بازار؛ گروه راه ها و خانه ها: حسین عباس نژاد با اشاره به اینکه بندر چندمنظوره ابوموسی در حال تکمیل است و 300 میلیارد تومان برای آن سرمایه گذاری شده است، گفت: استان هرمزگان دارای 14 جزیره و بزرگترین مرز دریایی در بین استان های دریایی کشور است و عملیات تخلیه و بارگیری کلیه بنادر کشور دارای بیش از 200 میلیون تن، سهم استان هرمزگان بیش از 100 میلیون تن و 57 درصد بنادر کشور است.
وی افزود: 72 بندر کوچک و بزرگ زیر نظر اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان فعال است. این اداره کل دارای یک بندر 100 درصد خصوصی در استان هرمزگان به نام بندر آفتاب است و جزیره قشم دارای 36 بندر مسافری، نفتی و باری است.
ظرفیت تخلیه و بارگیری بنادر استان 181 میلیون تن، ظرفیت کانتینری 6 میلیون TEU است که در فاز بعدی به 8 میلیون TEU می رسد.
وی با اشاره به اینکه 300 سازه دریایی در انواع مختلف در استان هرمزگان فعال است، ظرفیت مسافری دریایی استان 24 میلیون نفر در سال و ظرفیت کانتینری 7 میلیون TEU، 6 میلیون TEU است که به 8 میلیون TEU می رسد. . در فاز بعدی
پیش از این 125 هزار کانتینر در محدوده بندر شهید رجایی انبار شده بود و این امر بندر شهید رجایی را با مشکلات زیادی مواجه کرد.
عباس نژاد با اشاره به اینکه پیش از این 125 هزار کانتینر در محدوده بندر شهید رجایی انبار شده بود و این امر بندر شهید رجایی را با مشکلات زیادی مواجه کرد، خاطرنشان کرد: حدود 80 هزار کانتینر کاهش یافته است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان ادامه داد: مجموع ظرفیت کانتینری بندر شهید رجایی 140 هزار کانتینر است که بیش از 125 هزار کانتینر در این منطقه ذخیره شده بود و اکنون تمامی کانتینرهای سال 1400 تخلیه شده است. . از منطقه بندر شهید رجایی.
به گفته وی، در حال حاضر کشتی هایی با 17 هزار و 400 کانتینر در بندر شهید رجایی پهلو می گیرند، اما با تکمیل فاز سوم، کشتی های بیش از 18 هزار کانتینر امکان پهلوگیری خواهند داشت.
فضای عملیاتی بندر محدود است و هر چه کالا در محوطه بندر ذخیره شود کار ما سخت تر می شود، بنابراین تخلیه سریع و به موقع کالا در بنادر بسیار مهم است تا مشکلی در منطقه ایجاد نشود. و فضایی برای تخلیه کالاهای دیگر.
عباس نژاد تاکید کرد: فضای عملیاتی بندر محدود است و هر چه کالاها در محوطه بندر ذخیره شود، کار ما دشوارتر می شود، بنابراین تخلیه سریع و به موقع کالا در بنادر برای داشتن مساحت و مناسب بسیار مهم است. فضا. برای تخلیه کالاهای دیگر، مشکلی نیست.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با تاکید بر اینکه ظرفیت فعلی بندر شهید رجایی با احتساب اسکله نفتی 145 میلیون تن است، گفت: در سال 1401 سهم بنادر هرمزگان در تخلیه و بارگیری نفت. در کشور 35 درصد در بخش کانتینری سهم بندر شهید رجایی 84 درصد، در بخش کالای غیرنفتی 56 درصد و در بخش مسافر با 21.9 میلیون مسافر 47 درصد بوده است.
وی گفت: در هفت ماهه سال 1402 میزان بارگیری و تخلیه کانتینر در بندر شهید رجایی 88 درصد کل کشور و سهم غیرنفتی 60 درصد کل کشور با رشد 20 درصدی بوده است.
عباس نژاد با بیان اینکه سرمایه گذاری در بندر به صورت ربات انجام می شود و شامل اقلامی مانند نفت، کانتینر، سیلو غلات و … است، ادامه داد: 35 هزار میلیارد تومان قرارداد سرمایه گذاری بخش خصوصی داریم که همه آنها منعقد خواهند شد. . در تاریخ 7 آذرماه، خطوط لوله نفت بندر خلیج فارس، برخی از این پروژه ها سرمایه گذاری هستند.
وی خاطرنشان کرد: امسال 8 هزار فروند شناور بدون پروانه صید از طریق درگاه ملی صدور پروانه طی 4 ماه صادر شد. پیش از این طی 10 سال بیش از 1000 مجوز صادر شده بود. تا امروز 4200 شناور به ثبت رسیده و 2200 شناور برای ثبت بازرسی شده اند.
وی بیان کرد: از محل اعتبارات اداره شده برای توسعه ناوگان تجاری در سال جاری در بندر شهید حقانی و استان هرمزگان با ساخت 50 فروند کشتی مسافربری توسعه جدیدی در حوزه گردشگری دریایی ایجاد خواهیم کرد و به 1500 هزار میلیون تومان اعتبار نیاز است. و ما 80% را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
عباس نژاد ادامه داد: با هماهنگی مشترک متقاضیان و وزارت حراست، ساخت اولین شناورها را تا پایان سال آغاز خواهیم کرد، ساخت شناورها 18 تا 24 ماه زمان می برد، بنابراین این پروژه پیش بینی می شود. . 2.5 سال طول می کشد.
