به گزارش بازار، فرشید شکرخدایی، رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق ایران از تلاش برای بسترسازی و فراهم کردن شرایط برای استفاده از تسهیلات بازار سرمایه و ورود شرکت ها به بازار سرمایه خبر داد و گفت: طبق برنامه ریزی ها به دنبال استفاده از رشته های تخصصی هستیم». ساماندهی تامین مالی برای تمامی بخش های تولیدی و صنعتی در استان های مختلف به روش “رویه بهینه”.
شکرخدایی در جلسه کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق ایران افزود: هدف تشکیل میز تخصصی فعالان اقتصادی بخش خصوصی با تعامل و تفاهم با شرکت های فرابورس، بورس اوراق بهادار تهران در کوتاه ترین زمان ممکن است. و سازمان بورس و اوراق بهادار.
شکرخدایی ادامه داد: برای ورود شرکت ها به بازار سرمایه نیز تلاش خواهیم کرد با کمک اتاق ها و تشکل ها شفافیت شرکت ها را کنترل کنیم. هدف از این تفاهم شکستن فضای منفی و این دیدگاه است که سازوکار اداری ورود به بازار طولانی است و شرکت های خصوصی کوچک و متوسط نمی توانند وارد بورس شوند.
در بخشی دیگر از این دیدار محمد قاسمی، رئیس مرکز تحقیقات اتاق ایران با ارائه گزارشی به مقایسه پیچیدگی های اقتصادی ایران و برخی کشورها پرداخت و بر لزوم برنامه ریزی راهبردی در این زمینه تاکید کرد.
همانطور که در این گزارش به آن پرداخته شد، یکی از وظایف اتاق این است که ابزارهای لازم برای انجام مأموریت اتاق ها را فراهم کند. یکی از ابزارهای تحلیلی قدرتمندی که از دهه 1960 مورد استفاده قرار گرفته است، مفهوم جدول داده ها و نتایج جهانی است.
این جدول مشخص می کند که کدام کشورها ماموریت های خود را پیش برده اند و در کدام بخش از تولید و زنجیره ارزش جهانی در تجارت و تولید خارجی فعالیت می کنند. با مطالعه 75 کشور، 93 درصد جهان با این داده ها مورد مطالعه قرار گرفته است.
بر اساس مطالعه انجام شده، در فعالیت های کشاورزی، صنعتی و خدماتی و بر اساس کدهای ISIC به این سوالات پاسخ داده شده است که اساساً فعالیت های اقتصادی بخش های مختلف با یکدیگر مرتبط هستند یا خیر و این روابط در چه سطحی است. بعد و قبل پیوندها چه ضریب همبستگی دارند؟
در این تحقیق می توان شبکه اقتصادی هر کشور را مورد بررسی قرار داد. نقشه اقتصادی ایران فعالیت بخشهای مختلف از جمله کشاورزی و نهادههای تولیدی این بخش و سایر نهادههای فرآیند تولید را مشخص میکند. شبکه اقتصادی ایران با کشورهای روسیه، ترکیه و چین مقایسه شده است و متأسفانه مشاهده می شود که ایران هنوز حلقه های مناسبی در زنجیره فعالیت ها شکل نگرفته است، در حالی که کشوری مانند ترکیه در نقشه اقتصادی پیش می رود. .
این نقشه نشان می دهد که ارزش افزوده اساساً در کدام دایره قرار دارد و کجا سرمایه گذاری شود. به عنوان مثال، در کره جنوبی توجه زیادی به بخش کشاورزی نمی شود. اما در بخش صنعت و زیرساخت فعالیت ها بسیار جدی است. در واقع این جدول تاکید می کند که کره جنوبی از کدام نهاده ها در زنجیره تولید خود استفاده می کند که استراتژی توسعه صنعتی کره جنوبی را نشان می دهد.
در پایان لازم به ذکر است که مطالعه داده های کشور و جدول تولید این درک را ایجاد می کند که می توان یک محصول را تحت عنوان کشور سازی معرفی کرد. اما تولید این محصول در یک زنجیره ارزش رخ داده است. علاوه بر این، نشان می دهد که کشورها در کدام حلقه از زنجیره تولید و ارزش قرار دارند.
از سوی دیگر، بر اساس داده های موجود، در حال حاضر از هر 100 واحد ارزش افزوده تولید شده در جهان، 67 درصد مربوط به کشورهای OECD، 9 درصد مربوط به چین، 11 درصد مربوط به کشورهای تازه صنعتی شده است. BRICS. کشورها و 8 درصد به کشورهای عقب مانده.
