خبر آنلاین به نقل از روزنامه کیهان آورده: موضوع تخلفات پولی و فساد بزرگ. به بهانه واردات چای “، بحث های زیادی را دامن زده است. این موضوعات دارای مزایا و معایبی هستند. از یک طرف می تواند حساسیت مضاعف نسبت به فساد ایجاد کند و مدیران توجه را نسبت به “نکات” یا “روال”هایی که منجر به آسیب می شود، آگاه کند؛ از سوی دیگر، نحوه طرح موضوع می تواند به بی اعتمادی در افکار عمومی دامن بزند و اگر موضوع به درستی مدیریت نشود باعث ایجاد شکاف بین نهادهای دلسوز و ایجاد هم افزایی برای پیشرفت کشور می شود.
مبارزه با تخلفات اقتصادی و فساد نه تفرقه افکن است و نه وقت گیر. بلکه فراگیر و دائمی است. قطعا گفتمان این دولت و رئیس جمهور آن با دولت قبل متفاوت است. اما در عین حال اولاً رئیسی وارث بوروکراسی قدیمی بود و ثانیاً مدیران هیچگاه نیازی به نظارت از داخل و خارج دولت ندارند. بنابراین حساسیت نسبت به موضوع فساد باید همیشه حفظ شود. در عین حال باید به چند نکته توجه داشت که اولین آن رعایت عرف قانونی و قانونی است.
انتشار برخی از محتویات پرونده کیفرخواست در صورتی که ناقص، ناقص و نامشخص باشد و یا به نتیجه روشنی نرسیده باشد، احتمالاً هدف عدالتخواهی، ناامیدی مردم و احیاناً تضییع حقوق متهم است. در پرونده فساد موسوم به «فساد سه میلیارد تومانی» در حالی که متهم ردیف اول محاکمه و اعدام شد و دارایی های اختلاس شده به بیت المال بازگردانده شد، تصویری که رسانه ها ایجاد کرده و در اذهان جا انداخته اند این است که پول سه میلیاردی بیت المال یک. شرمنده و تحت تعقیب بود و متهم ردیف اول نیز در کانادا زندگی می کند!
بخش مهمی از مسئولیت «نمایندگی تحریفکننده و ناامیدکننده» بر عهده فضای منفور و مسموم رسانهای است که محافل علاقهمند میتوانند بدون پرداخت هزینه، «یک آهنگ، چهل کلاغ» یا دروغ بگویند و فضا را آلوده کنند. قیمت در این فضای عاری از پاسخگویی، بهترین خدمات مسئولان و برخوردهای جدیتر و جدیتر با بزرگترین مفسدان نیز برعکس به تصویر کشیده میشود. اما قسمت دیگر ماجرا این است که وقتی پرونده ای نیمه کاره و مبهم قبل از خاتمه یا بدون افشای کامل ابعاد و جزئیات آن منتشر می شود، خطوط خالی بسیاری باقی می ماند که به جای قضاوت دقیق و منصفانه حقوقی، تحلیل هاست. فرصت طلب و خودخواه یا دست کم پر از جهل و گمانه زنی هستند.
اینجاست که هدف از اطلاع رسانی به مردم و ایجاد امید در مردم شکست می خورد. به عبارت دیگر، این کافی نیست که قصد انتشار برخی از ابعاد پرونده ها خیر باشد. بلکه باید تاثیر اطلاعات ناقص را سنجید. نکته تکمیلی بحث این است که بین افشای اولیه (ناقص)، برگزاری دادگاه و صدور رای نهایی، اغلب چند ماه و گاهی بیش از یک سال فاصله است. بنابراین، آنچه بیشتر در ذهن رسوب میکند و سپس پاک میشود، شوک منفی اولیه در مورد ترحم و میل به بیتالشیطان، علاوه بر تحلیلهای منفی، ناقص یا مغرضانه است.