امکان شروع مسیر دریایی از بندرعباس به شارجه و از بندر لنگه به دبی در حال بررسی است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان با بیان اینکه تلاش برای راه اندازی مقاصد جدید مسافری در استان در حال انجام است، گفت: راه اندازی مسیر مسافری دریایی بندرعباس به شارجه و بندرلنگه به دبی راه اندازی می شود. ما در حال حاضر 5000 صندلی برای مسافران دریایی در 52 کشتی شناور داریم. در توسعه ناوگان جدید هم نوسازی و هم جایگزینی داریم و ناوگان جدید اضافه می شود. در هر صورت تلاش ما این است که سفرهای دریایی مقرون به صرفه باشد.
عباس نژاد بیان کرد: هیات وزیران سال هاست که 2400 هکتار از اراضی حامی بندر شهید رجایی را تصویب کرده و به عنوان منطقه ویژه به بندر شهید رجایی اضافه می شود، اما در دولت سیزدهم به این موضوع با جدیت رسیدگی شد.
قرارداد ساخت اولین پل اتصال بندر شهید رجایی به زمینی به مساحت 2500 هکتار منعقد شد که سازمان بندری مبلغ 3000 میلیارد تومان برای آن کمک کرد.
وی افزود: قرارداد ساخت اولین پل ارتباطی بندر شهید رجایی با 2500 هکتار زمین منعقد شده است که سازمان بندر 3000000 میلیون تومان برای این پل کمک کرده است که 142 هکتار از این پروژه بزرگ خواهد بود. شروع در اولین قدم برای ساماندهی تالاب ها باید برداشته شود.
وی گفت: دو سرمایه گذار داریم که هرکدام در 133 هکتار زمین کشاورزی سرمایه گذاری می کنند که در گام اول در مجموع 400 هکتار از 2400 هکتار زمین کشاورزی آماده می شود.
وی گفت: موضوع بندر مکران را فعال کرده ایم، زمینه در حال آماده شدن است و شروع به استقرار در خود بندر کرده ایم، اکثر امکانات تکمیل شده و وزارت نفت فعال است و در حال ساخت خط لوله از کوه است. مبارک”
عملیات عملیاتی بندر جدید لنگ آغاز شده است. یک بندر جدید در فاصله 35 کیلومتری بندر فعلی لانگه ایجاد خواهد شد تا کشتی های 50000 تنی را در خود جای دهد.
وی افزود: عملیات عملیاتی بندر جدید لنگ آغاز شده است، بندر جدیدی در 35 کیلومتری بندر لنگ فعلی ایجاد می شود تا بتواند کشتی های 50 هزار تنی را بپذیرد.
عباس نژاد تصریح کرد: در چارچوب طرح جامع بندر جدید لنگ مطالعات در حال انجام است، تابلو و جانمایی حوض مشخص شده و به زودی مطالعات ساخت موج شکن آن آغاز می شود.
وی گفت: امسال 3 طرح گردشگری دریایی داریم، اسکله 3.5 کیلومتری در بندر نخل نخدا ایجاد شد، این سه طرح در جزیره هرمز و بندر شهید حقانی در حال اجراست.
در پاسخ به این سوال که آیا رسوب کالا در بندر شهید رجایی زیاد است؟ وی گفت: در بندر شهید رجایی در خصوص رسوب کالا و کالاهای متروکه مشکل داشتیم که مشکلات برطرف شد. با هماهنگی سازمان گمرک و اموال جمهوری اسلامی ایران کلیه مصوبات سفر معاون اول رئیس جمهور اجرایی شد.
موارد موثر در انبارداری بار، ظرفیت های بندری، اسناد محموله، هزینه های بندری و غیره بود. اگر 140000 TEU کانتینر در روز در منطقه پشتیبانی وجود داشته باشد، منطقه متوقف می شود، بنابراین باید به سرعت تخلیه شود. این ظرفیت نباید بیش از 70 درصد پوشش داده شود.
و افزود: در بحث انبار بار، ظرفیت های بندری، بارگیری اسناد، نرخ بندر و … موثر بود. اگر 140000 TEU کانتینر در روز در منطقه پشتیبانی وجود داشته باشد، منطقه متوقف می شود، بنابراین باید به سرعت تخلیه شود. این ظرفیت نباید بیش از 70 درصد پوشش داده شود.
وی افزود: پیش از این مدت ماندگاری محصول 1+3 ماه ملک متروکه و دارایی محسوب می شد که با دستور معاون اول رئیس جمهور این مدت به 1+2 ماه کاهش یافت.
عباس نژاد افزود: کانتینرهایی که تا ساعت 14 در انبار رها شده بود تخلیه شد، مابقی به ملک و تعدادی از کانتینرها نیز توسط صاحبان کالا واگذار شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان تاکید کرد: در توسعه اقتصاد دریامحور پروژه های زیادی در بنادر استان هرمزگان در دستور کار قرار گرفته است که امیدواریم بخشی از این پروژه ها با آغاز به کار آغاز شود. سفر بعدی رئیس جمهور به این استان
پیش از این هزینه نگهداری ایمن یک کانتینر در بندر شهید رجایی ماهیانه 2 میلیون و 200 هزار تومان بود اما از اول آبان ماه به تدریج هزینه نگهداری کانتینر در این بندر با توجه به عمر مفید آن افزایش یافت.
وی گفت: پیش از این هزینه نگهداری ایمن یک کانتینر در بندر شهید رجایی ماهیانه 2 میلیون و 200 هزار تومان بود اما از اول آبان ماه به تدریج هزینه نگهداری کانتینر در این بندر با توجه به عمر مفید آن افزایش یافت. .