مشکلات فعالان اقتصادی در خصوص کنترل صیادی
ابوالفضل روغنی،عضو نمایندگان اتاق ایران درباره چک های صیادی گفت: فعالان اقتصادی از هرگونه مقرراتی استقبال می کنند و با ورود چک های صیادی در چرخه بانکی کشور، چک های گمشده مورد توجه قرار گرفته است.نظارت نظام بانکی کشور و آمار نیز کاهش صدور چک بلامحل را نشان می دهد. اما مشکلاتی نیز در این زمینه به وجود آمده است.
این فعال اقتصادی ادامه داد: اگر چک صیادی صادر شود; اما اگر توسط صادرکننده ثبت نشود، دیگر قابل پیگیری و جمع آوری نیست. در این راستا از وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و دستگاه های اجرایی خواسته می شود ساز و کاری را تعریف کنند تا چک های صیادان حتی در صورت ثبت نشدن هم قابل ردیابی باشد، زیرا این روش به خودی خود به وسیله ای برای فرار سفته بازان تبدیل شده است.
و رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان کاغذ و مقوا افزود: صادرکننده چک ممکن است امضای ناقص یا تاریخ دیگری را در سامانه ثبت کرده باشد که باید تشخیص داده شود. مشکل سوم در مورد کنترل های شیلات زمانی ایجاد می شود که چک ثبت می شود. اما بنا به دلایلی به صادرکننده بازگردانده می شود. در این صورت صادرکننده امکان ابطال چک ثبت شده به نام خود را ندارد مگر اینکه چک وصول شود و تا تعیین تکلیف چک های ثبت شده، امکان دریافت دسته چک جدید وجود ندارد و در نهایت صیاد. چک ها به صورت قضایی و در شعب تفسیر می شوند و مراجع قضایی مختلف از یک تفسیر متفاوت دارند.
روغنی تصریح کرد: سامانه کنترل صیادان و نظام انحصاری ذی نفع دو مشکل اساسی فعالان اقتصادی است. در صورت بروز هر یک از مسائل مربوط به کنترل ماهیگیری، اعضای هیئت مدیره مشترک شرکتها در کلیه حسابهای مربوط به سایر شرکتها مشمول قانون ذینفع انحصاری و در صورت عدم وصول یکی از آنها می باشند. چک ها یا عدم تسویه حساب بانکی، سهام ذینفع انحصاری و کلیه حساب های وی مسدود می شود و یا برای هیچ یک از حساب های وی دسته چک جدیدی صادر نمی شود.
محمدمهدی رئیس زاده یکی از فعالان اقتصادی و کارشناس حوزه تامین مالی نیز درباره ذی نفع این واحد تصریح کرد: شرکت ها ضمانت نامه هایی نزد بانک ها دارند که ارزیابی و حتی تجمیع شده است. بنابراین سایر اعضای سودمند واحد نباید در معرض خطر قرار گیرند. در همین راستا اتاق ایران پیشنهاد کرد که اگر بانک عامل به این نتیجه رسید که شرکتی مشمول جرایم بانکی شود، موضوع در سامانه ای به بانک مرکزی اعلام شود و مرجع اجرای این جرایم با آن باشد. بانک مرکزی، نه بانک عامل، در حالی که وضعیت سهامداران نیز باید از ذینفع واحد حذف شود.
حسن فروزان فرد نایب رئیس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی خانه ایران با اشاره به ناهماهنگی جریمه و خطا تاکید کرد: در سیستم کنترل های ذینفع انحصاری تناسب بین جریمه و خطا پیش بینی نشده است، بنابراین سی یک شخص در حساب اگر چک به مبلغ کم یا زیاد برگشت داده شود، دریافت خدمات بانکی در تمامی شرکت هایی که در آنها عضو هیئت مدیره هستید امکان پذیر نیست.
در ادامه این نشست نمایندگان کارگزاری های بانک سپه و آقا فرصت یافتند تا ضمن ارائه فعالیت های این واحدها، درباره نحوه تامین مالی شرکت ها، بررسی ها، راهکارها و نقش اتاق در هدایت و کاهش مشکلات صحبت کنند. شرکت هایی که وارد بازار سرمایه می شوند.
و در نهایت مقرر شد کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی و مرکز تحقیقات اتاق ایران با همکاری یکدیگر گزارش کارشناسی و بسته پیشنهادی چک های صیادی و قانون ذینفع انحصاری را تهیه و به سامانه مذکور ارسال نمایند. وزارت اقتصاد و بانک مرکزی همچنین مقرر شد قرارداد همکاری شرکت های فرابورسی، بورس اوراق بهادار تهران و کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی فسخ شود.
همچنین اعضای کمیسیون آمادگی خود را برای تهیه نقشه راه برای تامین مالی بخشهای مختلف اقتصادی و همکاری با صندوقهای بازار سرمایه و کارگزاریها اعلام کردند.