یکی از اعضای کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی شورای اسلامی می گوید: جریانی وجود دارد که اساساً هیچ یک از جریانات کشور اعم از اصلاح طلب و اصولگرا را قبول ندارد، اما به این دلیل که نمی تواند به صورت واضح شمشیر بکشد. با رویکرد سیاسی، تصفیه ادامه دارد
گفتن فردا | شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی شورای اسلامی در گفتگو با خبرگزاری خبرآنلاین، درباره تشدید تطهیر توسط تندروها گفت: واقعیت این است که مردم اساس نظام جمهوری اسلامی هستند. در اوایل انقلاب عناوینی را برای انقلاب انتخاب کردند که امام خمینی (ره) در پاسخ به آنها فرمودند جمهوری اسلامی نه اضافه است و نه منهای، یعنی اول. رئیس جمهور و سپس جمهوری اسلامی، در هر صورت اساس این نظام است. مردم بودند و هستند و همه انقلاب ها و نظام ها در ابتدا مدیون مردم هستند، چون این مردم شهید دادند، انقلاب کردند و حفظ کردند. بارها رهبر انقلاب بر این نکته تاکید کردند که نظام جمهوری اسلامی نظامی است که بر اساس مردم بنا شده است. این در حالی است که به نظر می رسد برخی واقعاً درک درستی از نظام و انقلاب ندارند و یا با اسلام گرایی و جمهوری خواهی به دنبال آسیب رساندن به نظام هستند که این برخلاف دیدگاه امام خمینی (ره) و دیوان عالی کشور است. رهبر.
خسارت خالص مجرمان به نظام بیشتر از آسیب دشمنان خارجی است.
وی افزود: به هر حال مجلس و دولت باید ترکیبی از نظرات متضاد باشد، اختلاف نظر به معنای تنش در فضای جامعه نیست، بلکه جهت گیری صحیح جامعه در برابر انحرافات و نوسانات است. بنابراین تضاد آراء برای نظام مفید و مؤثر است، اما پیروان پاکسازی، گرایشی هستند که آسیب آنها به نظام بسیار بیشتر از دشمن است. مواضع دشمن در قبال جمهوری اسلامی روشن است، اگرچه تهدید و تحریم است، اما خطر حرکتی از درون به عنوان اپوزیسیون و مغرضانه در قالب یک نیروی انقلابی بسیار زیاد است.
دیدگاه تندروها با دیدگاه جمهوری خواهی و اسلامی شدن نظام در تضاد است.
حیدری با اشاره به تذکراتی که در مقاطع مختلف به گروه های تندرو داده شده است، تصریح کرد: البته امام خمینی (ره) در اوایل انقلاب نسبت به جریان های تندرو هشدار دادند، رهبر انقلاب بارها به این جریان ها تذکر دادند و گفتند که مردم انقلاب و نظام بیرون نمی آید. به طور کلی، نظرات جریانات رادیکال با آرای نظام، جمهوری خواهی و اسلام گرایی در تضاد است. به هر حال معتقدم این مجلس باید ترکیبی از احزاب، گروه ها و سلایق مختلف باشد که بتواند نقاط درست را تقویت کند و نقاط ضعف را برطرف کند، این بهترین راه است، کار و تصمیم گیری در نهاد قانونگذاری و در دولت. نکته این است که حکومتی که طالب تطهیر است، باید نیروهای توانمند، با انگیزه، مجرب و سابقه دار را رها کند و به دنبال تطهیر باشد.
تطهیر در چارچوب جمهوری اسلامی نمی گنجد
این عضو شورای اسلامی همچنین تصریح کرد: اگر تطهیر به دنبال نخبه گرایی و نخبه پروری است اشکالی ندارد چرا که همه گروه ها در این عرصه حضور دارند اما اگر آن چیزی که دنبال آن هستند این است که فقط در چارچوب جریان فکر کنند یک حزب. یا گروه، برای نظام و انقلاب خطرناک خواهد بود. من معتقدم تطهیر در چارچوب نظام جمهوری اسلامی ایران نیست و لطمه ای به پایه های نظام که مردم هستند و از طرفی آسیبی به اسلام از جانب نظام تلقی می شود. که مشروعیت خود را از مردم می گیرد و مردم نیز به نوبه خود دارای اسلام هستند. به هر حال نظر من این است که در این قرن این نظرات هیچ مسئولیتی ندارد و باید برای مشارکت و حضور حداکثری تلاش کنیم.
