افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 15 November , 2024
1

کارگران و کارمندان به دنبال شغل دوم هستند / انتخابات یک انتخاب است!

  • کد خبر : 137536
کارگران و کارمندان به دنبال شغل دوم هستند / انتخابات یک انتخاب است!

مجلس یازدهم از بررسی طرح حفاظت و عفاف و حجاب از جمله افزایش سن بازنشستگی این روزها، مصوبات پر سر و صدایی کم نداشته است. مجلسی که البته در 4 سال عمر خود برنامه ها و تغییرات زیادی در لوایح دارد که صدای مردم را بلند کرده است. به گفته قالیباف، با مصوبه جنجالی مجلس […]

مجلس یازدهم از بررسی طرح حفاظت و عفاف و حجاب از جمله افزایش سن بازنشستگی این روزها، مصوبات پر سر و صدایی کم نداشته است. مجلسی که البته در 4 سال عمر خود برنامه ها و تغییرات زیادی در لوایح دارد که صدای مردم را بلند کرده است.

به گفته قالیباف، با مصوبه جنجالی مجلس در مورد افزایش سن بازنشستگی، مردان شاغلی که از سال 1403 به بعد وارد شده اند باید 35 سال سابقه خدمت یا 62 سال سن بازنشستگی داشته باشند و زنانی که امسال وارد شده اند باید 35 سال یا 62 سال سابقه خدمت داشته باشند. سن بازنشستگی و زنانی که امسال به آن پیوستند. 30 سال سابقه خدمت یا 55 سال سن داشته باشد. حسین کمالی وزیر سابق کار و امور اجتماعی معتقد است که این اقدام مجلس غیرکارشناسی است و مشکلات زیادی را در محیط کار ایجاد می کند. کمالی معتقد است با این تصمیم مشکل صندوق بازنشستگی که مجلس در صدد حل آن بود حل نمی شود، بلکه صندوق ها باید کارآمد و سودآور باشند. کمالی در ادامه گفتگو به وضعیت رد صلاحیت ها و همچنین عملکرد مجلس و دولت نیز اشاره کرد.

آیا تصمیم برای افزایش سن بازنشستگی با حقوق جویندگان کار منافاتی دارد؟

حقوق بازنشستگان چند درصد افزایش می یابد؟ /هدیه ویژه نمایندگان مجلس به تلویزیون و صداوسیما/افزایش سن بازنشستگی به کجا رسید؟

مشروح گفتگوی دموکراسی با حسین کمالی را در ادامه بخوانید:

حسین کمالی نماینده شورای اسلامی و وزیر اسبق کار و امور اجتماعی در گفتگو با مردم سالاری با اشاره به اینکه اقدام مجلس در خصوص افزایش سن بازنشستگی تا حدودی غیرکارشناسی است و مشکلات زیادی را در این حوزه به دنبال خواهد داشت، اظهار داشت: این اقدام مجلس در خصوص افزایش سن بازنشستگی تا حدودی غیرکارشناسی است. نیروی کار، در این اقدام استانداردهای محاسبه شده ای که طی سالیان متمادی با کار کارشناسی وضع شده بود، ناگهان تغییر کرد.

کمالی با بیان اینکه نمایندگان مجلس جدولی را ایجاد کردند که به گفته خودشان مشکل صندوق های بازنشستگی را به صورت مرحله ای حل کرد، افزود: مشکلات صندوق های بازنشستگی را نمی توان به این شکل حل کرد، بلکه صندوق ها باید کارآمد باشند و بر اساس آن درآمدزایی داشته باشند. در سایه مدیران توانمند صندوق های بازنشستگی باید به نوسازی و سودآوری دست یابند وی با بیان اینکه برای سودآوری صندوق ها باید دولت به آنها فعالیت های اقتصادی سودآور اختصاص دهد، خاطرنشان کرد: به عنوان مثال بخش هایی از نفت و گاز کشور که هنوز وجود ندارد. استخراج و بهره برداری می تواند به صندوق های اجتماعی، ضمانت یا تحویل سایر وجوه منتقل شود.

به گفته وی، صندوق های بازنشستگی می توانند با منابع خود این ادارات را ایجاد کرده و درآمد کسب کنند، از این طریق می توان کسری صندوق ها را جبران کرد. از فرمول های مغایر با سیاست های بیکاری کشور استفاده نکنید که کارگران بازنشسته را مجبور می کند ساعات بیشتری را در مشاغل سخت کار کنند.
وزیر اسبق کار با بیان اینکه در مواقعی که در کشورها بیکاری وجود دارد از روش اشتراک کار استفاده می شود، گفت: در روش اشتراک کار، مشاغلی که حقوق مناسبی برای کارمندان دارند، ساعات و روزهای کار و بخشی از روز کاری را کاهش می دهند. ساعت هایی که به دیگران واگذار می کنند یا حتی شیفت دوم و سوم را شروع می کنند.

