به گزارش بازار به نقل از اتاق اصناف تهران، شرایط اقتصادی و اجتماعی جامعه تاثیر انکارناپذیری بر درآمدزایی، فروش و رونق اصناف مختلف داشته است. در این میان، برخی که بیشتر به کالاها، کالاها و خدماتی غیر از نیازهای اولیه مانند خوراک، پوشاک و مسکن مرتبط هستند، بیشتر و برخی دیگر کمتر آسیب دیده اند. اما همه در این ضرر شریک هستند.
اتحادیه سوپرمارکت داران از آن دسته اتحادیه هایی است که در نگاه اول به نظر ضرری ندیده است. زیرا یکی از معدود اصنافی بود که هنوز در کوچه و پس کوچه های تمام مناطق و محله ها در شرایط سخت و محدودیت های شدید مانند زمان شیوع کرونا فعالیت می کرد. اما این تجارت نیز مشکلات خاص خود را دارد که بارزترین آن بحث مالیات است و اگر هایپرمارکت هایی وجود دارند که روز به روز بر تعداد و عناوین آن افزوده می شود، اگر به این چالش ها توجه نشود، نسل جوانی که به آن توجه می شود. قرار است مدیران این تجارت گم شوند. ناامید، سوپرمارکت ها بسته شده اند و این فروشگاه های رنگارنگ به تدریج از محله حذف می شوند.
حاشیه سود ما جزو مالیات های ما به حساب نمی آید.
رئیس اتحادیه سوپرمارکت و مواد پروتئینی تهران در میان مشکلات و چالش های پیش روی اتحادیه خود، مالیات را مشکل اصلی می داند و می گوید: ضریب مالیاتی این اتحادیه به دلیل فروش قسمت زیادی از محصولات اساسی است که دارای یک حاشیه سود ناچیز با ضریب مالیاتی اتحادیه ما که 10 است خوانده نمی شود.
داود فکوری توضیح می دهد: طیف وسیع محصولات ما شامل انواع روغن ها و لبنیات است. شما به یک سوپرمارکت نگاه می کنید. یخچال فقط لبنیات است و با این حال حاشیه سود همه اینها برای ما 3 درصد و در خوشبینانه ترین حالت 5 درصد است. ما 10 درصد مالیات می پردازیم و اینها با هم سازگار نیستند!
آیا هایپرمارکت ها رقیب هستند؟
از رئیس اتحادیه سوپرمارکت ها و مواد پروتئینی تهران درباره تاثیر بر فروش سوپرمارکت هایپر مارکت ها و سوپراستورهایی که با نام های مختلف مانند کروش، جانبو، ماهان و… فعالیت می کنند، پرسیدیم. فکوری میگوید: «بی تأثیر نبود زیرا فروشگاهها کالاها را بهطور کلی و با حجم بیشتری خریداری میکنند و درصد کمی تخفیفی که برای برخی از کالاها در فروشگاهها میگذارند، به ضررشان تمام نمیشود». این تخفیف شامل ما نمی شود.
فکوری ادامه می دهد: البته الگوی خرید مردم نشان می دهد که گاهی این فروشگاه ها کارساز نبوده اند و مردم مانند گذشته از سوپرمارکت ها و خواربارفروشی ها خرید می کنند.
خرید مردم هر روز شده است.
رئیس اتحادیه سوپرمارکت و مواد پروتئینی تهران نیز وضعیت اقتصادی و شرایط سخت معیشتی در جامعه را برشمرد و گفت: این روزها مردم بیشتر به فکر ذخیره مواد مصرفی روزانه خود هستند. مثلاً به سوپرمارکت می آیند و یک بسته پاستا، یک رب گوجه فرنگی، یک بسته سیگار یا یک بسته شیر و یک بسته دستمال کاغذی می خرند. در واقع مردم می خواهند روز را شروع کنند و یک خرید کلی که شامل تخفیف می شود و اگر بخواهیم آن را خیلی کم در نظر بگیریم دو و نیم، سه میلیون برایشان هزینه دارد و این از توان مالی یک شهروند عادی خارج است. جامعه و طبقه متوسط؛ طبقات پایین چطور؟
او میگوید: «این واقعیت جامعه است، زیرا حقوقها کافی نیست و باید به بخشهای مختلف مانند غذا، آموزش، درمان، پوشاک، مسکن و… تقسیم شود!
رئیس اتحادیه سوپرمارکت و مواد پروتئینی تهران به مشکل اول بازمی گردد و تاکید می کند که اگر بتوانیم مشکل مالی را حل کنیم، بقیه مشکلات تا حد زیادی برطرف می شود.
فکوری در ادامه می گوید: مثلاً ما مشکل برق هم داریم؛ اما مالیات خیلی جدی تر است و مشکلات دیگری را در سطح ثانویه ایجاد می کند.
می گوید: اگر سازمان مالیاتی با کمک اتاق اصناف مالیات را کاهش دهد، صنف می تواند نفس راحتی بکشد. فکوری به جوانانی که در صنف سوپرمارکت داران سرمایه گذاری کرده اند اشاره می کند و می گوید: برنامه ریزی و هدف گذاری باید به گونه ای باشد که این افراد در صنف بمانند و ناامید نشوند و این شغل را رها نکنند.
توزیع این پنج کالای اساسی باید ادامه یابد
آخرین نکته ای که رئیس اتحادیه سوپرمارکت و مواد پروتئینی تهران به آن اشاره و تاکید کرد این است که توزیع محصولات ضروری برای سوپرمارکت داران باید ادامه یابد. آنچه او از کالاهای اساسی می فهمد شکر، گوشت، مرغ، برنج و تخم مرغ است. پنج کالایی که گاهی به صورت قطره چکانی در اتحادیه توزیع می شود در حالی که توزیع آنها در نقاط ضعیف می تواند بسیار موثر باشد.