افزونه پارسی دیت را نصب کنید Friday, 1 November , 2024
2

جذب 2/9 میلیارد دلار سرمایه خارجی در دولت سیزدهم

  • کد خبر : 135637
جذب 2/9 میلیارد دلار سرمایه خارجی در دولت سیزدهم

به گزارش بازار، علی فخری در برنامه خط مقدم با اشاره به تغییراتی که در سرمایه گذاری خارجی در دولت سیزدهم نسبت به دولت قبل رخ داده است، گفت: اما این هنوز برای ما راضی کننده نیست و باید کمی تلاش کنیم. بیشتر”. مدت زیادی تا رسیدن به نقطه مورد نظر وی افزود: از ابتدای […]

به گزارش بازار، علی فخری در برنامه خط مقدم با اشاره به تغییراتی که در سرمایه گذاری خارجی در دولت سیزدهم نسبت به دولت قبل رخ داده است، گفت: اما این هنوز برای ما راضی کننده نیست و باید کمی تلاش کنیم. بیشتر”. مدت زیادی تا رسیدن به نقطه مورد نظر

وی افزود: از ابتدای دولت تا امروز جذب سرمایه ما به صورت مصوب، یعنی پروژه های سرمایه گذاری که طرف های خارجی در آن ابراز علاقه کرده اند و شروع به آوردن بخشی از سرمایه خود به ایران کرده اند، 9.2 میلیارد دلار است که این میزان است. نسبت به گذشته بسیار متفاوت است .

معاون وزیر اقتصاد تصریح کرد: تنها در سال 1401 نزدیک به 4.2 میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جذب کردیم که نسبت به سال های گذشته افزایش چشمگیری داشت و در این مدت حدود 170 ” رشد سرمایه گذاری داشتیم که بسیار متفاوت است. از گذشته، اما این رقم به خودی خود برای ما رضایت بخش است. خیر

فکری درباره تایید جذب سرمایه 9.2 میلیارد دلاری مذکور گفت: به جز 3 میلیارد دلاری که مربوط به هشت ماهه اول دوره سیزدهم است و همچنان ادامه دارد. 6 میلیارد دلار او قطعا انجام شده است.

رئیس سازمان کمک های اقتصادی و فنی و سرمایه گذاری ایران با بیان اینکه می توان سالانه حدود 10 میلیارد دلار هدف گذاری کرد که البته بستگی به این دارد که چگونه شرایط را برای ورود این سرمایه های خارجی ایجاد کنیم، گفت:

وی با اشاره به کاهش رشد سرمایه گذاری در اکثر کشورهای همسایه، یادآور شد: اتفاقی که در این دو سال در ایران افتاد نتیجه تغییر تمرکز بود و به سمت کشورهای واقعی رفتیم که سرمایه را در اولویت قرار می دهند و می توانند در ایران با ما همکاری کنند. به جای اینکه منتظر کسانی باشیم که به هر دلیلی وارد ایران نمی شوند، از جمله سیاستمداران.

فکری ادامه داد: سرمایه گذار در میادین نفت و گاز می تواند توتال فرانسه باشد، سرمایه گذار حوزه نفت و گاز می تواند ZnVastok یا یکی از شرکت های روسی باشد، مهم این است که به سمت کدام یک می رود.

پس از برجام، توتال حتی یک دلار هم در ایران سرمایه گذاری نکرد

رئیس سازمان کمک‌های اقتصادی و فنی و سرمایه‌گذاری گفت: اگر به کشوری بروید که ده‌ها شرط را برای سرمایه‌گذاری در نظر می‌گیرد و مشخص نیست که آیا قدرت‌های بزرگ‌تری مانند آمریکا اجازه ورود ایران به این کشور را می‌دهند. ایالات متحده یا نه، درست است؟ قطعا مثمر ثمر نیست.

وی یادآور شد: سال ها پس از برجام، توتال وارد فاز یازدهم پارس جنوبی شد. ارزش سرمایه گذاری زمانی بیش از چهار میلیارد دلار اعلام شد، اما عملا حتی یک دلار هم دریافت نشد و مجوز لغو شد، البته این باطل ها از آمار حذف نشدند.

فکری تاکید کرد: اکنون آماری را اعلام می کنیم که حداقل بخشی از سرمایه وارد ایران شده و کار سرمایه گذاری آغاز شده است. روس ها وارد پروژه نفت و پروژه 2.7 میلیارد دلاری شدند که شروع کردند. بخشی از سرمایه های آنها رسید و کار در استان ایلام آغاز شده است.

