افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 26 November , 2024
2

پربازدیدترین مراسم روز دانشجو در پرطرفدارترین دانشگاه این گل سرخ ها/ دانشجویان محترم به وزیر علوم چه گفتند؟

  • کد خبر : 148306
پربازدیدترین مراسم روز دانشجو در پرطرفدارترین دانشگاه این گل سرخ ها/ دانشجویان محترم به وزیر علوم چه گفتند؟

به گزارش خبرنگار دانشگاه. خبرگزاری تسنیمامروز دانشگاه شریف پذیرای وزیر علوم بود و ویژه برنامه ای که به مناسبت 25 آذرماه و روز دانشجو در این دانشگاه با عنوان «شریف در سایه وزیر» برگزار شد، بدون فعالیت فرعی نبود. جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان و وزیر علوم برای لحظاتی آشفته و معترض شد. پیمان صالحی […]

به گزارش خبرنگار دانشگاه. خبرگزاری تسنیمامروز دانشگاه شریف پذیرای وزیر علوم بود و ویژه برنامه ای که به مناسبت 25 آذرماه و روز دانشجو در این دانشگاه با عنوان «شریف در سایه وزیر» برگزار شد، بدون فعالیت فرعی نبود. جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان و وزیر علوم برای لحظاتی آشفته و معترض شد.

پیمان صالحی معاون پژوهشی، سجاد محمد علینژاد معاون فناوری، عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی و قاسم عموعبدینی معاون آموزشی وزارت علوم و همچنین علی شمسی پور سخنگو و در این مراسم سرپرست حوزه وزارتی این وزارتخانه و هاشم داداش پور رئیس سازمان امور دانشجویان نیز حضور داشتند که باید به سوالات دانشجویان در زمینه های تخصصی فعالیت پاسخ می دادند.

در ابتدای این مراسم رئیس جدید منصوب شده دانشگاه صنعتی شریف پشت سخنران قرار گرفت و خطاب به دانشجویان گفت: دانشگاه صنعتی شریف در مرحله مهمی از دستاوردهای خود قرار دارد، این دانشگاه نه تنها از جایگاه ممتازی در آموزش عالی برخوردار است. 58 سال پس از ایجاد آن؛ بلکه با کسب مقام اول در نظام های مختلف طبقه بندی و داشتن تعداد قابل توجهی از دانشمندان بنام به عنوان مدرس، امروزه به جایگاه مناسبی در عرصه بین المللی دست یافته و بخش مهمی از پیشرفت علم در کشور را به خود اختصاص داده است.

موسوی خاطرنشان کرد: شریف بهترین زیستگاه برای پرورش استعدادها، شکوفایی نخبگان و تجلی توانمندی های آنان است. البته دانشگاه باید برای رسیدن به سطح اسلامی اقداماتی انجام دهد.

وی ادامه داد: دانشگاه صنعتی شریف رسالت خود را در راستای دو جریان یادگیری و آرمان گرایی قرار داده است و در راستای امید آفرینی تلاش می کند با حمایت از اساتید و دانشجویان فضایی آرام، فعال و پویا را برای معلمان و دانشجویان فراهم کند. خانواده بزرگ شریف چشم انداز افزایش اعتبارات، به روز رسانی امکانات و حمایت از تحقیقات بنیادی و کاربردی نیازمند تحقق است.

برخی از نمایندگان تشکل ها و شوراهای دانش آموزی نیز در این مراسم شرکت کردند و انتظارات و درخواست ها و همچنین سوالات خود را مطرح کردند.

محمدرضا ابوالحسنی نماینده انجمن های علمی دانشگاه شریف، امیرعلی رستمی نماینده شورای صنفی، رحمانی دانشجوی دکتری برق، بهرانوند نماینده انجمن های اسلامی، باقری نماینده انجمن اسلامی مستقل، یوسفی نماینده جامعه اسلامی، عسگری نماینده بسیج دانشجویی، دکتر بهرام پور نماینده اساتید دانشگاه شریف به بیان نظرات خود پرداختند.

