به گزارش بازار، مهدی ضیغمی امروز در بیست و هفتمین همایش ملی توسعه صادرات غیرنفتی ایران با بیان اینکه میزان صادرات امسال نسبت به سال گذشته برابری کرده است، افزود: هر چه فضا برای توسعه غیرنفتی بیشتر باشد. صادرات “اگر صادرات نفت تسهیل شود، حجم صادرات نیز افزایش خواهد یافت.”
وی با اشاره به تغییر تمرکز کشور به سمت فضای تعاملی با کشورها گفت: پیش بینی می شود در سال آینده حداقل 10 مورد تجارت ترجیحی و آزاد با کشورهایی که علاقه مند به تجارت با ایران هستند داشته باشیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران با اشاره به تاثیر توافق برجام بر توسعه صادرات افزود: امیدواریم با تمام اقداماتی که در حوزه تجارت انجام شده، با تلاش دولت و بخش خصوصی، صادرات انجام شود. به طور فزاینده ای توسعه خواهد یافت.”
ضیغمی ادامه داد: در سازمان توسعه تجارت تلاش می کنیم تا صدای صادرکننده فعالان این حوزه باشیم و مشکلات مختلف فعالان اقتصادی در این حوزه را برطرف کنیم.
وی با بیان اینکه در خصوص تعیین نرخ ارز برای بخش صادرات اقدامات خوبی انجام شده است، تصریح کرد: برای موضوع چند نرخی بودن و تفاوت زیاد نرخ نیما با بازار آزاد راهکاری به نام نرخ توافقی ایجاد کردیم. و منابع نرخ ارز توافقی عمدتاً از صادرکنندگان است. محصولات غیرنفتی واقعی هستند و در حال حاضر صادرکنندگان می توانند از نرخ ارز توافقی خود صرف نظر کنند.
دیغمی با بیان اینکه یکی از وظایف مهم سازمان توسعه تجارت ایجاد بازارهای جدید و بسترسازی برای افزایش صادرات کشور است، گفت: با جدیت به دنبال افزایش مبادلات تجاری با کشورهای آفریقایی هستیم تا خبرهای خوبی در این زمینه داشته باشیم. .
وی با اشاره به اهمیت برگزاری نشست وزرای تجارت و صنعت آفریقا ادامه داد: در حال حاضر 25 مشاور در کشورهای آفریقایی مشغول به کار هستند و امیدواریم با اقدامات انجام شده در سال جاری تعداد مشاوران تا پایان سال جاری به 35 نفر برسد. حوزه مشاوران کشتیرانی در کشور ما.”
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران تاثیر افزایش مراکز خرید کشورمان در کشورهای خارجی را در کمک به توسعه صادرات برشمرد و تاکید کرد: در سالهای اخیر با وجود نزدیک شدن نرخ ارز به نرخ بازار، صادرکنندگان کالای مهمی را منتقل کردند. بخشی از ارز حاصل از صادرات به سیستم بانکی، پاسخ دادند که این نشان می دهد که مشکل از صادرکنندگان نیست، بلکه باید سازوکارها و رویه ها در این زمینه اصلاح شود.
ضیغمی افزود: جریمه ریالی صادرات ریالی سال 1396 مردادماه سال گذشته تعیین شده بود که متأسفانه به دلیل نبود زیرساخت در برخی از نهادهای مسئول این مشکل با تاخیر مواجه شد. امیدواریم تا 10 روز آینده این سامانه در دسترس قرار گیرد و صادرکنندگان برای انجام تعهدات ارزی سال 1396 این جریمه را به ریال پرداخت کنند.
وی بیان کرد: در خصوص تعهدات مبادله ای سال های 2018، 2019 و 2014 دیروز مصوب شد که اگر صادرکنندگان نیمی از ارز مورد نظر را برگردانند، مشکل آنها حل شود، در پایان امسال این اقلام را مشخص می کنیم.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران گفت: با رفع مشکلات رعایت تعهدات و مشکلاتی که در حوزه تجارت وجود دارد، بدون شک بستر افزایش صادرات فراهم می شود.
وی با اشاره به اهمیت اصلاح نرخ ارز در حوزه تجارت، افزود: باید تبعیض بین واردکنندگان و صادرکنندگان رفع شود، امتیاز دادن به واردکنندگان و مجازات صادرکنندگان قابل قبول نیست، بنابراین با توجه به شرایط موجود، منهای برخی موانع و مشکلات باید حل شود