معاون اقتصادی وزیر اقتصاد تصریح کرد: دیگر اینطور نیست که در سازمان سرمایه گذاری فقط یک نقش وجود داشته باشد و بعد از مدتی آن نقش باطل و حذف شود، البته به این معنا نیست که دیگر نقش باطل نداریم. اصلاً سرمایه گذاری ها، اما همه آنها از آمار ما حذف شده است.

وی تاکید کرد: به عنوان مثال سال گذشته یک سرمایه گذار خارجی از اروپا اعلام کرد که برای ورزشگاه آماده است، در را هم نبستیم اما بعد از مدتی اعلام کرد که نمی تواند بیاید. بنابراین ما آن آمار را از آمار خود حذف کردیم تا سوگیری در تحلیل ایجاد نشود و به همین دلیل بر اصلاح آمار اصرار داریم.

رئیس سازمان سرمایه گذاری افزود: حداقل 5 میلیارد دلار از آمار این دولت حذف کرده ام و بعد از حذف این موارد آمار نهایی اعلام می شود.

فکری تصریح کرد: طبق قانون سرمایه گذاری آیین نامه ای داریم و بر اساس آن سرمایه گذار پس از ثبت درخواست 6 ماه فرصت دارد تا بخشی از سرمایه را به ایران بیاورد و از سال 1402 تاکنون 6 ماه نگذشته است. و سومین ماه امسال که دقیقا می تونیم بهم بگیم چقدر سرمایه وارد شده.

وی در خصوص سرمایه گذاری خارجی در نظر گرفته شده برای پایان سال جاری گفت: تلاش می کنیم با تسهیل کار در حوزه های مختلف با دولت، بانک مرکزی و نهادهای مرتبط صادرکننده مجوز، آن رقم شش میلیارد دلاری را محقق کنیم. ما تحویل خواهیم داد

در آمار فقط سرمایه خارجی را حساب می کنیم.

فکری در مورد اینکه آیا ایرانیان خارج از کشور جزو آمار سرمایه گذاری خارجی شما هستند؟ وی تصریح کرد: اگر مبدأ ارزش ها خارجی باشد در غیر این صورت آن را سرمایه خارجی نمی دانیم. خارجی هایی هم داریم که از داخل ایران می آیند و سرمایه جذب می کنند و در کشور سرمایه گذاری می کنند که در آمار ما دیده نمی شود.

رئیس سازمان سرمایه گذاری در پاسخ به این سوال که چه میزان از سرمایه گذاری های امسال مربوط به ایرانیان خارج از کشور است، پاسخ داد: تقریبا 20 درصد; البته تسهیل ورود سرمایه ایرانیان از خارج از کشور یکی از برنامه های دولت است.

وی با اشاره به هدف غیرواقعی جذب سرمایه خارجی در برنامه ششم، گفت: در برنامه هفتم سعی شد رقمی مشخص نشود و شاخص تعیین شود. مثلاً 30 درصد بیشتر از میانگین پنج سال گذشته باشد که شاخص قابل توجهی است.

فکری همچنین با بیان اینکه نفت و گاز همچنان جایگاه اول جذب سرمایه گذاری است، تاکید کرد: البته امسال مشارکت کمتری برای سرمایه گذاری در حوزه نفت و گاز داشته ایم.

رئیس سازمان سرمایه گذاری تصریح کرد: آماری که اعلام می کنیم مربوط به سرمایه گذارانی است که از سازمان سرمایه گذاری برای حمایت از قانون حمایت از سرمایه گذار خارجی درخواست مجوز دارند اما سرمایه گذارانی هم داریم که درخواست این مجوز را ندارند. یعنی می گویند ما خودمان می خواهیم بیاییم و سرمایه گذاری کنیم و نیازی نیست از مزایای قانون حمایت از سرمایه گذاری خارجی استفاده کنیم و اتفاقاً در حوزه نفت از این قبیل موارد زیاد است. که قابل توجه است و ما در پایان سال آمار را از وزارتخانه های مختلف می گیریم و در آمار نهایی در نظر می گیریم

وی با اشاره به تاثیر مثبت توسعه روابط با کشورهای همسایه بر سرمایه گذاری خارجی، گفت: یعنی سرمایه گذاری که می خواهد در عراق سود کند، به این نتیجه می رسد که بخشی از تولید آن در ایران انجام شود و سپس محصول می رود سرمایه گذاری که در عراق انجام می دهید سود شما را چند برابر می کند.

فخری در عین حال با اشاره به مزیت های کشور از نظر موقعیت جغرافیایی و منابع طبیعی گفت: سرمایه گذارانی بودند که دغدغه تحریم داشتند و بدون نگرانی از تحریم راه را برای آنها باز کردیم. باید در ایران سرمایه گذاری کنند.

