خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: «اسراء جعبیس» یکی از اسرای فلسطینی بود که روز جمعه در اولین دور آزادی اسرای فلسطینی در نتیجه عملیات هجوم الاقصی از زندان های رژیم صهیونیستی آزاد شد. خبرگزاری مهر در نظر دارد با استفاده از رسانه ها زندگی نامه این اسیران و مشکلاتی که زنان فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی با آن مواجه شده اند و شکنجه هایی که دیده اند را منتشر کند.
پایگاه خبری المیادین در گزارشی با اشاره به ماهیت دستگیری الجابیس نوشت که وی داستان محاکمه ها و مصائب خود را در ماه سپتامبر گذشته در کتاب «مصائب» منتشر کرد. وی در مقدمه این کتاب ابراز امیدواری کرد که صفحات این کتاب بتواند گوشه ای از سختی هایی را که او و سایر زندانیان در زندان با آن روبرو بوده و نمی توانند بیان کنند، به دیگران منتقل کند.
بر اساس گزارش کمیته امور زنان و آزادگان فلسطین که در سال 2023 منتشر شد، تا زمان عملیات الاقصی حدود 31 اسیر زن و 160 دختر و پسر در زندانهای رژیم صهیونیستی زندانی بودند که جعبیس یکی از اسیرترین آنها بود. کهن. زنان در زندان او ساکن روستای جبل المبکر در جنوب شهر اشغالی قدس است و متولد سال 1365 است، متاهل و دارای یک پسر 14 ساله است. همسرش در اثر سانحه رانندگی از کار افتاده و تنها پسرش قبل از آزادی با مادربزرگ و خاله هایش زندگی می کرد.
اقدام وحشیانه اسرائیل در روز اسارت «اسراء».
در 11 اکتبر 2015 در حالی که اسرا از اریحا به قدس اشغالی باز می گشت، خودروی وی در حوالی ایستگاه الزعیم خراب شد، اما نیروهای رژیم اشغالگر به سمت خودروی وی تیراندازی کردند که باعث انفجار ایربگ خودرو شد. بر اثر این حادثه اسرا دچار سوختگی درجه یک و سه شده و تقریباً 60 درصد بدنش سوخته و انگشتان دستش را از دست داده و پوست صورتش نیز آسیب دیده و گوش هایش به پوست سرش چسبیده است. جاهای مختلف.
اما نیروهای ارتش و پلیس اسرائیل از نزدیک شدن آمبولانس به وی جلوگیری کردند و چند ساعت بعد او را با دستان بسته به بیمارستان منتقل کردند که به همین دلیل انگشتانش به طور کامل قطع شد.
رژیم صهیونیستی به این میزان بسنده نکرد و در دادگاهی که تشکیل داد، اتهام اقدام به انجام عملیات استشهادی و کشتار نظامیان اسرائیلی را مطرح کرد و اسرا را به تحمل 11 سال زندان محکوم کرد. در حالی که پلیس اسرائیل در ابتدا اعلام کرد که این یک اتفاق عادی است، رسانه های اسرائیلی بعداً این خبر را به عنوان تلاشی برای حمله به نیروهای اشغالگر منتشر کردند. در حالی که گزارش های تکمیلی حاکی از خالی بودن بطری بنزین خودرو و انفجار ناشی از ایربگ خودرو بود، سرویس جاسوسی اسرائیل مدعی شد که اسرائیل در تلاش برای انجام عملیات ضد اسرائیلی بوده است.
اسرا سه ماه و 10 روز در بیمارستان بستری بود و سپس به بیمارستان زندان رمله که در میان فلسطینی ها به قتلگاه معروف است، منتقل شد. رژیم صهیونیستی به دلیل دشواری در انتقال وی، جلسات دادگاه خود را در داخل بیمارستان برگزار کرد و با توجه به شرایطی که وی نمی توانست از خود دفاع کند و دلیلی مبنی بر بی گناهی خود ارائه کند، علیه وی شکایت کرده و وی را به 11 نفر محکوم کردند. سال ها. سالها زندان و به پرداخت 50 هزار مثقال جزای نقدی محکوم شد. وی پس از بستری شدن در بیمارستان به زندان هاشارون منتقل شد و چندین بار از ملاقات با خانواده و پسرش ممانعت به عمل آمد.
شکنجه غیر قابل تحمل به دلیل عدم مراقبت پزشکی
در حالی که اسرا جعبیس در این مدت باید 8 بار تحت عمل جراحی قرار می گرفت، اداره زندان رژیم صهیونیستی از انجام این جراحی ها جلوگیری کرد و حتی داروها و مسکن های مورد نیاز او را نیز تهیه نکرد. حلوا حماره، اسیر فلسطینی درباره اسرا و درد آنها می گوید: زنان اسیر هر بار که از خواب بیدار می شدند، اسرا را می دیدند که به دلیل درد ناشی از سوختگی بدن، زیر دوش آب سرد ایستاده اند.
چندین نهاد حقوق بشری خواستار آزادی وی در حین زندان شدند و سیاست های رژیم صهیونیستی در بی توجهی به رفتار وی را محکوم کردند. در سال 2018، خانواده جعبیس نیز کمپینی را برای اطلاع رسانی به جامعه بین المللی در مورد وضعیت اسفناک پسرشان راه اندازی کردند، شاید فشار بر اسرائیل را افزایش دهند تا او را آزاد کند یا حداقل وسایل شخصی مورد نیازش را به او بدهد.
خواهر اسرا جعبیس در آن زمان گفت که او حتی نمی توانست بدون کمک زندانیان دیگر دندان هایش را مسواک بزند، لباس بپوشد یا غذا بخورد. رژيم صهيونيستي نيز از ارائه هرگونه وسيله اي كه بتواند به رفع نيازهاي آنها كمك كند خودداري كرد.
جعبیس با همه این مشکلات تحصیلات متوسطه و دانشگاهی خود را در زندان به پایان رساند و در سال 2020 مدرک لیسانس گرفت و سرانجام در چارچوب تبادل اسرای گروه های مقاومت با دشمن صهیونیستی از زندان های رژیم صهیونیستی آزاد شد.