افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 20 November , 2024
3

رای آگاه پایگاه خبری آرمان شرق

  • کد خبر : 137722
رای آگاه پایگاه خبری آرمان شرق

سفید هوشمند هدف امروز: ما در مقطعی هستیم که در 20 اسفند دو انتخابات مهم و حساس برگزار می شود و مردم نمایندگان خود را برای شورای اسلامی و شورای خبرگان رهبری انتخاب می کنند. وجود فضای انتخاباتی در کشور فرصت ارزشمندی است تا نهاد انتخابات از ابعاد مختلف مورد توجه و بررسی قرار گیرد. […]

سفید هوشمند

هدف امروز: ما در مقطعی هستیم که در 20 اسفند دو انتخابات مهم و حساس برگزار می شود و مردم نمایندگان خود را برای شورای اسلامی و شورای خبرگان رهبری انتخاب می کنند.

وجود فضای انتخاباتی در کشور فرصت ارزشمندی است تا نهاد انتخابات از ابعاد مختلف مورد توجه و بررسی قرار گیرد. یکی از این ابعاد، کیفیت انتخاب رأی دهندگان است. «نظر کیفی» یک نظر آگاهانه است. در این یادداشت هنگام تعریف رای آگاهانه به شاخص های آن توجه می کنیم. رای آگاهانه یعنی رای مبتنی بر اراده و اختیار، بحث، گفتگو و اطلاعات و آگاهی سیاسی رای دهنده نسبت به مسائل و مواضع نامزد یا نامزدها در جریان انتخابات و تحت تاثیر عوامل اقناع خارجی نباشد.

رای گیری آگاهانه دارای شاخص های بسیاری است که برخی از مهم ترین آنها می تواند شامل موارد زیر باشد: تاکید بر توجه سیاسی، عدم تاثیر عوامل اقناعی خارجی (عدم برانگیختگی)، وابستگی به دانش سیاسی، تاکید بر درک سیاسی، ماهیت داوطلبانه و داوطلبانه (غیر). انقیاد)، بی حوصله، متفکر و آینده نگر بودن.

برعکس، اگر بخواهیم شاخص‌های رای‌گیری ناآگاهانه را مشخص کنیم، می‌توانیم بین رای‌گیری غیرارادی، راحت و پوپولیستی، متاثر از عوامل خارجی متقاعدکننده (رای‌دهی با انگیزه)، رای‌گیری بدون توجه سیاسی، رای‌گیری بدون وابستگی به دانش سیاسی، رای‌گیری احساسی یکی را انتخاب کنیم. و رای احساسی و رای ثانویه.

رفتار انتخاباتی در جامعه مدنی آگاهانه، مبتنی بر عقلانیت و خرد سیاسی و فعال است، در حالی که در جوامع توده‌ای رفتاری تکانشی، عاطفی، پوپولیستی و منفعل است. اغلب کارشناسان علوم سیاسی قبل از ارائه شاخص و مقیاس علمی برای شناسایی آگاهی سیاسی بر مظاهر حضور یا عدم حضور رای آگاهانه تمرکز می کنند و گاه آگاهی سیاسی را فاقد ویژگی های سنجش می دانند; آنها مظاهر رأی ناآگاهانه را عدم درک کافی از منافع شخصی، طبقاتی و ملی و عدم آینده نگری و رفتار انتخاباتی می دانند و برای رأی آگاهانه ویژگی ها و شاخص هایی را پیشنهاد می کنند که عبارتند از: غیر پوپولیستی، معرفتی. سازوکارهای انتخاباتی، محصول فضای رقابتی انتخاباتی با مواجهه مسالمت آمیز، با تکیه بر دانش و اطلاعات سیاسی، رأی بر اساس عقلانیت، تکیه بر شعور سیاسی، تکیه بر روحیه مشارکت، آشنایی با حقوق شهروندان، احترام به مواضع نامزدها با تکیه بر تفکر و تفکر، درک ارزش و اهمیت رای گیری و اثربخشی آن، وجود رسانه های آزاد، توانایی تشخیص منافع عمومی، مقابله انتقادی با کارگزاران قدرت، فرهنگ سیاسی مشارکتی، متفکر و آینده نگر. .

اما «رای دهنده آگاه» فردی است: باسواد، تحصیلکرده، بالغ سیاسی، شهروند دموکراتیک (رای آزاد و مستقل) و مسئولیت پذیر، با آگاهی سیاسی بالا، دارای فرهنگ سیاسی مشارکتی و دموکراتیک، که شامل دانش سیاسی بالا و درک لازم است. . سیاست و توجه کافی سیاسی و عدم نفوذ عوامل اقناع کننده و افراد خودانگیخته و سازمان یافته. رأی آگاهانه پدیده ای نیست که به راحتی رخ دهد، بلکه تحقق آن به بسیاری از متغیرهای مستقل بستگی دارد. از جمله متغیرهای مستقل می توان به آگاهی سیاسی بالا، فرهنگ سیاسی مشارکتی (مدنی)، برابری اجتماعی، احزاب و احزاب سیاسی آزاد، نظام رسانه ای آزاد، نظام سیاسی دموکراتیک، غلبه و تحقق جامعه مدنی در مقابل جامعه توده ای، حاکمیت عقل، توسعه اشاره کرد. سطح تحصیلات و سطح سواد به معنای امروزی، درجه بالای شهرنشینی و صنعتی شدن، جایگاه تعیین کننده طبقه متوسط ​​به ویژه طبقه شهری و شاخص های دیگری که بی شک می توان به تعداد آنها افزود. بنابراین رای آگاهانه محصول بسیاری از تحولات و دستاوردهاست که تحقق آنها در گرو تحقق هر یک از آنهاست. زمانی می‌توان از «رای‌دهی آگاهانه» صحبت کرد که رأی‌دهنده با داشتن آگاهی سیاسی بالا و فرهنگ سیاسی مشارکتی، بتواند براساس عقلانیت و به دور از عواطف و احساسات و به دور از هر گونه ترس و فشار و فشار آشکار یا پنهان به نامزد رأی دهد. . هیجان به انتخاب خود رای دهید.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=137722

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.