به گزارش بازار به نقل از اتاق اصناف تهران، افزایش قیمت ها و مشکلات دیگری مانند مالیات و گمرک فعالیت بسیاری از اصناف را تحت تاثیر قرار داده است. از یک سو قدرت خرید مردم کاهش یافته و کالاها و خدمات مربوط به اصناف به تدریج از زندگی شهروندان حذف شده است و از سوی دیگر صاحبان و کارمندان اصناف و کلیه افراد مرتبط. با دیدن ورشکستگی خود در حالت رکود هستند! اتحادیه فروشندگان چرم و لوازم جانبی کفش نیز از این دست است و البته با توجه به اینکه کیف و کفش چرم جزو کالاهای حیاتی زندگی و نیازهای اولیه محسوب نمی شد، شاید راحتتر از سایر اقلام حذف می شد و نه فقط این صنعت اصیل در ایران یک چالش جدی دارد: کشور را به سمت وابستگی و مصرف گرایی سوق داده است، هرچند قبلاً تولیدکننده بوده است.
سعید حیاتی، رئیس صنف فروشندگان چرم و کفش تهران با مشاهده چالشهای پیش روی صنف خود نسبت به این وابستگی هشدار داد و خاطرنشان کرد: ما هیچ قصدی برای از بین بردن تولید، هویت و اصالت یک صنف نداریم.
رئیس اتحادیه فروشندگان چرم و کفش تهران به شرایط آزاردهنده ای که در صنف وی حاکم است اشاره می کند و می گوید: مالیات کمر همه را شکسته است. همین امر در مورد مواد اولیه و مواد بدون چربی نیز صدق می کند. رکود بازار و گرانی چرم را هم به اینها اضافه کنید، چه کسانی اجناس چرمی را با این قیمت خواهند خرید؟
اما چرا چرم اینقدر گران است؟ حیاتی با عبارتی ساده اما قابل توجه پاسخ می دهد: چون یک کیلو گوشت میلیون شده! و ادامه می دهد: قربانی ها کم می شود، چرم هم کم می شود و از طرفی کفاش ها نه نقدینگی دارند و نه سرمایه در گردش، چرم خود را به ترکیه می فرستند و دیگر کفش درست نمی کنند. چرم را هم به کیف و کفش تبدیل می کنند و به چند برابر قیمت به ایران می فروشند.
حیاتی توضیح می دهد: پیش از این ماهی یک بار به کمیسیون مالیات می رفتیم و اکنون ماهانه چندین بار مراجعه می کنیم. قبلا یک بار در روز بود و اکنون بیش از یک بار است. نسبت مالیات اصناف بالاست و نسبت سود ما پایین است. در حال حاضر سود ما 2 درصد است و چگونه می توانیم 10 درصد مالیات و اینکه مالیات باید از سود کسر شود نه از فروش؟
از سوی دیگر او ادامه می دهد که «باید یک نسخه چاپی از POS بگیریم و به خزانه برویم تا خریدها و هزینه های اندک خود را اعلام و ثابت کنیم. ما باید به فکر تولید باشیم یا استرس مالیاتی و کسی نیست که ردیابی کند و به بدهی صنفی ما برسد!
رئیس اتحادیه فروشندگان چرم و لوازم کفش تهران معتقد است: «تمام اتحادیه ها باید امسال نسبت به این مالیات ها اعتراض کنند و اگر قرار است دستگاه پوزه را اعلام کنند، مشکلات زیادی از جمله کالاهای مرجوعی به وجود می آید و در حال حاضر مشکل وجود دارد. برای تایید کنترل یک ماهیگیر و صید او به ما سپرده شده است چون ثبت نشده ایم، دولت راحت شد و ما به مشکل خوردیم. ما به چک ماهیگیر نیاز داریم و می خواهیم با آن چیزهایی بخریم!
بحث بعدی تعرفه پایین است. حیاتی می گوید: قبلا تائید ارز را انجام می دادند تا ظرف 24 ساعت سفارش بدهند اما الان بین یک هفته تا 10 روز زمان می برد. اکنون بانک ملی کد تخفیف ارزی را برای برخی از گروه های کالایی به مدت 108 روز تمدید می کند. این دوره طولانی باعث می شود فصل رابطه جنسی سپری شود. آنها همه نوع تجارت ما را مسدود کرده اند و اکنون می خواهند این دستگاه POS را وارد کنند و اوضاع بدتر می شود.
به گفته وی: اگر بخواهیم قیمت نهایی را صادر کنیم اولین چیزی است که از ما می پرسند اگر قیمت ثابت نیست چگونه این کار را انجام می دهیم!
حیاتی ادامه می دهد: نباید به سمت بازار کالا برویم! اگر می خواهیم صادرات خوبی داشته باشیم باید به کشورهای اروپایی صادرات داشته باشیم. ارسال به کشورهای عراق و افغانستان که ارزان می خرند و همان را خام می فروشند!
با توجه به نظر رئیس اتحادیه فروشندگان چرم و کفش در تهران، دولت باید هم در سرمایه در گردش و هم در امور مالی به اتحادیه کمک کند. ما می توانیم صادرات خوبی به کشورهای اروپایی داشته باشیم و صادرات از عراق و افغانستان چندان جالب نیست. بنابراین باید سرمایه در گردش، رونق اقتصادی داشته باشیم. مالیات های ما باید تعدیل شود و اینها تسهیلاتی ایجاد کند تا بتوانیم شغل ایجاد کنیم و کار رونق داشته باشد.
اما به گفته خیاط در این شرایط اکثر کارخانه ها تعطیل می شوند یا زیرزمینی کار می کنند یا نیروهای خود را تطبیق می دهند و کار خود را گسترش نمی دهند و ضعیف می شوند.
وی بار دیگر به عدم ثبات قیمت ها و محدود و ضعیف بودن تولید و اینکه همه به سمت نفت خام فروشی می روند، اشاره می کند. تولید کننده به ترکیه می فروشد و کارگر بیکار می شود و چندین بخش دیگر نیز تحت تاثیر قرار می گیرد.