تندروها با روش ها و تاکتیک های جدید به دنبال تجدید حیات هستند
حیدری با تاکید بر اینکه جریان مخالف انقلاب به دنبال تجدید حیات در قالب تطهیر است، ادامه داد: علاوه بر این باید برای تداوم و استحکام نظام و انقلاب تلاش کنیم که در این راستا بحث امام خمینی (ره) که می گفت باید مخالفان را به مخالف و مخالفان را به حامی تبدیل کنیم، در همین راستا آمده است، زمانی برخی از آنها در پوشش شعارهای انقلابی قیام کردند، اما در واقع مخالف انقلاب بودند و در حال حرکت بودند. در جهت ضدانقلاب می خواهند با روش ها و تاکتیک های جدید خود را احیا کنند و به نظام لطمه بزنند، بنابراین نظر من این است که نظام در رأس آن مقام معظم رهبری هوشمندانه عمل می کند و نمی گذارد کارهایی مانند تطهیر صورت بگیرد. فضای سیاسی جامعه
ناسازگاران امروز همان ناسازگاران اول انقلاب نیستند.
نماینده مردم قصرشیرین در شورای اسلامی ایران درباره غلبه جریان فراپناهی در فضای سیاسی کشور گفت: نکته قابل توجه تندروهای امروزی این است که اینها تنورهای ابتدایی نیستند. انقلاب، اما گروه هایی که بعدها در جریان انقلاب شکل گرفتند و گاهی جریان انحرافی را هم رهبری کردند که رهبر انقلاب بارها نسبت به این جریان هشدار دادند، بنابراین این جریان از اصول و انقلاب منحرف شد، پس همین مردم. امروز با یک تاکتیک جدید در قالب تطهیر. تطهیر یعنی چه؟ اگر بحث نخبه گرایی است و از نخبگان و افراد با تجربه تر برای ترویج نظام اسلامی همهوری استفاده می شود، خوب است، اما قصد آن خاص جلوه دادن آن نیست، بلکه طرفداران طاغوت به دنبال مشابه آن هستند. افراد با ذهنیت های مختلف با روش ها و تاکتیک های مختلف در قالب شعار انقلابی را ترویج می کنند که این اقدامات با انقلاب و نظام همخوانی ندارد.
تطهیر در قالب اصولگرایی مطرح می شود اما با گرایش اصولگرایی سازگار نیست.
حیدری در پاسخ به تلاش های اخیر جریان پاک برای حذف قالیباف از مجلس آینده گفت: تفکری مانند قالیباف با شعارهای انقلاب و جمهوری اسلامی به نام جمهوریت و اسلام کاملاً سازگار است و خودش را در چارچوب نظام، انقلاب و مردم تعریف می کند، یعنی در کنار مردم است و از مسیر انقلاب منحرف نمی شود، اما جریانی است که همین تفکر را نمی پذیرد. و به دنبال رادیکالیزه شدن جریان فکری است که در نتیجه آن جامعه را به انحراف بکشانند، این جریان در هر جریانی برای اصلاح طلبان و اصولگرایان مضر است. جریان تطهیر در قالب اصولگرایی مطرح می شود اما با اصولگرایی همخوانی ندارد.
این عضو شورای اسلامی در پایان یادآور شد: اصولگرایی تعریفی دارد که رهبر انقلاب اصول را دقیقاً تعریف کردند و اصلاح طلبی را هم تعریف کردند. به هر حال این جریانات لازم و حضورشان ضروری است، اما اگر جریان اصلاح طلب به دنبال اصلاح امور جامعه و رفع نقاط ضعف است، برای جامعه لازم است. اصول گرا به همین معناست، یعنی اصولی که پایه های نظام، انقلاب و کشور را حفظ می کند و به دنبال تقویت پایه های نظام، انقلاب و ارزش هاست و در عین حال به دنبال اعتلای کشور است. در تمام جنبه ها اما اگر جریانی باشد که اساساً هیچ یک از این حرکت ها و مسائل را قبول نداشته باشد، اما چون نمی تواند در قالب رویکرد سیاسی به وضوح شمشیر بکشد، تطهیر به دنبال دارد.