کمالی خاطرنشان کرد: با روش مصوب مجلس بیکاری افزایش می یابد و افرادی که کار می کنند باید زمان بیشتری را در محل کار بگذرانند که این امر باعث کاهش راندمان می شود و کارگران استراحت کافی ندارند.

دبیرکل حزب اسلامی کار با اشاره به اینکه کارگران و کارمندان به دلیل درآمد کم مجبور به کار در شیفت دوم و سوم هستند، گفت: نیروهای بازنشسته نظامی به دلیل اینکه حقوقی که به عنوان مستمری دریافت می کنند کافی نیست، به دنبال کار هستند. برای رزق و روزی آنها وی با بیان اینکه با افزایش سن بازنشستگی فضای کار برای جوانانی که می خواهند کار کنند محدودتر می شود و نمی توانند وارد بازار کار شوند، گفت: از سوی دیگر چون این افراد با حقوقی که دارند مدت بیشتری سر کار می مانند. مسئول زندگی خود هستند؛ در غیر این صورت معیشت کارگران و کارمندان دشوارتر می شود.

انتخابات معنای خود را از دست داده است

کمالی در ادامه این گفتگو با اشاره به رد صلاحیت های گسترده هیات های اجرایی اظهار داشت: وقتی بحث انتخابات را مطرح می کنیم یک اقدام سیاسی است. انتخاب به این معنی است که شرایطی وجود دارد که در آن شما می توانید بین گزینه های مختلف یکی را انتخاب کنید. کمالی خاطرنشان کرد: وقتی سیاستی اعمال شود که در آن فقط جریان فکری خاصی فرصت ظهور داشته باشد و بقیه افکار و عقاید سیاسی حذف شود، انتخابات به مسابقه تک اسبی تبدیل می شود که پیروزی آن افتخاری برای هیچکس نیست. .

وی در ادامه افزود: در شرایطی که شورای نگهبان از بین مردم انتخاب می کند و افرادی را انتخاب می کند تا آنها را در معرض آرای مردم قرار دهد، مردم نمی توانند به هرکسی که می خواهند رای دهند در نتیجه انتخابات معنای خود را از دست می دهد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب با تاکید بر اینکه انتخابات به شکل واقعی برگزار نمی شود، گفت: انتخابات باید ویژگی های یک انتخابات منظم و شناخته شده را داشته باشد که شورای نگهبان همه را به حزب دعوت کند و سپس نظر آنها را از همه بپرسد. به عنوان غذا که بتوانیم غذایی را که می‌خواهیم به آنها بدهیم، این واقعاً یک انتخاب نیست و نه پیروی از ذائقه جریان‌های سیاسی و اجتماعی.

مردم نمایندگان خود را در مجلس نمی بینند

کمالی با اشاره به اینکه مردم نمایندگان خود را در مجلس خبرگان و شورای اسلامی نمی بینند، گفت: در واقع کسانی که با حداقل رای انتخاب می شوند وارد این مجالس می شوند و البته مورد قدردانی هم قرار می گیرند. که می خواهند روی صحنه تنها باشند. .

وی با تاکید بر اینکه این انتخابات نمی تواند چهره خوبی به مجلس بدهد، افزود: اگر قرار است انتخابات واقعی برگزار شود باید همه سلیقه ها و گروه ها حضور داشته باشند و نقش آفرینی کنند. این نماینده مجلس ادار با بیان اینکه انتخاب امروز شورای نگهبان باید جای خود را به اتفاقی که در سطح بین المللی دارد بدهد، گفت. این بدان معناست که تمامی افرادی که در دادگاه های صالحه محکومیت سیاسی نداشته اند و منع فعالیت سیاسی نداشته اند باید بتوانند در انتخابات شرکت کنند و هیچ مرجعی نباید مانع از شرکت این افراد در انتخابات شود.
هیچ شرایط مساوی برای نامزدها وجود ندارد

کمالی خاطرنشان کرد: از یک سو در بحث انتخابات چندین مرحله گزینش داریم و از سوی دیگر شرایط مساوی برای حضور کاندیداها در جامعه وجود ندارد. اگر نباشند حذف خواهند شد. از نامزدی

به گفته وی، به همین دلایل در جامعه افراد تحصیلکرده زیادی وجود دارند که نمی توانند در صحنه انتخابات حاضر شوند و خود را در معرض رای مردم قرار دهند.

