به گزارش بازار، در ادامه این مقاله آمده است: به گفته مقامات عربی و غربی، این پیشنهاد از زمان حمله ماه گذشته حماس به اسرائیل و پس از آن جنگ غزه به صورت مستقیم و به شیوه های مختلف مطرح شده است.
این منابع که نخواستند نامشان فاش شود، گفتند که احتمال تعامل عمیقتر نیز در دیدار ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران و محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی در دیدار ماه جاری در ریاض برای گفتگو درباره جنگ مطرح شد.
رئیسی یکی از اولین رهبرانی بود که بن سلمان پس از حمله حماس با او صحبت کرد.
عربستان سعودی علاوه بر تلاش های آشتی خود، مسیر دیگری را نیز دنبال می کند.
باربارا لیف معاون وزیر امور خارجه آمریکا گفت واشنگتن با عربستان سعودی و سایر متحدان عرب همکاری می کند تا از تبدیل تهران به این جنگ به ابزاری برای تقویت محور مقاومت KNP جلوگیری کند.
یک مقام وزارت خارجه عربستان و سخنگوی سفارت عربستان در واشنگتن به درخواست بلومبرگ برای اظهار نظر پاسخی ندادند.
شاهزاده فیصل بن فرحان، وزیر امور خارجه عربستان سعودی روز چهارشنبه در سخنرانی خود در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک خواستار آتش بس دائمی در غزه شد و گفت که انکار فلسطینیان از حق تشکیل کشور «به ادامه بحران در منطقه می انجامد». ” “.
در حالی که مشخص نیست تهران چقدر پیشنهاد ریاض را جدی گرفته است، اما تاکنون از یک جنگ منطقه ای جلوگیری شده است. اگر اسرائیل به عملیات نظامی خود برای ریشه کن کردن حماس ادامه دهد، سعودی ها و متحدان عرب آنها همچنان نگران جنگ منطقه ای هستند.
به گفته مقامات دخیل در این روند، شبح مناقشه منطقه ای باعث شد ریاض از مسیر خود منحرف شود و ایران را به عنوان یکی از حامیان بیانیه صادر شده در پایان نشست فوق العاده رهبران اسلامی عرب در عربستان سعودی بپذیرد. این قطعنامه اسرائیل را به شدت محکوم کرد، خواستار آتش بس فوری شد و گام هایی را برای راه حلی بلندمدت ترسیم کرد.
به گفته یک منبع آگاه سعودی، هدف ولیعهد کاهش تنش با ایران است. به گفته این فرد، بن سلمان و دستیارانش در دیدارهایی که با مقامات ایرانی داشته، ضمن بحث در مورد مزایای همکاری، نگرانی عربستان را از حمایت ایران از گروه های مسلح در جهان عرب بیان کرده اند.