در این بیانیه ادعایی که نسخه ای از آن در وب سایت دولت انگلیس منتشر شده است، آمده است: بریتانیا حملات شبه نظامیان حوثی به کشتی های تجاری در دریای سرخ را محکوم می کند. همانطور که قبلاً گفتهایم، ایران مدتهاست که از شبهنظامیان حوثی حمایت نظامی و سیاسی کرده و مسئول اقدامات گروههای متحد و شریک خود است.
در این بیانیه آمده است: این آب ها مسیرهای حیاتی برای تجارت جهانی هستند و حوادثی از این دست نشان از اهمیت حضور نیروی دریایی سلطنتی در منطقه دارد.
در بیانیه مذکور، با اشاره به تصمیم بریتانیا برای اعزام دومین ناو نیروی دریایی سلطنتی به خلیج فارس، آمده است که این کشور در ائتلافی به نام «ساختار امنیت دریایی بینالمللی» (IMSC) مشارکت دارد. نیروهای دریایی ترکیبی». (CMF). تحت رهبری ایالات متحده، متعهد به تضمین امنیت حمل و نقل دریایی در منطقه است.
نیروهای مسلح یمن روز گذشته در بیانیه ای از حمله به دو کشتی متعلق به رژیم صهیونیستی خبر دادند. در این بیانیه آمده است: نیروهای مسلح یمن پس از رد پیام هشدار دهنده دو ناو «یونیتی اکسپلورر» و «شماره 9» به عملیات نظامی علیه آنها در تنگه باب المندب پرداختند.
بر اساس این بیانیه، ناو اول مورد حمله موشکی نیروی دریایی و دومی توسط پهپاد نیروی دریایی یمن قرار گرفته است. این بیانیه می افزاید: عملیات حمله پس از آن انجام شد که دو کشتی پیام های هشدار دهنده نیروی دریایی یمن را رد کردند.
نیروی دریایی یمن پیش از این هشدار داده بود تا زمانی که تجاوزات آنها به غزه و جنایات آنها علیه ملت فلسطین متوقف نشود، به عملیات نظامی علیه کشتیها و منافع دشمنان اسرائیل ادامه خواهند داد.
نیروهای مسلح یمن پیشتر اعلام کرده بودند که در پاسخ به اقدام نظامی رژیم اشغالگر در نوار غزه، به هر کشتی موجود اسرائیلی حمله خواهند کرد.
اما انگلیس بر نقش تهران در این رویدادها تاکید می کند، در حالی که جمهوری اسلامی ایران ادعای مداخله در حوادث فلسطین را رد کرده و تاکید کرده است که هیچ نماینده ای در منطقه ندارد.
حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در گفت و گو با فایننشال تایمز اظهار داشت: هیچ گروه نماینده ای در منطقه نداریم. اینها گروه هایی هستند که خودشان تصمیم می گیرند و خودشان عمل می کنند.
310310