افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 19 November , 2024
2

آفت بلوط های زاگرس را از بین برده است/ خشکسالی و قطع درختان بومی منطقه تهدیدی جدی برای درختان است

  • کد خبر : 150606
آفت بلوط های زاگرس را از بین برده است/ خشکسالی و قطع درختان بومی منطقه تهدیدی جدی برای درختان است

به گزارش رکنا، ایران کشوری است که دارای تنوع گیاهان و گونه های بسیار متنوع و غنی است، اما از آنجایی که کشور ما در سال های اخیر دچار خشکسالی، کم آبی و تغییرات آب و هوایی بوده است، بسیاری از گونه های گیاهی در معرض خطر قرار دارند. علاوه بر این، به دلیل استثمار […]

به گزارش رکنا، ایران کشوری است که دارای تنوع گیاهان و گونه های بسیار متنوع و غنی است، اما از آنجایی که کشور ما در سال های اخیر دچار خشکسالی، کم آبی و تغییرات آب و هوایی بوده است، بسیاری از گونه های گیاهی در معرض خطر قرار دارند. علاوه بر این، به دلیل استثمار بیش از حد انسان از این گونه ها، جمعیت آنها بسیار محدود شده است، از جمله درختان بلوط پهنه رویشی زاگرس متاثر از شیوع آفات و خشکسالی عنوان کرد و به گفته رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست، برای حفاظت از این گونه ها باید موضوع تغییر اقلیم را جدی گرفت.

مریم مقانلو درباره عوامل تهدید کننده گونه های گیاهی در کشورمان گفت: یکی از عوامل تهدید کننده گونه ها تغییر اقلیم است که یکی از نشانه های آن خشکسالی است که چند سالی است اثرات منفی روی گونه ما داشته و یکی از اثرات آن خشکسالی است. روی درختان بلوط منطقه زاگرس است. جمعیت این درختان چند سالی است که به دلیل شیوع آفات، خشکسالی طولانی و برداشت مردم محلی برای سوخت به شدت کاهش یافته و در معرض تهدید قرار دارند.

وی افزود: تغییر اقلیم فصل رشد و تکثیر گیاهان را نیز تغییر داده است به طوری که به عنوان مثال در تهران شاهد گیاهانی هستیم که در فصل پاییز سبز می شوند و این مشکل کاملا ناشی از تغییر اقلیم و گرم شدن زمین است. در این شرایط انتظارات ما از طبیعت برآورده نمی شود و گیاهان زود می ریزند یا در فصل پاییز هنوز سبز هستند و فصل رشد آنها تغییر کرده است.

رئیس گروه گیاهی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه علاوه بر جنگل های بلوط، گونه های دیگری نیز در معرض خطر هستند، گفت: گونه های زیادی در کشورمان داریم که یا به دلیل تغییر اقلیم و یا قطع درختان در وضعیت نامناسبی قرار دارند. مثلاً در هرمزگان گونه ای گیاهی به نام «مرخوش» وجود دارد که به دلیل کاربرد دارویی از ارزش بالایی برخوردار است و به همین منظور در طب سنتی کشورهای عمان و پاکستان نیز استفاده می شود و یا حتی به صورت قاچاق به کشورهای دیگر وارد می شود. کشورهایی که هیچ نظارتی ندارند و به دلیل جمعیت بسیار محدود آن در معرض تهدید قرار گرفته است.

مقانلو در پایان تاکید کرد: با توجه به انحصارطلبی برخی گونه ها و اهمیت آن ها، برای حفاظت از آنها باید تغییرات اقلیمی را سرلوحه کار خود قرار دهیم.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=150606

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.