به گزارش بازار، فیبر نوری یا (Fiber To The x) FTTx یکی از روش های دسترسی ثابت اینترنت است که به جای تمام یا بخشی از کابل مسی، از کابل فیبر نوری استفاده می کند. بسته به اینکه کدام حرف به جای x قرار می گیرد، راه های مختلفی را برای ارائه آن به کاربر نشان می دهد. در مدل FTTH (Fiber To The Home)، کابل کشی فیبر نوری تا خانه یا واحد کاربر ادامه می یابد، یعنی فیبر نوری جایگزین کابل های مسی از مخابرات به خانه می شود.
اما در مدل FTTB (Fiber To The Building) کابل فیبر نوری به ساختمان می رسد و در نهایت سرویس توسط کابل مسی (معمولا VDSL) و در مدل FTTC (Fiber To The Cabinet) کابل فیبر نوری ارائه می شود. در نزدیکترین کافی شاپ (در فاصله کمتر از 500 متر از کاربر) به کاربر تحویل داده می شود و در نهایت مشترک از طریق یکی از فناوری های DSL (مانند VDSL) به شبکه متصل می شود.
به همین منظور عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چندی پیش در دومین رویداد ملی صنعت دانش بنیان اظهار داشت: برای تامین زیرساخت های مناسب کشور، پروژه بزرگ فیبر نوری برای منازل و مشاغل آغاز شده است. از سال گذشته و در 100 شهر نیز تکمیل شده و تاکنون 4.5 میلیون خانه تحت پوشش قرار گرفته است.
بر اساس اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سرعت تقریباً 1000 مگابیت بر ثانیه در اختیار ساکنان این شهرها قرار خواهد گرفت و تا پایان دولت تمامی شهرهای کشور مشمول این قانون خواهند شد. پروژه
از سوی دیگر زارع پور چندی پیش با انتشار پستی در یکی از شبکه های اجتماعی داخلی از آغاز پروژه ملی فیبر نوری جزیره ابوموسی خبر داد.
وی در این زمینه گفت: امروز طرح فیبر نوری منازل و مشاغل در جزیره زیبای ابوموسی اجرا می شود تا امکان ارائه سرعت های چند صد مگابیت بر ثانیه به هموطنان ساکن در این جزیره فراهم شود.
بخش هایی از این فناوری در پیش نویس بودجه سال آینده اختصاص یافته است. در تبصره 13 لایحه بودجه 1403 مقرر شده است که به منظور تسریع و تسهیل سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه شبکه فیبر نوری کشور حداکثر راه اندازی معابر شهری و غیر شهری انجام می شود. 15 روز پس از دریافت درخواست کاربر توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات وارد شده و صرفاً با رعایت شرایط و ضوابط و نرخ های مصوب کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات ارائه می شود.
از سوی دیگر، در بخش دیگری گفته شده است که به منظور تسریع و تسهیل سرمایه گذاری بخش خصوصی در توسعه شبکه فیبر نوری کشور، وزارت نیرو با همکاری وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات (سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی) سازمان) موظف است ضوابط، مقررات و تعرفههای انتقال فیبر نوری را به تصویب هیأت وزیران وضع کند تا حداکثر ظرف مدت دو ماه در اختیار کاربران مذکور از طریق تیرها و دکلهای برق با رعایت اصول امنیتی و پدافند غیرعامل قرار گیرد. حداکثر.