش بازیگران منطقه ای و بین المللی به این حوادث و احتمال وقوع جنگ.
این گزارش تاکید می کند که تحولات مذکور پیامدهای تهاجم رژیم صهیونیستی به نوار غزه را پیچیده کرده است، هرچند گروه های یمنی پیش از این از حمله به کشتی های با پرچم اسرائیل یا وابسته به صهیونیست ها خبر داده بودند.
درخواست کمک از تل آویو
این گزارش با ارائه اطلاعاتی از توقیف کشتی گلکسی رایدر و حمله پهپادی به کشتی متعلق به شرکت صهیونیستی ZIM و حمله به دو کشتی دیگر اسرائیلی نوشت: آمریکا در واکنش به اقدامات دولت یمن، اعلام کرد که ائتلافی متشکل از 38 کشور کشتیهای تجاری را همراهی میکنند و عرضه دریایی در منطقه ایجاد میکنند. زهی هنگبی مشاور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرد که تل آویو پس از ناکامی جامعه جهانی در این اقدام آماده مقابله با جنبش انصارالله است.
شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که بنیامین نتانیاهو با جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا و دیگر رهبران اروپایی در این باره صحبت کرده و گفته است که اگر این کشورها راه حلی برای این مشکل پیدا نکنند، خود تل آویو اقداماتی را برای رفع این محاصره دریایی انجام خواهد داد.
تل آویو در محاصره
رژیم صهیونیستی در سال های اخیر تجارت خود را با کشورهای آسیایی از جمله هند، چین، ژاپن و سنگاپور بسیار افزایش داده است تا جایی که حجم تجارت بین المللی تل آویو با این کشورها از مرز 40 میلیارد دلار در سال گذشته است. از این نظر، تخمین زده می شود که تعداد کشتی هایی که از مسیر دریای سرخ به سمت بنادر اسرائیل استفاده می کنند، 278000 کشتی باشد.
در پی حوادث اخیر، پیشبینی میشود که این گونه کشتیها مجبور به تغییر مسیر شوند و هزینه حمل و نقل و قیمت تمام شده کالا را حداقل 9 درصد افزایش دهند و چالشهای پیش روی اقتصاد رژیم صهیونیستی را افزایش دهند. رکود اقتصادی از 7 اکتبر گذشته
گزینه های ایالات متحده برای رویارویی با وضعیت جدید
پاتریک ریدر، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا گفت که این کشور مذاکراتی را برای ایجاد یک نیروی دریایی بینالمللی علیه نیروهای مسلح یمن آغاز کرده است. این نیروها احتمالاً شامل 38 کشور است. هدف این اقدام آمریکا کاهش هزینه های این ماموریت سنگین است، زیرا دولت بایدن در شرایط کنونی نمی خواهد جبهه جدیدی در منطقه بگشاید.
در همین راستا، سایت خبری پولیتیکو نوشت که اعضای کابینه بایدن تقریباً متفق القول هستند که آمریکا نباید مستقیماً علیه نیروهای مسلح یمن در یمن واکنش نشان دهد.
به گفته این منبع خبری آمریکایی، مقامات این کشور بر این باورند که حمله به نیروهای مسلح یمن در شرایط کنونی اقدامی خطرناک است و ممکن است با گسترش دامنه جنگ منجر به آغاز یک درگیری منطقه ای گسترده شود.از اسرائیل . در غزه حتی دولت بایدن از اسرائیل خواسته است که به اقدامات نیروهای مسلح یمن واکنش نشان ندهد. روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال به این موضوع پرداخت. اگرچه عربستان سعودی از آمریکا خواسته است در شرایط کنونی به یمنی ها حمله نکند، اما به نظر می رسد سعودی ها به شدت نگران گسترش روند توسعه به سمت یک جنگ جهانی منطقه ای در خاورمیانه هستند. با این حال گفته می شود کابینه رژیم صهیونیستی فشارها را بر بایدن و متحدان غربی به دلیل لزوم اقدام سریع برای جلوگیری از انزوای اسرائیل در حوزه دریایی افزایش داده است.
الجزیره می نویسد: گزینه های پیشنهادی آمریکا و اروپا نشان می دهد که درک عمیقی از این واقعیت وجود دارد که درگیری کنونی با یمن با چالش های زیادی روبرو است، زیرا موقعیت جغرافیایی این کشور پیچیده و حساس است و موضوع یمن برای ایران نیز از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
الجزیره در پایان تصریح می کند: اگرچه دولت آمریکا گزینه تشکیل نیروهای بین المللی را مطرح کرده است، اما به نظر می رسد این نیروها نیز برای تأثیرگذاری بر رویدادها به زمان و تلاش زیادی نیاز دارند. این نشان می دهد که آمریکا و متحدان اروپایی اش سیاست بازدارندگی برای حل این مشکل رژیم صهیونیستی ندارند.