در ادامه این مراسم نمایندگان تشکل ها و انجمن های مختلف علمی و تخصصی به سن آمدند و هر کدام مطالباتی را از وزیر علوم مطرح کردند. شور و شوق دانشجویان و جوانان نیز در میان این سخنان بیشتر می شد و گاهی شعارها و فریادهای اعتراض آمیز دانشجویان باعث می شد سخنران قطع شود و گاهی مجبور می شد صدای خود را بلند کند.

جلوگیری از مهاجرت دانش آموزان

محمدرضا ابوالحسنی، دبیر سابق انجمن علمی دانشکده مکانیک، خود را نماینده انجمن های علمی معرفی کرد و گفت: انجمن های علمی زیر نظر معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت علوم فعالیت می کنند که مناسب نیست چرا که آنها فعالیت می کنند. به وظایف خود عمل نمی کند. همچنین انجمن‌ها بودجه کافی ندارند، این فعالیت‌ها اولویت‌بندی نمی‌شوند و سایر فعالیت‌ها مانند تغییر رئیس دانشگاه در اولویت هستند.

ابوالحسنی مهاجرت نخبگان را یکی دیگر از مشکلات دانشگاه ها و دانشگاه شریف دانست و خواستار رفع عامل اصلی این پدیده شد.

نمی توان انتظار داشت که چرخه تولید علمی به آرامی اجرا شود.

محمدرضا رحمانی نماینده تحصیلات تکمیلی با اشاره به دستاوردهای دانشگاه صنعتی شریف گفت: دانشگاه‌های پیشرو در سراسر جهان موتور محرکه فناوری‌های بزرگ هستند، چنین فناوری‌هایی را نباید با ارتباط با صنعت اشتباه گرفت. این فناوری ها در سطح ملی تعریف شده اند و باید آنها را سرمایه گذاری بدانیم.

وی گفت: نقش دانشجویان تحصیلات تکمیلی در این زمینه اساسی است. اما فضای امروز آن فضای ناامیدی است. فعالیت علمی پژوهشی مستلزم تمرکز است و برای این کار دانشجو باید زمان و هزینه ای را به فعالیت پژوهشی اختصاص دهد، اما چون درآمدی ندارد نمی تواند.

این دانشجو تاکید کرد: دانشجویانی که مجبور به مهاجرت هستند امکان فعالیت مستمر تحصیلی را ندارند. در چنین شرایطی نمی توان انتظار داشت که چرخه تولید علم به آرامی پیش برود.

فضا برای دقایقی داغ شد/ عده ای رفتند

هرانوند نماینده انجمن اسلامی نفر بعدی بود که به برخی مشکلات مدیریت دانشگاه اعتراض کرد و سخنان او فضای اتاق را متشنج کرد و باعث شد دانشجویان شروع به سر دادن شعار کنند.

سخنرانی وی به دلیل فریادهای اعتراضی از سوی برخی دانشجویان قطع شد و با پایان یافتن سخنان این نماینده، چند تن از دانشجویان که به گفته مجری از اعضای انجمن اسلامی بودند، اتاق را ترک کردند که اعتراض سایرین را برانگیخت.

وزارت علوم در جذب دانشجوی خارجی کوتاهی کرده است

باقری نماینده انجمن مستقل اسلامی در این مراسم به استانداردهای ارتقای اعضای هیات علمی اشاره کرد و گفت: تکیه بیش از حد بر شاخص های علم سنجی نتوانسته بازنمایی صحیحی از پیشرفت علمی کشور ارائه دهد.

وی گفت: بررسی کلی فعالیت های وزارت علوم نشان می دهد که اقدامات این وزارتخانه از نوع اقدامات تحول آفرین نیست و هدف آموزش عالی مورد توجه جدی قرار نگرفته است.

