کبری توکلی در گفتگو برو وی به خبرنگار مهر گفت: با توجه به اقلیم خشک و نیمه خشک ایران و کمبود منابع آبی در استانی مانند بوشهر، آب به عنوان یکی از عوامل محدود کننده تولید نقش مهمی در تعیین نوع فعالیت های کشاورزی استان دارد. .
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: آسیب پذیری سطح آب زیرزمینی به دلیل برداشت بی رویه از منابع آبی، فرسوده شدن پتانسیل توسعه استفاده از آب های زیرزمینی با اهداف کشاورزی و راندمان کم آبیاری. اصلاح الگوی مصرف آب ضروری است.
وی گفت: تغییر الگوی کشت راه حل اساسی اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر افزود: الگوی کاشت به معنای تناسب خرده فرهنگ و نوع محصولات مختلف کشاورزی در یک منطقه و تصمیم گیری در مورد اینکه چه محصولی با استفاده از چه عوامل تولیدی به چه نحوی تولید شود. و برنامه های مهم شما چقدر است
وی بیان کرد: تغییر الگوی کشت در مناطق مختلف استان از محصولاتی که در دوره رشد خود به آب زیادی نیاز دارند به محصولاتی با مقاومت بیشتر در برابر کم آبی و محصولات سازگارتر با شرایط اقلیمی و مناطق خشک و نیمه خشک. می تواند گامی در جهت مدیریت صحیح مصرف آب و افزایش سود باشد راستی در استان برداشت شده است.
وی تصریح کرد: باید الگوی کاشت مناسب به گونه ای اجرا شود که نیازهای اساسی همه افراد جامعه تامین و از حقوق آنها بهره مند شود. راستی زمین، سرمایه کافی و فرصت های بازاریابی باید فراهم و تضمین شود، زیرا هرگونه تغییر در الگوی کاشت می تواند کل سیستم اجتماعی بخش کشاورزی را تحت تاثیر قرار دهد.
افزایش تولید در سرزمین خشک او ملاقات کرد
وی افزود: کشت های پاییزه آغاز شده و رسالت اساسی جهاد کشاورزی اصل ترویج و آموزش است که به عنوان مثال بدون افزایش سطح تولید را افزایش می دهد و منجر به کاهش هزینه های تولید می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر یادآور شد: ترویج و اصلاح الگوی کشت با تشکیل کاروان های تبلیغاتی و جایگزینی محصولات کم آب، کم هزینه و پرفروش ضروری است.
توکلی تصریح کرد: جهش تولید در سرزمین خشک مزارع یعنی تولید بدون مصرف منابع زیرزمینی از طریق تولید حبوبات، گندم، علوفه، دانههای روغنی، گیاهان دارویی در مناطق مستعد موجب رونق تولید محصولات جدید میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر خاطرنشان کرد: الگوی کشت در سطح 144 هزار هکتار در اراضی کشاورزی استان اجرا می شود.
وی گفت: ترویج کشت حبوبات سازگار با شرایط کشت، دانه های روغنی گلرنگ، کملینا، کلزا ارقام اصلاح شده، پرمحصول گندم، دارویی، باغی و صیفی جات. نجیلات استانی که با تولید بدون مصرف آب و استفاده از آب سبز و با تغذیه بهینه وارد الگوی استان شد و در سامانه ثبت شد. اصلاح روش آبیاری، تغییر زمان کشت برای تنظیم بازار، تسهیلات مکانیزه سازی محصولات زراعی و باغی از مهمترین اهداف اجرای الگوی کشت در استان است.