کمالی با بیان اینکه اولین گزینش توسط مجلس انجام می شود، گفت: کسانی که حداقل مدرک کارشناسی ارشد ندارند نمی توانند در انتخابات شرکت کنند، این موضوع محدودیت هایی ایجاد می کند و اقشار مولد را از حضور در عرصه انتخابات منع می کند، در حالی که چنین انتخابی خیر. در هیچ کشوری امکان پذیر نیست. وجود ندارد.

وی با بیان اینکه انتخاب توسط هیأت های اجرایی منتخب دولت انجام می شود، تصریح کرد: شورای نگهبان باید این اعضا را بپذیرد، هیئت های اجرایی در ظاهر متولی مردم هستند اما شامل افراد گروه های مختلف نمی شود. و سلیقه ها بلکه افراد خاصی هستند که مورد پسند دولت مستقر و شورای نگهبان هستند.

وزیر سابق کار و امور اجتماعی با بیان اینکه پس از اعمال نظرات هیات های اجرایی و رد صلاحیت ها در این مرحله، افراد توسط شورای نگهبان انتخاب می شوند، گفت: پس از ارزیابی شورای نگهبان، برخی افراد همچنان رد صلاحیت می شوند و گاهی اوقات برخی دوباره تایید می شوند.

انتخابات، انتخابات درون انتخابات است.

کمالی با بیان اینکه پس از پایان انتخابات گزینش ها ادامه دارد افزود: اگر انتخابات به مذاق برخی آقایان خوش نیاید به راحتی می توانند آن را لغو کنند و از ورود نماینده مورد نظر خود به مجلس جلوگیری کنند.

به گفته وی، انتخاب بعدی در کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس انجام می شود، این کمیسیون انتخابات را ارزیابی می کند و در صورت اعتراض به نماینده ای، حتی اگر کمیسیون تحقیق در دست اکثریت باشد، می توانند فردی را برکنار کنند. متعلق به گروه اقلیت است.

کمالی خاطرنشان کرد: همانطور که می بینید این نوع انتخابات گزینشی درون گزینشی است و انتخابات از شکل واقعی خود خارج شده است.

مجلس یازدهم به وظیفه نظارتی خود عمل نکرد

این نماینده مجلس در پاسخ به این سوال که عملکرد مجلس یازدهم چگونه ارزیابی می شود، گفت: این مجلس نیاز به ارزیابی ندارد، اقداماتی که انجام داده را می توان تا حد امکان حداقل دانست.

به گفته وی، مجلس یازدهم به رسالت خود در نظارت بر دستگاه اجرایی عمل نکرده و نمی تواند مدعی عملکرد آن باشد.

کمالی خاطرنشان کرد: مجلس در مسائل اقتصادی و تورم نقش اساسی نداشت و دولت سیاست های خود را اجرا کرد.

وی مجلس یازدهم را مجلسی غیرشخصی و نظارتی می داند که حتی نمی توانست مشکلات مردم را بیان کند. یا بهتر است بگوییم خودسانسوری در مجلس یازدهم در حال انجام است.

بهترین ارزیاب عملکرد دولت مردم هستند

کمالی در خصوص عملکرد دولت نیز به شرایط اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی امروز کشور اشاره کرد و گفت: بهترین ارزیاب عملکرد دولت، مردم هستند. از آنها بپرسید که آیا وضعیت از نظر روابط بین المللی بهتر شده است؟ آیا در شرایط اقتصادی، تولیدی و صنعتی بهتر هستیم؟ آیا درآمد مردم بهبود یافته و توانسته اند از رفاه نسبی برخوردار شوند؟ آیا رابطه فرهنگی خوبی بین اعضای جامعه وجود دارد؟ آیا سرمایه اجتماعی افزایش یافته و جامعه وضعیت بهتری پیدا کرده است؟ در مورد مسائل زیست محیطی چطور؟ آیا تالاب ها و جنگل ها… احیا و احیا می شوند؟ همه این موارد در شرایط اجتماعی کنونی نشان می دهد که دولت موفق بوده یا ناکارآمد.

کمالی با ابراز امیدواری به آینده سیاسی کشور گفت: روند تامل در اصلاحات روندی مترقی است که در سراسر جهان در حال انجام است و جهان را به سمت بهبود هدایت می کند.

وی افزود: این روند در ایران نیز ادامه خواهد داشت، وقفه هایی وجود دارد، اما موقتی بوده و آینده کشور در گرو بهبود شرایط است.

۲۱۹۲۱۹

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=137536

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.