افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 28 November , 2024
3

احتمال مرگ «امید» در سال گذشته.

  • کد خبر : 148740
احتمال مرگ «امید» در سال گذشته.

آفتاب نیوز: یکی از رفتارهای خارق العاده پرندگان، سفرهای منظم به نقاط مختلف است که امروزه به مهاجرت معروف است. مهاجرت که هنوز هم به عنوان یکی از رازهای دنیای پرندگان شناخته می شود را می توان به عنوان سفرهای منظمی تعریف کرد که طی آن یک پرنده محیط زندگی خود را تغییر می دهد. […]

آفتاب نیوز:

یکی از رفتارهای خارق العاده پرندگان، سفرهای منظم به نقاط مختلف است که امروزه به مهاجرت معروف است.

مهاجرت که هنوز هم به عنوان یکی از رازهای دنیای پرندگان شناخته می شود را می توان به عنوان سفرهای منظمی تعریف کرد که طی آن یک پرنده محیط زندگی خود را تغییر می دهد.

اگرچه علت اصلی مهاجرت هنوز مشخص نیست، اما تغییراتی که در طول شبانه روز رخ می دهد، دما و میزان غذا را می توان یکی از عوامل مهم دانست.

در تعریف دیگری آمده است: مهاجرت پرندگان یا مهاجرت پرندگان به سفرهای فصلی منظمی که توسط بسیاری از گونه های پرندگان انجام می شود، اطلاق می شود. مهاجرت پرندگان ممکن است در واکنش به تغییرات آب و هوا، در دسترس بودن غذا یا زیستگاه باشد.

امید یکی از پرندگان مهاجر است که تنها بازمانده جمعیت درنای سیبری غربی محسوب می شود و به لحاظ وفاداری و حفظ مسیر مهاجرتی خود به ایران تبدیل به قهرمانی شده است که به تنهایی غرب را حفظ کرده است. کریدور مهاجرت که به ایران ختم می شود.

امید تک درنا از سیبری در 15 سال گذشته هر سال به ایران می آمد. البته ابتدا به «میل» همسرش برای زمستان گذرانی به تالاب فریدونکنار مازندران مهاجرت کرد. پس از شکار یا تلف شدن ماده که هنوز علت اصلی آن مشخص نیست، امید هر سال به تنهایی در مسیری به طول 100 کیلومتر پرواز می کرد و به شمال کشور می رسید.

اما امسال خبری از او نیست و نبودش نگرانی دوستداران محیط زیست و حیات وحش را بیشتر کرده است.

همه ساله در فصل زمستان حدود 150 گونه پرنده زمستان گذران با جمعیتی بیش از یک میلیون و 500 هزار قطعه به تالاب ها و سدهای مازندران از جمله تالاب بین المللی میانکالا می آیند.

یکی از این پرندگان «امید» درنای سیبری است که به طور متوسط ​​120 روز در ایران می ماند و از ضایعات کشاورزی یعنی بقایای مزارع برنج تغذیه می کند.

غلامرضا ابدالی، مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان محیط زیست درباره آخرین پیگیری ها درباره وضعیت امید گفت: برخی گمانه زنی ها حاکی از آن است که به دلیل سرد نبودن آب و هوا برای حضور امید در ایران، این گونه در ایران وجود دارد. منطقه جنوبی، منتظر خنک شدن و سردتر شدن هوا است.

وی افزود: البته موردی داشته ایم که در این سال ها حتی یک بار امید به ایران نیامد و شاید امسال هم همین طور باشد.

ابدالی با بیان اینکه برخی گمانه زنی ها نیز حاکی از تلف شدن گونه است، گفت: نمی توانیم در این زمینه اظهار نظر قطعی کنیم، این موضوع را نه تایید می کنیم و نه تکذیب، باید منتظر ماند و انشالله زمان به این موضوع پاسخ خواهد داد. . دلیل سرد نبودن هوا به فریدونار نرسیده است.

در پاییز 1400 چهاردهمین سفر «امید» به مازندران را آغاز کرد و در هفتم آبان در تالاب فریدونکنار فرود آمد. امید در 23 آبان سال 1399 وارد مازندران شد، اما در سال 2018 از 8 مهر و قبل از آن وارد فریدونکنار شد.

اما امسال هنوز خبری از مهاجرت امید به ایران نیست و دوستداران حیات وحش و محیط زیست همچنان مشتاقانه منتظر حضور این پرنده در کشور هستند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=148740

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.