به گزارش بازار، جلسه هیأت رئیسه دانشگاه علامه طباطبایی با حضور محمد مخبر معاون اول رئیس جمهور در خصوص طرح یکسان سازی دانشگاه، افزایش خوابگاه های زناشویی، ارتباط دولت و دانشگاه، آینده بحث و تبادل نظر شد. مطالعات. و برنامه تحول در علوم انسانی نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در خصوص برخی مسائل و مشکلات این دانشگاه تصمیماتی اتخاذ شد.
مخبر در جلسه هیات مدیره دانشگاه علامه طباطبایی بر اهمیت دانشگاه علامه طباطبایی برای حل مشکلات و اداره کشور به ویژه در عرصه های فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، حقوقی و دیپلماسی بین المللی تاکید کرد. علوم انسانی نقش اساسی دارد. نقش در اداره کشور
وی گفت: مقام معظم رهبری همواره بر توسعه علوم انسانی در کشور تاکید داشته اند. وی گفت: از این نظر ایجاد تحول در مسیر روابط جامعه و نظام حکومتی با دانشگاه و نیز تاکید بر تمدن بزرگ ایرانی و اسلامی دو عامل مهم در تحول علوم انسانی در کشور است. علامه طباطبایی. دانشگاه به طور قطع نقطه کانونی در این مسیر مهم محسوب می شود.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: تعداد زیادی از مولفه های مدیریتی کشور در دانشگاه علامه طباطبایی یافت می شود که باید دولت را در رفع مشکلات و چالش ها یاری کند و لازم است دانشگاه های کشور صرفاً به دنبال رفع مشکل نباشند. و حلش کن بلکه باید با شناسایی مشکلات و شناسایی راه حل ها به دولت در مدیریت کشور کمک کنند.
مخبر با اشاره به دگرگونی مستمر نیازها و مشکلات بشر و پیشرفت های لحظه ای علم و فناوری در دنیای امروز خاطرنشان کرد: آینده پژوهی باید در رأس اقدامات و به ویژه در برنامه تحول علوم انسانی این دانشگاه قرار گیرد.
وی افزود: به عنوان مثال بحث سالمندان و نیازها و خدمات آنها در آینده یکی از اولویت های اساسی کشور است و با ایجاد مراکز تحقیقاتی در این دانشگاه می توان نیازها را رصد، پایش، ارزیابی، رفع کرد. مشکلات و راه حل های ارائه شده است.
این مخبر پیشنهاد ایجاد مرکز ملی روانشناسی و اجتماعی، توسعه پژوهشگاه تحول علوم انسانی و اجرای طرح تجمیع دانشگاه ها را از مهم ترین برنامه ها و اقدامات وزارت علوم برشمرد. دولت در امور ارتقای دانشگاه علامه طباطبایی از وزیر علوم و رئیس دانشگاه خواست تا پیشنهادات جمع بندی شده خود را در این زمینه ارائه و پیگیری کنند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه تخصیص بودجه و اعتبارات لازم برای رفع مشکلات اتاق خواب زناشویی را مورد تاکید قرار داد. اما خیرین کشور نیز باید برای ساخت این خوابگاه ها به دانشگاه ها کمک کنند.
وی تاکید کرد: در این دولت 300 واحد خوابگاه ازدواج تحویل داده شده است که معادل 25 درصد کل خوابگاه های ازدواج ساخته شده از زمان تاسیس دانشگاه در کشور و همچنین برنامه اسکان اساتید قرن سیزدهم است. . . دولت با همکاری وزارتخانه های علوم و شهرسازی با اعطای مجوز بهره برداری از اراضی خارج از محوطه دانشگاه در حال پیگیری و انجام است.
ذوالفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز با اشاره به اینکه نقش علوم انسانی در اداره جامعه و کمک به دولت در کشور مغفول مانده است، تاکید کرد: توجه به دانشگاه های علوم انسانی کم هزینه ترین راه حل چالش های جامعه است. چالش ها و مسائل. از این حیث حل مشکلات دانشگاه علامه طباطبایی به عنوان مرکزی برای حل این گونه مشکلات در دستور کار وزارت علوم قرار گرفته است و افزایش چشمگیر بودجه این دانشگاه در سال جاری نشان از تمایل وزارت علوم به تامین توجه به رشته علوم انسانی
ذوالفیگل: برای ساخت مسکن ۲۵۶ هزار زوج ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است.
وی توجه به قانون جوانان جمعیت و کمک به ازدواج جوانان را از اولویت های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانست و اعلام کرد: در این راستا با کمک دولت و مساعدت معاون اول رئیس جمهور در بودجه 500 میلیارد تومانی برای ساخت مسکن 256 زوج، هزار زوج در نظر گرفته است.
در ادامه حجت الاسلام اکبری اقدم رئیس دفتر نهاد حاکمیتی دانشگاه در این دیدار با اشاره به اینکه سند تحول علوم انسانی به عنوان سخنان اصلی این دانشگاه در دولت سیزدهم قرار گرفته است، گفت: این سند تحول علوم انسانی در سال 1380 به صورت رسمی انجام شده است. یک سال و نیم است که در علوم انسانی جشن گرفته می شود.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به 600 معلم و 14 هزار دانشجوی این دانشگاه افزود: این دانشگاه بزرگ ترین دانشگاه تخصصی علوم انسانی در غرب آسیا است و امسال جایگاه پیشرو در جهان را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه برنامه های راهبردی این دانشگاه توسط تیمی از کارشناسان و محورهای اصلی با شعار اقتدار و تحول در علوم انسانی تعریف و تبیین شده است، گفت: این برنامه های راهبردی به تمامی دانشکده ها و گروه های آموزشی ابلاغ شده است. آموزش دانشگاه و پرسنل کارشناس یکی از مهمترین برنامه های دانشگاه علامه طباطبایی در خدمت دولت سیزدهم و نظام اجرایی کشور است.
معتمدی با اشاره به یکی از دیدارهای اخیر معاون اول رئیس جمهور با خانواده های دارای کودکان اوتیسمی، از پیشنهاد ایجاد مرکز ملی روانی و اجتماعی برای پاسخگویی به این نوع معضلات در کشور خبر داد.
گفتنی است در این نشست برخی از روسای و روسای دانشکده های دانشگاه علامه طباطبایی به تشریح اقدامات، برنامه ها و مشکلات خود در حوزه های مختلف از جمله طرح یکسان سازی دانشگاه، خوابگاه های متاهل، نهادینه سازی تعامل پرداختند. این دانشگاه با اعضای دولت و وزارتخانه ها، آینده پژوهی و نیازهای آینده کشور را پیش بینی کرد.
همچنین راه اندازی پژوهشگاه تحول علوم انسانی، اکوسیستم فناورانه، ایجاد مرجعیت علمی کشور، اشتغال دانشجویان و فارغ التحصیلان، حمایت از نخبگان، راه اندازی آزمایشگاه علوم شناختی، دانش. فعالیت های مبتنی بر فضای مجازی، حاکمیت فضای مجازی، جلسات حل مشکل با نهادهای مختلف، تفاهم نامه با دانشگاه های خارج از کشور برای ایجاد دفتر و آموزش زبان فارسی، ایجاد کرسی های نظریه پردازی و تهیه کتاب های درسی از دیگر موضوعات و اقداماتی بود که مورد بحث و بررسی قرار گرفت.