بازار؛ گروه استان ها: نام کارآفرینی و اشتغال زایی به ذهن خیلی ها از سرمایه های بزرگ و کارخانه ها و کارگاه های بزرگ می رسد اما در خراسان جنوبی جوانان با تلاش مضاعف و با سرمایه اندک برای خود و دیگران شغل ایجاد می کنند.
آنها با ذهن کنجکاو خود نیازهای جامعه را می سنجند و بر اساس آن با راه اندازی یک کارگاه کوچک به اقتصاد شهر و استان خود کمک می کنند. این کارگاه کوچک گاهی برای تراش سنگ های قیمتی، گاهی کارگاه چرم و گاهی کارگاه استخراج روغن از دانه های قیمتی است.
دانه هایی که پس از فرآوری به عنوان غذا استفاده می شوند مانند دانه گنجاد و دانه هایی مانند روغن فندق و بادام در زمینه های بهداشتی و آرایشی استفاده می شود.
راهی که از هفت سال پیش آغاز شد
محمدحسین اربابی یکی از کارآفرینان جوان خراسان جنوبی است که در کارگاه کوچک خود با استخراج روغن از دل دانه های گران قیمت به کسب و کاری دست زده است که با استقبال خوب مردم و همشهریان بیرجندی مواجه شده است.
وی در گفت و گو با بازار با بیان اینکه کارگاه خود را حدود هفت سال پیش (1398) راه اندازی کرده است، گفت: در کارگاه من حدود 40 بذر از جمله تخم گنجاد، سیاه دانه، روغن آفتابگردان، روغن فندق ساخته می شود. نوبت پسته و روغن که هر کدام طرفداران خود را دارند.
اربابی با اشاره به اینکه برخی از این روغن ها مانند روغن فندق و بادام از نظر آرایشی در تقویت مو و پوست صورت مفید است، افزود: برخی از انواع روغن ها جنبه تغذیه ای نیز دارند.
این تاجر خراسان جنوبی گفت: این محصولات را در کارگاه خود تولید می کنم و سپس بسیاری از آنها را در مغازه های شهر بیرجند توزیع می کنم.
روغن های وارداتی در تولید گیر می کنند
آقای اربابی در خصوص مشکلات پیش روی کار خود گفت: روغن های زیادی وارد می شود که دو مشکل برای من ایجاد کرده است اولین نکته این است که هزینه تولید محصول را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد.
وی ادامه داد: نکته دوم این است که در مورد برخی از بذرها مانند گنجاد، تولید داخلی از کیفیت بهتری برخوردار است اما به جای تلاش برای افزایش تولید داخلی، بیشتر این بذرها از کشورهای افغانستان، پاکستان و … وارد می شود.
اربابی ادامه داد: به تجربه دریافتم بذر گنجاد تولید داخل چربی بیشتری نسبت به بذر وارداتی دارد که در خارج از کشور نیز درآمد ارزی دارد.
این تاجر جوان خراسان جنوبی با بیان اینکه برای شروع کار یک میلیون تومان از کمیته امداد وام گرفتم، یادآور شد: پس از گسترش کار و استفاده از ظرفیت یکی دیگر از افراد گروه، 100 میلیون تومان دیگر نیز به من وام دادند. دادند.
اربابی در پاسخ به این سوال که مسئولان برای حمایت از کارآفرینان جوان چه اقداماتی باید انجام دهند، گفت: به نظر من یکی از مهم ترین کارها بسترسازی برای فروش محصولات و ایجاد نمایشگاه های مختلف از جمله این است. نمایشگاه «اقتصاد برای قدرت مردمی» می تواند در این امر کمک کند.
شرایط دریافت سیب های سالم ساده تر خواهد بود
وی افزود: در این نمایشگاه ها بسیاری از مردم و شهروندان با محصولات کارگاه ما آشنا می شوند و در طول سال از ما خرید می کنند.
این تاجر جوان خراسان جنوبی گفت: در حوزه کاری خود دوست دارم بتوانم محصول خود را در استان های دیگر و شهرهای دور ارسال و به فروش برسانم و به نظرم در صورت فراهم بودن شرایط برای دریافت سیب سالم ساده می شود. ، کمک زیادی به کار ما خواهد کرد.
این تاجر جوان خراسان جنوبی ادامه داد: روغن هایی که از دانه تهیه می کنیم طبیعی و بدون افزودنی است و از این نظر برای سلامتی مفید است و مردم با درک این موضوع بیش از پیش به این نوع روغن ها روی می آورند.