افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 20 November , 2024
4

نقش کلیدی و اساسی بازار سرمایه در ایجاد یکپارچگی و رشد اقتصادی

  • کد خبر : 137105

به گزارش بازار، مجید عشقی رئیس سازمان بورس با حضور در همایش بین المللی بازار سرمایه اسلامی از برگزاری پانزدهمین همایش بازار سرمایه اسلامی با موضوع «توسعه بازارهای سرمایه اسلامی با هدف همگرایی» ابراز خرسندی کرد. امت اسلامی». این نشست با هدف بررسی نقش کلیدی و محوری بازار سرمایه در ایجاد یکپارچگی و رشد اقتصادی […]

به گزارش بازار، مجید عشقی رئیس سازمان بورس با حضور در همایش بین المللی بازار سرمایه اسلامی از برگزاری پانزدهمین همایش بازار سرمایه اسلامی با موضوع «توسعه بازارهای سرمایه اسلامی با هدف همگرایی» ابراز خرسندی کرد. امت اسلامی». این نشست با هدف بررسی نقش کلیدی و محوری بازار سرمایه در ایجاد یکپارچگی و رشد اقتصادی در جامعه اسلامی است. امروز دیگر از انفعال، گسست و وابستگی ناشی از استعمار قرن نوزدهم خبری نیست و ملت های مسلمان دیگر مجبور به تحمل واگرایی ناشی از نظام سیاسی ـ جغرافیایی غرب نیستند و کشورهای اسلامی می توانند از توانایی عظیم امت اسلامی بهره مند شوند. استقلال خود را حفظ کند.

وی افزود: نباید فراموش کرد که مسلمانان همواره با مفهوم کلیدی جماعت و امت آشنا بوده اند و همین آشنایی با نقش محوری آنها باعث تشویق و حمایت یکدیگر می شود. پرداخت زکات برای حفظ پایه های اقتصادی جامعه را می توان یکی از مظاهر این روحیه همبستگی در میان امت اسلامی دانست.

عشقی ادامه داد: جامعه مومنان علاوه بر اساسی ترین اصول اسلام یعنی ایمان به خدای یگانه و نبوت پیامبر اکرم(ص)، باید به فکر توانایی ها و داشته های خود باشند و آینده خود را طراحی کنند. در غیر این صورت این دیگران خواهند بود که آینده را برای آنها طراحی خواهند کرد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: به نظر من آنچه امروز نیاز داریم همگرایی ملت است. از این طریق است که می توانیم آنچه را که داریم انباشته کنیم و آینده ای را که در ذهن داریم بسازیم. نخبگان بازار سرمایه اسلامی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و باید سهم خود را در تحقق این آرمان ایفا کنند. آرمان «همگرایی در امت».

عشقی خاطرنشان کرد: نباید فراموش کرد که برکات همگرایی در امت اسلامی تنها تأثیری بر جامعه اسلامی نخواهد داشت. زیرا این آرمان در نهایت منجر به جامعه بین المللی عادلانه تر خواهد شد و این عدالت از بعد اقتصادی به معنای جامعه عادلانه تر برای همه بشریت خواهد بود.

بازار سرمایه و همگرایی در امت اسلامی
وی با اشاره به هدف از برگزاری این همایش افزود: اگرچه اندیشمندان و متخصصان مسلمان بازارهای مالی اسلامی و سیاست گذاران کشورهای اسلامی تلاش های زیادی برای رساندن صدای صنعت مالی اسلامی به گوش جهانیان انجام داده اند، اما اکنون شاهد جذابیت صکوک اسلامی در سطح بین المللی به دلیل ویژگی های خاص آن هستیم. اما هنوز از توانمندی های بازار سرمایه اسلامی برای ایجاد همگرایی در امت اسلامی آن گونه که شایسته است استفاده نکرده ایم.