وی همچنین بر تلاش دولت برای تسهیل فرآیندهای اداری جذب سرمایه در قالب مقررات زدایی توسط دولت تاکید کرد و یادآور شد: یعنی سرمایه گذار باید اطمینان حاصل کند که مقررات دست و پاگیر حذف می شود. در وزارت اقتصاد پیشرفت‌های مثبتی در این زمینه حاصل شده است، اما سرمایه‌گذاران همچنان نگرانی‌هایی در این زمینه دارند. فکری با اشاره به ایجاد مسیر سبز با همکاری وزارت اقتصاد و سایر نهادهای سرمایه گذار تاکید کرد: باید تسهیلات صادراتی ویژه برای سرمایه گذاران خارجی فراهم کنیم.

معاون وزیر اقتصاد در خصوص موضوعاتی مانند پذیرش طلا به عنوان سرمایه و حل مشکل عدم پذیرش آن از سوی بانک مرکزی گفت: این مشکل تا حدودی حل شده و فقط بحث استاندارد باقی مانده است که نیاز به مقررات دارد. ، که رو به اتمام است.

فخری در پاسخ به سوالی مبنی بر سرمایه گذاری روسیه مبنی بر اینکه روس ها عمدتاً در پروژه های بالادستی و پایین دستی نفت سرمایه گذاری می کنند، یادآور شد: در حال حاضر در حال مذاکره با وزارت نفت در این زمینه هستند و در انتهای راه به دست ما می رسد و در حال انجام است. حتی امکان نهایی کردن قراردادها، اجرای آزمایشی قطعات و سپس ورود به سازمان وجود ندارد.

وی بیان کرد: در سال 1402 چینی ها رتبه اول سرمایه گذاری را کسب کردند و در هشت ماهه از ابتدای امسال تاکنون 1.2 میلیارد دلار سرمایه گذاری کرده اند و تفاوت آنها با روس ها در تنوع سرمایه گذاری آنها است که به عنوان مثال. . در حوزه معدن می توان به گردشگری، فناوری ها، انرژی های تجدیدپذیر، صنایع مختلف، محصولات بهداشتی، آرایشی و بهداشتی و … اشاره کرد.

رئیس سازمان سرمایه گذاری در پاسخ به اینکه آیا در سرمایه گذاری مستقیم شرطی برای انتقال دانش و فناوری وجود دارد؟ وی گفت: بله برای سرمایه گذاران داشتن شرکای ایرانی سود بیشتری دارد و چرا برای سرمایه گذاری به اینجا می آیند؟ برای بهره مندی از مزایای این بازار طبیعی است که انتقال فناوری می دهند و شرکای ایرانی از این فناوری ها بهره مند می شوند.

فکری با یادآوری اینکه پس از چین، امارات متحده عربی در رتبه دوم و روسیه رتبه سوم سرمایه گذاری در کشورمان را به خود اختصاص داده است، افزود: از ابتدای دولت تا کنون سرمایه گذاری های امارات متحده عربی یک میلیون و 308 هزار دلار بوده است و مانند این. چینی ها، سرمایه گذاری های آنها زمینه های مختلفی را پوشش می دهد.

معاون وزیر اقتصاد با اشاره به فعال شدن ظرفیت بانک توسعه اسلامی در دولت سیزدهم، گفت: 14 پروژه متوقف شده به ارزش 708 میلیون دلار در حوزه های زیربنایی از جمله مکان هایی بود که مردم با آنها ارتباط برقرار می کردند مانند فاضلاب، آبیاری. شبکه ها، سدها و غیره مانند نیروگاه، تصفیه خانه، مواردی که مستقیماً با زندگی مردم ارتباط دارد، مانند بیمارستان و با اصلاحاتی که در روابط با کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس رخ داده، این پروژه ها به جریان افتاد.

وی این موفقیت ها را حاصل دیپلماسی اقتصادی دولت و توسعه روابط با همسایگان، عضویت در شانگهای، بریکس و… برشمرد. و تاکید کرد: در خصوص پروژه های متوقف شده رایزنی هایی که با کشورهای اسلامی در داخل گروه انجام دادیم و با کمک کشورهای اسلامی توانستیم بخشی از به اصطلاح بدهی خود را با این سازمان ها پرداخت کنیم و پس بگیریم. بهره برداری از این پروژه، یعنی پروژه هایی که مردم با آنها ارتباط مستقیم داشتند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=135637

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.