مجید عشقی رئیس سازمان بورس با بیان اینکه مرحله اول سود سهام عدالت تا شب یلدا واریز می شود، گفت: این مرحله از سود سهام عدالت تا شب یلدا واریز می شود. وی در خصوص میزان ودیعه نیز گفت: افرادی که 500 هزار تومان سهام دارند 600 هزار تومان و افرادی که 1 میلیون تومان سهام دارند دو برابر این مبلغ را دریافت می کنند.
عشقی افزود: براساس مصوبه شورای عالی بورس، سود سهام عدالت را به صورت متمرکز توسط شرکت سرمایه گذاری مرکزی در دو مرحله واریز می کنیم.
وی افزود رقمی که در سال گذشته پرداخت شده نزدیک به 600 هزار تومان است و ممکن است با نظارتی که همکاران انجام می دهند بخشی دیگر از سود شرکتی که دریافت می کنیم به این مبلغ اضافه شود. البته این عدد قطعی نیست و باید محاسبه شود.
وی در پاسخ به این سوال که چند درصد می توان اضافه کرد، گفت: با توجه به اینکه تعدادی از شرکت ها قبلا سود سهام را پرداخت کرده اند، حدود 20 درصد می توان اضافه کرد و فاز دوم آن در پایان سال پرداخت می شود. من اشتباه نمی کنم، تقریبا 9 شرکت هنوز سود سهام را پرداخت نکرده اند. بسیاری از این شرکت ها از طریق همین سامانه سجام، سود سهام واقعی افراد را به صورت متمرکز پرداخت کرده اند و ما درخواست می کنیم که سود سهام را نیز واریز کنند تا در زمانی که قول داده بودیم، بتوانیم به صورت متمرکز سود را پرداخت کنیم.
عشقی ادامه داد: البته این سود برای افراد مختلف متفاوت است چرا که برخی سهامداران 400 هزار تومان، برخی 500 هزار تومان و برخی نیز یک میلیون تومان دارند. 600 هزاری که گفتیم 500 هزار تومان است. افرادی که یک میلیون تومان سهام دارند نیز در این مرحله 1200 میلیون می گیرند.
رئیس سازمان بورس درباره سهام متوفیان نیز توضیح داد و گفت: از سال 1384 تقریباً 3 میلیون و 700 هزار سهامدار به رحمت خدا رفته اند و سهام آنها بلوکه شده و نتوانستیم سودی به آنها بدهیم. دو سال گذشته رقم قابل توجهی بوده است، قبل از آن بین 40 تا 50 هزار تومان بوده است، اما این مزایا قبلاً جمع آوری شده است.
عشقی بیان کرد: یکی از وراث باید با در دست داشتن گواهی انحصار وراث و در واقع شناسنامه خود به شبکه کارگزاری بروس که بیش از 2000 شعبه کارگزاری در کشور دارد مراجعه کند. آنها برای دریافت سهام احراز هویت می شوند. ضمناً برای واگذاری سهام متوفی به وراث، نه در پنجره دولت، نه در دفاتر قضایی و نه در شبکه کارگزاری ها، مبلغی لازم نیست.
وی افزود: اخذ انحصار از وراث یک فرآیند قضایی است و این گواهی سندی است که دستگاه قضایی صادر می کند و برای تمامی پرونده ها قابل استفاده است.
عشق به عنوان پاسخ به این سوال که ورثه برای انحصار ارث باید ازدواج کنند؟ وی گفت: لزومی ندارد که سجامی باشند، هرچند اگر سجامی باشند، انتقال راحتتر انجام می شود. اما تا زمانی که بازاری می شود و مردم آن را می خواهند، باید بفروشد.
رئیس سازمان بورس گفت: وراثی که در روزهای آینده سهام را واگذار کنند سود سال جدید را دریافت خواهند کرد.
۲۲۳۲۲۵