چارچوبی برای اوراق صکوک فرامرزی
عشقی بیان کرد: برای دستیابی به این هدف از شرکت کنندگان در این همایش انتظار می رود 3 محور اصلی زیر را مورد بحث و بررسی قرار دهند. محور اول، فراهم کردن فضای نظارتی مشترک در سطح بازار سرمایه اسلامی بر اساس فقه مشترک مذاهب و مذاهب مختلف جهان اسلام است تا چارچوبی برای اوراق صکوک فرامرزی در سطح بازار سرمایه تعریف شود. کشورهای اسلامی که امت اسلامی می توانند بر سر آنها به توافق برسند.

سرمایه گذاری مسئولانه و پایدار
و افزود: محور دوم سرمایه گذاری مسئولانه و پایدار است. زیرا صنعت مالی اسلامی و سرمایه گذاری پایدار در این اصل مشترکند که هر دو بر اساس قاعده عدم آسیب رساندن به دیگری استوار است. اگرچه سرمایه گذاری پایدار یا مسئولانه هنوز در ابتدای راه است و برای رسیدن به نقطه تلاقی بین آن و صنعت مالی اسلامی به صورت واضح و ملموس، باید تلاش های زیادی صورت گیرد. اما پیوند این دو و ایجاد سبدهای جذاب برای جامعه مسلمان و غیرمسلمان در سراسر جهان دور از دسترس نیست. خصوصاً در سال جاری در ماه ژوئیه، آیسکو استانداردهای افشای اطلاعات مربوط به سرمایه گذاری پایدار توسط هیئت استانداردهای بین المللی سرمایه گذاری پایدار را تصویب کرد.

عشقی ادامه داد: محور سوم که تلاش و فعالیت بهترین اندیشمندان و متخصصان امت اسلامی را می طلبد، حوزه همواره در حال تغییر فناوری است. ما در بازار سرمایه باید آماده پاسخگویی به نیازهای به روز و پیچیده تر سرمایه گذاران مختلف باشیم. در این میان، فین‌تک‌های اسلامی با تلفیق اصول اخلاق و عدالت از یک سو و فناوری اطلاعات از سوی دیگر به تدریج در حال گسترش هستند. نگاهی به شاخص های جهانی گویای این معناست. به عنوان مثال امکان تامین مالی کسب و کارهای حلال در مالزی با این نوع ابزارها.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: به نظر می رسد باید به سنت اسلامی در میان امت اسلامی که بیش از هزار سال سابقه دارد بازگردیم و عناصر مشترکی را که در دل ها، ذهن ها، روح ها جاری است، بررسی کنیم. و فرهنگ مسلمانان و استفاده از آنها در طراحی ابزار. مالی به گونه ای هنرمندانه برای جذب حداکثری افراد جامعه اسلامی مورد استفاده قرار گرفت و این البته نیازمند ذهنی باز و آگاه است.

راهکارهای مناسب برای همگرایی در امت
عشقی در خاتمه گفت: از همه شرکت کنندگان در پانزدهمین همایش بازار سرمایه اسلامی تقاضا دارم از این فرصت استفاده کرده و به صورت پویا و فعال در مناظره ها و پنل ها شرکت کنند تا بتوانیم راه حل های مناسبی برای همگرایی در امت اسلامی پیدا کنیم و نیرو و نیرو جمع کنیم. توانمندی های اعضای جامعه اسلامی را بیابد و رونق اقتصادی بیشتری را در کشورهای مسلمان به ارمغان بیاورد.

لازم به ذکر است که؛ پانزدهمین همایش بین المللی بازار سرمایه اسلامی (ICM) امروز با حضور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، مدیران ارشد بازار سرمایه و 42 شرکت کننده از کشورهای روسیه، کویت، اندونزی، سوریه، عراق، پاکستان، مالدیو، مالزی و … برگزار شد. ترکیه، هند و بیش از 200 شرکت کننده ایرانی کار خود را آغاز کردند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=137105

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.