افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
2

آزمایش قند خون A1C چیست و چگونه تفسیر می شود؟

  • کد خبر : 148688
آزمایش قند خون A1C چیست و چگونه تفسیر می شود؟

به گزارش رکنا، آزمایش آزمایش A1C یا هموگلوبین A1C یا HbA1c، a آزمایش خون این به سادگی میانگین سطح قند خون شما را در سه ماه گذشته اندازه گیری می کند. این روش به طور کلی برای تشخیص پیش دیابت و دیابت و همچنین برای مدیریت دیابت استفاده می شود. این مقاله به بررسی تست […]

به گزارش رکنا، آزمایش آزمایش A1C یا هموگلوبین A1C یا HbA1c، a آزمایش خون این به سادگی میانگین سطح قند خون شما را در سه ماه گذشته اندازه گیری می کند. این روش به طور کلی برای تشخیص پیش دیابت و دیابت و همچنین برای مدیریت دیابت استفاده می شود. این مقاله به بررسی تست A1C و هر آنچه که باید در مورد آن بدانید می پردازد.

تست A1C چه چیزی را اندازه گیری می کند؟

وقتی قند وارد جریان خون می شود، به هموگلوبین می چسبد. هموگلوبین نوعی پروتئین در گلبول های قرمز است. میزان قندی که به هموگلوبین می چسبد در افراد دیابتی بیشتر است. تست A1C درصد قند موجود در هموگلوبین گلبول های قرمز را اندازه گیری می کند.

تست a1c در چه شرایطی انجام می شود؟

برای آزمایش دیابت یا پیش دیابت:

بزرگسالان بالای 45 سال باید آزمایش A1C را انجام دهند. اگر زیر 45 سال دارید اما اضافه وزن دارید یا در معرض خطر ابتلا به پیش دیابت یا دیابت نوع 2 هستید، همچنان باید این آزمایش را انجام دهید.

اگر نتیجه طبیعی است، اما بیش از 45 سال سن دارید، عوامل خطر یا سابقه دیابت بارداری دارید، این آزمایش را هر سه سال یکبار تکرار کنید.

اگر نتیجه نشان داد که شما مبتلا به پیش دیابت هستید، برای کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 به پزشک مراجعه کنید. طبق توصیه پزشک، آزمایش را معمولاً هر یک تا دو سال یکبار تکرار کنید.

اگر هیچ علامتی ندارید اما نتیجه نشان می دهد که به پیش دیابت یا دیابت مبتلا هستید، آزمایش را در روز دیگری انجام دهید تا نتیجه تایید شود.

اگر نتیجه نشان داد که شما دیابت دارید، از پزشک خود بخواهید که به شما در کنترل دیابت کمک کند.

کنترل دیابت

اگر دیابت دارید، آزمایش A1C را حداقل دو بار در سال تکرار کنید. در صورت تغییر دارو یا مشکلات دیگر، دفعات تکرار آزمایش افزایش می یابد. در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.

آماده شدن برای آزمون A1C

این آزمایش در مطب پزشک یا آزمایشگاه انجام می شود. پزشک از نوک انگشت یا دست نمونه خون می گیرد. آزمایش A1C به آمادگی خاصی نیاز ندارد، اما اگر همزمان آزمایش دیگری انجام می دهید، در مورد روش های آماده سازی (مانند ناشتا و …) با پزشک خود صحبت کنید.

نتیجه تست A1C

طبیعی زیر 5.7%

پیش دیابت 5.7 تا 6.4٪

دیابت 6.5 درصد یا بیشتر

سطح A1C معمولاً زیر 5.7٪ است. اگر بین 5.7 تا 6.4 درصد باشد نشان دهنده پیش دیابت و اگر بالای 6.5 درصد باشد به این معنی است که فرد دیابت دارد. در پیش دیابت، هرچه مقدار A1C بالاتر باشد، خطر ابتلا به دیابت نوع 2 بیشتر است.

کنترل دیابت

نتیجه A1C میانگین سطح گلوکز را نشان می دهد که در آزمایش قند خون نیز قابل مشاهده است. به عبارت دیگر، میانگین سطح قند خون در 3 ماه گذشته را می توان بر اساس نتیجه A1C تعیین کرد:

A1C % eAG mg/dL

۷۱۴

۸۱۳

۹۲۱۲

1020

چه عواملی بر نتیجه A1C تأثیر می گذارد؟

اگر دیابت دارید، علاوه بر آزمایش منظم قند خون، آزمایش A1C را نیز انجام دهید. این دو تست جایگزین یکدیگر نمی شوند.

عوامل زیر بر نتیجه آزمایش A1C تأثیر می گذارد:

کم خونی کبدی، کلیوی یا شدید.

نوع نادری از هموگلوبین که در افراد آفریقایی، مدیترانه ای یا آسیای جنوب شرقی و در افراد مبتلا به برخی اختلالات خونی (مانند کم خونی کم خونی داسی شکل یا تالاسمی).

برخی از داروها مانند اپیوئیدها و داروهای ضد اچ آی وی.

از دست دادن خون یا انتقال خون.

بارداری زودرس یا دیررس.

اگر هر یک از موارد بالا در مورد شما صدق می کند، به پزشک خود اطلاع دهید و در صورت لزوم آزمایش را تکرار کنید.

مقدار هدف A1C

مقدار ایده آل A1C برای اکثر افراد مبتلا به دیابت 7٪ یا کمتر است، اما نیازهای هر فرد بسته به عوامل مختلفی مانند سن و سلامتی متفاوت است. مقدار A1C مورد نظر خود را با کمک پزشک خود پیدا کنید.

تست A1C و تفسیر نتایج.

افراد جوان تری که عمر بیشتری در جهان باقی مانده است، باید سال های زیادی با دیابت دست و پنجه نرم کنند. بنابراین، آنها باید A1C خود را کاهش دهند تا خطر عوارض کاهش یابد (مگر اینکه دائماً هیپوگلیسمی یا هیپوگلیسمی باشند). سطح هدف A1C برای افراد مسن، آنهایی که هیپوگلیسمی شدید یا بیماریهای جدی دارند بالاتر است.

آزمایش A1C یک روش مهم برای مدیریت دیابت است، اما جایگزینی برای پایش مداوم قند خون در خانه نیست. قند خون در طول روز افزایش و کاهش می یابد و آزمایش A1C این نوسانات را نشان نمی دهد. دو نفر می توانند نتیجه A1C یکسانی داشته باشند. در حالی که سطح قند خون در یک فرد ثابت است و در فرد دیگر دچار نوسانات شدید می شود.

اگر A1C شما نزدیک به هدف است اما نوسان دارد قند خون قند خون خود را به طور منظم و در ساعات مختلف روز چک کنید. نتایج را به پزشک اطلاع دهید تا در صورت لزوم برنامه درمانی را تغییر دهد.

منبع: فرارو

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=148688

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.