به گزارش خبرگزاری مهر، هادی شهراد بجستانی در گفتگو با رادیو سلامت با بیان اینکه دیابت به دو دسته یک و دو تقسیم می شود، افزود: دیابت نوع یک از سنین کودکی تا 35 سالگی شیوع دارد، اما عمدتاً در دوران بلوغ مشاهده می شود و 10 درصد از جمعیت را مبتلا می کند. . موارد
وی با بیان اینکه انسولین دروازه ورود قند به سلول ها است، تاکید کرد: در دیابت نوع یک به دلیل مشکلات ایمنی، سلول ها بتا پانکراس که انسولین تولید می کند و توسط انسولین کنترل می شود از بین می رود. اما در دیابت نوع 2 سلول های لوزالمعده که انسولین تولید می کنند کم هستند یا انسولین ترشح شده برای بدن کافی نیست.
بجستانی با بیان اینکه اگر میزان انسولین با سطح قند خون فرد مطابقت نداشته باشد با مصرف دارو می توان مشکل را برطرف کرد، ادامه داد: میزان قند خون در زمان ناشتا (بیش از هشت ساعت ناشتا) باید کمتر از 100 میلی گرم در روز باشد. روز دسی لیتر. در صورتی که مقدار آن بین 100 تا 135 میلی گرم باشد دسی اگر 1 لیتر باشد در نظر می گیریم که فرد پیش دیابت است و اگر قند بالای 136 باشد فرد دیابتی در نظر گرفته می شود.
وی با تاکید بر اینکه افراد پرخطر بعد از 40 سالگی باید هر سال سطح قند خون خود را چک کنند، گفت: افراد عادی جامعه باید هر سه سال یکبار آزمایش قند خون خود را انجام دهند. چاقی، اضافه وزن، سابقه خانوادگی و دیابت در دوران بارداری از عوامل خطر محسوب می شوند.
بجستانی با بیان اینکه برخی افراد به دیابت و عوارض دیابت کنترل نشده توجه نمی کنند، تاکید کرد: بی توجهی به درمان دیابت باعث رسوب قند در رگ ها می شود. کلیه ها، چشم ها، پاها، قلب و عروق خونی تحت تأثیر قند خون بالا قرار می گیرند. قند خون بالا باید پایین بیاید دیوار لیوان را رسوب ندهید.
این فوق تخصص غدد و متابولیسم با تاکید بر اینکه بیماران دیابتی باید به میزان طبیعی قند خون توجه داشته باشند، تصریح کرد: افراد دیابتی باید زیر نظر پزشک جداولی تهیه کنند که به آن جدول قند گفته می شود و به صورت هفتگی یا هفتگی. مبنای ماهیانه. سطح قند خون خود را چک کنید و آن را یادداشت کنید تا بتوانید هنگام مراجعه به پزشک نمودار را با خود ببرید.