باقری خاطرنشان کرد: دانشگاه های دولتی با جذب دانشجوی شهریه ای در پردیس ها گام بزرگی برداشته اند، ظرفیت پردیس خودگردان شریف در سال جدید 25 درصد افزایش یافته و باعث تضعیف آموزش عالی شده است. همچنین وزارت علوم در زمینه جذب دانشجوی بین المللی نتایج خوبی نداشته است.

متین یوسفی نماینده جامعه اسلامی دانش آموزی نیز گفت: با قطع ارتباط سیاست و دانشگاه، سیاست های مسئولان بیشتر رانت خواری و خودنمایی می شود و دانشگاه هیچ مشارکتی در سیاست نخواهد داشت. او همچنین به نحوه اداره دانشگاه اعتراض کرد.

علیرضا عسگری نماینده جنبش دانشجویی در این مراسم اظهار داشت: دانشگاه جایگاه خود را از دست داده و در عرصه های مختلف اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دچار مشکل شده است. تصمیمات وزارت کشور همسو نیست و پروژه خاصی در مدیریت علم و فناوری وجود ندارد. حتی قانون ساماندهی واحدهای آموزش عالی به دستور مدیریت ناکارآمد مانده است. چرا باید 2840 دانشگاه در کشور داشته باشیم؟ این مقاله بر روی زمینه استخدام و ارتقای معلمان تمرکز دارد.

وی ادامه داد: دانشگاه های کشور با مشکل کمبود بودجه مواجه هستند که باعث شده نهاد علم به پول تبدیل شود.

یوسفی دانشگاه را سیاسی دانست و گفت: آنچه از دولت های مختلف انتظار می رفت تسهیل گری بود اما اتفاقات سال گذشته محدودیت هایی را به همراه داشت.

امیرعلی رستمی نماینده شورای صنفی دانشگاه با طرح چند موضوع و انتقاد از وضعیت مالی دانشگاه گفت: چرا وضعیت خوابگاه شهید رجایی مشخص نیست؟ ما در اطراف دانشگاه شریف با مشکل امنیتی مواجه هستیم. مهاجرت معلمان برای ما غم انگیز است. وضعیت مالی مرکز مشاوره خوب نیست.

بعداً علیرضا بهرام پور به عنوان یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه شریف پشت سر سخنران قرار گرفت و اظهار داشت: دانشگاه باید سیاسی باشد اما سیاسی نباشد فضای دانشگاه باید ثروت آفرین باشد مردم. شما باید سیاسی فکر کنید و نسبت به آنچه در جهان اتفاق می افتد واکنش نشان دهید.

وی افزود: سال ها با توجه به شرایط کشور روی تولید مقاله تمرکز کردم. اما اکنون زمان آن فرا رسیده است که تحقیقات دانشگاهی در جهت منافع ملی باشد. بزرگترین سرمایه کشور چاه های نفت نیست، بلکه تحقیقات دانشگاهی است.

بهرام پور تصریح کرد: دانشگاه شریف باید قدم برداشته و پژوهش دانشگاهی را در حوزه های علوم پایه و مهندسی پیش ببرد. همه کشورهای توسعه یافته کار خود را با یافتن نقطه عطفی در صنعت آغاز کردند. این مدل در کشورهای مختلف مانند کره جنوبی اجرا شده است.

یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه شریف تاکید کرد: اگر هدف ایران این است که کشوری قدرتمند باشد که بتواند به کشورهای اسلامی کمک کند، تنها راه پیشرفت علم است. فناوری کوانتومی اکنون می تواند نقطه عطفی باشد که ایران را در مسیر پیشرفت قرار دهد.

پس از مداخلات این نمایندگان، وزیر علوم به ارائه سخنان خود پرداخت و سپس مجری یا خود دانشجویان 5 سوال از سوالات ارسالی دانشجویان به کانال دانشگاه را در اتاق مطرح کردند و وزیر علوم به آنها پاسخ داد. .

این مراسم تا ساعات پایانی بعدازظهر امروز ادامه داشت.

انتهای پیام/

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=148306

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.