افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
1

مصرف برق کولرها 6 برابر چیلرهای آبی و 2.5 برابر الگوی مصرف خانگی در مناطق غیر گرمسیری است.

  • کد خبر : 139134
مصرف برق کولرها 6 برابر چیلرهای آبی و 2.5 برابر الگوی مصرف خانگی در مناطق غیر گرمسیری است.

به گزارش بازار، بر اساس آخرین آمار و اطلاعات موجود از مشترکینی که در منازل خود از کولر استفاده می کنند، در ماه های گرم سال حدود 10 میلیون کولر در مدار قرار می دهند و این سیستم های خنک کننده در مجموع 20 هزار مگاوات مصرف می کنند. 72000 مگاوات: پیک های برق را […]

به گزارش بازار، بر اساس آخرین آمار و اطلاعات موجود از مشترکینی که در منازل خود از کولر استفاده می کنند، در ماه های گرم سال حدود 10 میلیون کولر در مدار قرار می دهند و این سیستم های خنک کننده در مجموع 20 هزار مگاوات مصرف می کنند. 72000 مگاوات: پیک های برق را می گیرند!

رقمی بزرگ و قابل توجه که معادل تقریبی ۷۰ درصد کل برق مصرفی صنایع کشور است و این در حالی است که نه تنها نیازی به استفاده از این میزان کولر گازی در کشور به ویژه در مناطق عادی نیست. اما مشترکین می توانند با رعایت چند نکته ساده از جمله تنظیم دمای آسایش می توانند مصرف برق این وسایل را تا 25 درصد کاهش دهند.

مصرف 20 هزار مگاوات معادل 10 میلیون یخچال گازی در کشور است در حالی که در فصل گرم سال حدود 20 میلیون یخچال آبی در کشور فعال است.

یعنی در سال های اخیر و تحت تاثیر تبلیغات و برخی جریان های غیررسمی اقتصادی در نقاط مختلف کشور اطلاع رسانی و تبلیغات در رابطه با یخچال های گازی صورت گرفته است که باعث شده خانواده های زیادی از سیستم های برودتی استفاده کنند که نه تنها به دلیل با مکانیسم موجود، محیط را خشک‌تر می‌کنند و رطوبت هوا را از بین می‌برند، اما چندین برابر بیشتر از کولرهای آبی برق مصرف می‌کنند.

یعنی اگرچه استفاده از این محصول در مناطق گرمسیری و مرطوب کشور مشهود است و به همین دلیل در فصل گرم سال الگوی مصرف در این مناطق تا 10 برابر بیشتر از حد معمول در نظر گرفته می شود. مناطق، اما نکته مهم این است که استفاده از این وسایل گرمایشی و سرمایشی در سایر نقاط کشور مانند تهران به اشتباه و تحت تاثیر تبلیغات دروغین گسترش یافته است.

البته دلایل دیگری نیز برای این مشکل می توان بیان کرد و برخی کارشناسان نیز دلیل افزایش استفاده از این دستگاه ها را افزایش حذف کانال های خنک کننده آب در منازل نوساز و تلاش سازندگان برای افزایش میزان آب سردکن می دانند. متراژ خانه و در نتیجه سود بیشتر از نظر فروش یا اجاره واحدهای مسکونی.

اتفاقی که باعث شد روند استفاده از کولر در شهرهایی مانند تهران، اصفهان، مشهد و … افزایش یابد.

با توجه به اینکه کشور در فصل گرم سال با محدودیت عرضه برق مواجه است و از طرفی مصرف برق کولر گازی بسیار بالاست، منطقی است که این محصول جز در مناطقی که شرایط آب و هوایی ایجاب می کند استفاده نشود. آی تی.

زیرا این سیستم های خنک کننده عمدتاً برای کاهش رطوبت و ایجاد سرما مورد استفاده قرار می گیرند و برای مناطق گرم و مرطوب مناسب هستند و از این رو در مناطق معمولی کشور سیستم خنک کننده چیلر آبی با ایجاد رطوبت و سرما، راحتی و دمای بیشتری را ایجاد می کند. .

استفاده از کدام کولر سودآور است؟
جدا از سازگاری یا عدم سازگاری داکت های اسپلیت با محیط طبیعی، از نظر اقتصادی نیز، چیلرهای آبی در مقایسه با سیستم های خنک کننده داکت اسپلیت و اسپلیت بسیار مقرون به صرفه هستند.

به عنوان مثال برای یک خانه 120 متری به سیستم داکت اسپلیت 4 تنی نیاز است که: این داکت اسپلیت باید دارای ظرفیت سرمایش 48000 و توان مصرفی آن در صورت کلاس انرژی A یا A plus و مجهز بودن آن حدود 5 کیلووات باشد. با یک اینورتر، این مقدار به این معنی است که اگر در ماه های گرم سال، داکت اسپلیت 10 ساعت تنها با توان 50 درصد در مدار باشد، مصرف ماهانه آن برابر با 750 کیلووات ساعت خواهد بود، در حالی که الگوی مصرف در مناطق عادی. شرایط در ماه های گرم سال معادل 300 کیلووات ساعت در ماه است.

بر این اساس فقط مصرف برق اسپلیت داکت 2.5 برابر الگوی مصرف خواهد بود و این همان شرایطی است که برای همان ساختمان به عنوان مثال در نصب چیلر آبی با ظرفیت 7500 مقدار برق مصرفی استفاده کردیم. . در حالت آهسته 0.4 کیلووات و در حالت تند 0.9 کیلووات خواهد بود که اگر به صورت میانگین در نظر گرفته شود، محاسبه برق مورد نیاز این کولر آبی برای یک ماه تنها 120 کیلووات ساعت خواهد بود.

این بدان معناست که مصرف برق چیلرهای گازی حدود 6 برابر چیلرهای آبی است و جدای از اینکه باعث انحراف مصرف برق مشترکان از الگوی مصرف مناطق عادی و افزایش تصاعدی نرخ ها می شود. همچنین باعث وارد شدن بار سنگین و گاه غیرضروری به شبکه برق در فصول گرم سال می شود، باری که می توان با تزریق آن به صنعت کشور شرایط بهتری را برای تولید فراهم کرد و فرصت های شغلی و درآمدزایی را افزایش داد. برای کشور.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=139134

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.