افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 19 November , 2024
3

فاجعه بزرگ در کمین تهران/ انفجار 3.5 میلیون متر مکعب گاز در پایتخت/ هشدار جدی کارشناسان ژاپنی

  • کد خبر : 135602
فاجعه بزرگ در کمین تهران/ انفجار 3.5 میلیون متر مکعب گاز در پایتخت/ هشدار جدی کارشناسان ژاپنی

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، این روزها خبر از تدارکات تهران مقابل زمين لرزه در فهرست نظارتی پایتخت نشینان قرار دارد و هر یک از مسئولان بر حسب حیطه وظایف خود در این زمینه آمار و ارقامی ارائه می کنند. از میزان خسارت زلزله تا تاب آوری شهر در مقابل کابوس زلزله، هر کدام زنگ […]

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، این روزها خبر از تدارکات تهران مقابل زمين لرزه در فهرست نظارتی پایتخت نشینان قرار دارد و هر یک از مسئولان بر حسب حیطه وظایف خود در این زمینه آمار و ارقامی ارائه می کنند. از میزان خسارت زلزله تا تاب آوری شهر در مقابل کابوس زلزله، هر کدام زنگ خطر را برای مواجهه با زلزله احتمالی در شهر به صدا در آورده اند.

یکی از موضوعات مهم در آمادگی برای وقوع زلزله، قطع سریع گاز و برق تهران برای جلوگیری از حوادث احتمالی پس از زلزله است. در سال های اخیر گفته می شود اقداماتی برای قطع گاز و برق انجام شده است اما در این بین گاز باقی مانده در لوله ها همچنان جای نگرانی دارد.

بر اساس مصوبه سال 1375، تلاش شد تا سازمان مدیریت بحران شهر تهران و شرکت گاز استان تهران دکل های تخلیه گاز اضطراری را در مناطق مختلف تهران ایجاد کنند. موضوعی که با وجود نظارت شورایاران و مدیریت شهرداری هنوز توسط شرکت گاز اجرایی نشده است. تاکنون 23 نقطه در تهران برای این منظور مشخص شده است که اداره گاز باید دکل های 60 تا 80 متری برای تخلیه اضطراری گاز باقی مانده در خطوط لوله در صورت وقوع زلزله احتمالی بسازد. رئیس کمیته ساخت و ساز شهرداری تهران در گفتگو با همشهری به بررسی میزان آمادگی مسئولان پایتخت و شرایط زیرساخت ها در هنگام وقوع زلزله پرداخت.

آمادگی 20 درصدی در برابر زلزله آماری خوش بینانه است

محمد آقامیری، رئیس کمیته ساخت و ساز شهرداری تهران توضیح داد: برآوردی که بر اساس اطلاعات ارائه شده در زمینه زلزله به دست آورده ایم، به این نتیجه رسیده است که تهران در معرض خطر زلزله بزرگی قرار دارد. این سوال بارها از سوی اساتید دانشگاه های حاضر در کارگروه تاب آوری تهران در برابر زلزله مطرح شده است. بی شک زلزله خسارات زیادی در تهران به همراه خواهد داشت و باید برای آن آماده باشیم. اینکه 20 درصد آمادگی تهران در برابر زلزله ذکر شده، آماری خوش بینانه است. زیرا مواردی که تهران برای غلبه بر زلزله با حداقل خسارت نیاز دارد، در جایگاه قابل قبولی نیست.

