به گزارش خبرنگار مهر، سید عباس حسینی در نشست خبری خود درباره شرایط و زمان ثبت نام اولیه عمره که پیش از ظهر امروز در ساختمان سازمان حج و زیارت برگزار شد، درباره وضعیت از سرگیری سفر عمره صحبت کرد. و ظرفیت آماده شده در دو شهر مکه و مدینه برای عزیمت، از سفرهای حجاج عمره گزارش داده است.
وی گفت: مقدمات زیارت عمره زائران پس از 9 سال وقفه در 7 آذرماه به پایان می رسد و فردا ساعت 11 صبح ثبت نام از متقاضیانی که در شعب ملت و ملی واریز کرده اند انجام می شود. مردم باید سامانه عمره را بررسی کرده و ثبت نام کنند، البته بر اساس گروه بندی و اولویت بندی انجام می شود.
وی گفت: پس از آن ثبت نام نهایی روز شنبه پنجم ساعت 9 صبح انجام می شود. افراد با انتخاب گروه، زمان و شرکت میزبان به شرکت مورد نظر مراجعه و مراحل ثبت نام را تکمیل می کنند. اولین محموله از تهران و فرودگاه امام 7 آذرماه انجام می شود. همچنین مدت سفر در مدینه ده روز و 5 روز و 5 روز است مکه است.
وی افزود: ده گروه قیمتی برای عمره امسال داریم که با توجه به کیفیت هتل متفاوت است. کمترین قیمت با کلیه خدمات 40.200.000 تومان و بالاترین قیمت 44.200.000 تومان می باشد. ما سعی می کنیم این سفر را با حداقل قیمت انجام دهیم و از امکانات راحت برای آسایش زائران استفاده کنیم.
وی تصریح کرد: ظرفیت کاروان ها 90 و 167 نفر خواهد بود و بسته به ناوگان هوایی این قیمت ها شامل غذا، هزینه عملیات، بهداشت و درمان، حمل و نقل درون و برون شهری و هتل ها می شود. ضمناً میزان پوشش بیمه های درمانی و عمر هر کدام ۱۰۰ میلیون توکن می باشد.
حسینی گفت: مردم سایت سازمان را برای تعیین اولویت بررسی کنند.
وی گفت: ارسال اولویت های 1 تا 150 اعلام شده است، اینها سپرده گذاران سال 87 هستند، زنان مجرد هیچ مانعی برای سفر ندارند. توصیه ما به زائرانی که روزهای اول را انتخاب می کنند این است که حتما پاسپورت معتبر داشته باشند. چون فرصتی برای ارسال باقی نمانده است.
وی گفت: اکنون 5 میلیون و 700 هزار نفر در صف هستند. رکورد هستند. در صورت رفع محدودیت ها، سازمان ظرفیت اعزام سالانه بین 800 تا 1 میلیون نفر را دارد و می توانیم این ظرفیت را به مدت 5 سال ارسال کنیم.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: ارز عمره در راستای سایر سفرهای خارج از کشور است و طی روزهای آینده شرکت ها در جریان این موضوع قرار خواهند گرفت. میزان سود مشارکت متغیر بوده و طبق عقود اسلامی به سپرده گذاران تعلق می گیرد.
وی ادامه داد: تمام تلاش دو طرف در سایه روابط دیپلماتیک در راستای ایجاد شرایط مساعد برای زائران است.
وی گفت: موضوع انتقال ارز به کشور میزبان از طریق بانک های سایر کشورها و تاخیر به دلیل تحریم ها است. جلساتی برای تسهیل نقل و انتقال ارز برگزار شد که به همین دلیل ثبت نام به تاخیر افتاد.
رئیس سازمان حج و زیارت خاطرنشان کرد: مذاکراتی نیز برای حج تمتع انجام شده است و همچنین در حال توافق و قرارداد با کشور میزبان برای تامین اولیه غذا و سایر امکانات هستیم.
حسینی گفت: سازمان حج و زیارت هیچ نظارتی بر صندوق های زائران ندارد. برای همین ثبت نام ها تا زمانی که زائران محاسبات خود را تکمیل نکنند، هیچ مبلغی به سازمان حج و زیارت اختصاص نمی یابد.
وی افزود: هر شرکتی که کمترین قیمت را ارائه دهد، سازمان حج و زیارت به آنها مراجعه می کند و خدمات می گیرد.
حسینی افزود: با احتساب ظرفیت اعزام زائران، ده ظرفیت پروازی برای زائران شامل تهران، مشهد، اصفهان، تبریز، ساری، شیراز، یزد، اهواز، کرمان و زاهدان و مابقی متقاضیان و غیره انجام شده است. استان ها از ایستگاه های همجوار مشرف هستند.
رئیس سازمان حج و زیارت گفت: در مرحله اول این اعزام که تا 19 اسفندماه ادامه دارد، 70 هزار نفر در قالب 550 کاروان برنامه ریزی شده است. پس از آن مراحل بعدی عمره را در ماه رمضان و شوال به ترتیب اعزام قرار می دهیم.
وی افزود: پوشش بیمه حوادث 600 میلیون تومان و هزینه باربری یک طرفه 17 میلیون تومان و برگشت 20 میلیون تومان است. همچنین بسته های عمره در ماه مبارک رمضان در حال برنامه ریزی است و سفرها 16 و 21 روزه خواهد بود.
به گفته حسینی، پروازهای عمره توسط شرکت های هواپیمایی معراج، ایران ایرتور و هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران انجام می شود.
حسینی گفت: از فردا مردم می توانند برای تعیین اولویت به سایت حوزه عمره حج به نشانی omreh.haj.ir مراجعه کنند.