شناسایی 23 نقطه برای استقرار دکل های تخلیه گاز اضطراری

وی افزود: در بحث آماده سازی، موضوعات متعددی مورد توجه است، اما به دلیل عدم هماهنگی لازم، این مباحث به پایان نمی رسد. به عنوان مثال در بحث دکل های تخلیه گاز اضطراری علیرغم تاکید زیاد، هیچ دستاوردی نداشته ایم. برای این موضوع 23 امتیاز مشخص شده است. برای ساخت این برج‌های 60 تا 80 متری، مدیریت گاز به فضایی به وسعت 400 متر نیاز دارد تا گازهای باقی‌مانده در لوله‌ها در هنگام زلزله به سرعت تخلیه شود. لازم است بدانید که در زیر تهران 3.5 میلیون متر مکعب گاز وجود دارد و کارشناسان ژاپنی که چند سال پیش وارد تهران شده بودند، اعلام کردند که قبل از ریزش آوار در زلزله های بیش از 7 ریشتر، جان مردم را بگیرد، شاهد خواهیم بود. انفجار گاز سیلندرها

این مشاور به موضوع وجود مدیریت واحد در زمان زلزله پرداخت و گفت: وقتی مسئولیت بر عهده شهرداری نیست سازمان گاز باید این موضوع را پیگیری کند و زمین مورد نیاز را خریداری یا اجاره کرده و در نهایت به اتمام برساند. کارها با هماهنگی شهرداری در حال انجام است، اما متأسفانه مسئولان شرکت گاز منتظر هستند تا شهرداری زمین را به آنها بدهد. هرچند مسئولیت تعریف شده ای برای شهرداری در این زمینه وجود ندارد. در این شرایط اگر شهرداری متولی کار باشد وارد زمین می شود و بحث تامین مالی و ساخت این برج ها را پیگیری می کند. در حوزه آمادگی در برابر زلزله باید زیرساخت های برق، آب و گاز شهر را اصلاح کنیم تا تاب آوری کافی داشته باشند اما این موارد هنوز آماده نیست. نباید فراموش کرد که زلزله تهران بحثی محدود به شهر تهران نیست و باید نگاه ملی به این موضوع داشت. شهر تهران به عنوان پایتخت باید مورد توجه قرار گیرد و متولی ویژه داشته باشد. اگر شرایط مدیریتی شهر تحلیل شود، می توان نتیجه گرفت که این مکان متعلق به شهرداری تهران است.

ایده مدیریت مسائل مربوط به زلزله توسط شهرداری

آقامیری افزود: مبنای ایده واگذاری مسئولیت آمادگی در برابر زلزله به شهرداری تهران، ایجاد نگاه ملی و در نظر گرفتن بودجه ملی برای مقاومت شهر در برابر زلزله است. برای تقویت شهر تهران اعم از زیرساخت ها و امکانات آن باید نگاه ویژه ای ایجاد شود. این ایده نمی خواهد تمام مسئولیت را بر دوش شهرداری بگذارد. چون شهرداری در این زمینه امکانات اقتصادی کافی ندارد; یعنی می خواهیم نقش هماهنگ کننده شهرداری را در موضوع زلزله و تخصیص بودجه ملی ایفا کنیم. این ایده را با مسئولان شهرداری و شخص شهردار مطرح کرده ایم و گفته ایم نقشه راه ما در کارگروه تاب آوری شهر تهران این است که شهرداری مسئول زلزله تهران است. خوشبختانه مدیریت شهری با این موضوع موافقت و استقبال کرد. زیرا بسیاری از مشکلات مربوط به بودجه آمادگی در برابر زلزله را می توان از این طریق حل کرد. ما باید این ایده را از منظر کارشناسی دنبال کنیم. تعصبی برای مسئولیت پذیری نیست و نظر ما این است که ورود شهرداری به این مسئولیت باعث بهتر شدن اوضاع می شود.

به گفته وی، در مجموع فکر واگذاری مسئولیت آماده سازی زلزله تهران به شهرداری مفید خواهد بود. تلاش داریم در کارگروه مقابله با زلزله شهر تهران لایحه ای را تدوین کنیم و به این ترتیب واگذاری مسئولیت به شهرداری را اجرایی کنیم. بر اساس این لایحه، می‌خواهیم معاونت جدیدی را تحت عنوان مقاومت در برابر زلزله شهر تهران با عنوان شهرداری تهران و شرح وظایف تحت عنوان این معاونت ایجاد کنیم.»

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=135602

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.