افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 18 November , 2024
3

مکمل ها از قیمت گذاری تجویزی رنج می برند. ترس از تعطیلی 12 سال تلاش کارخانه های تولید مکمل

  • کد خبر : 133233
مکمل ها از قیمت گذاری تجویزی رنج می برند.  ترس از تعطیلی 12 سال تلاش کارخانه های تولید مکمل

بازار؛ گروه صنعتی: اگرچه قیمت های دستوری به عنوان یکی از عوامل عدم توسعه صنایع و حتی زیان دهی و تعطیلی آنها شناخته می شود، اما کارشناسان اقتصادی بارها نسبت به تبعات این تصمیم به مسئولان کشور هشدار داده اند، اما همچنان این سیاست نامناسب تحت عنوان «حمایت» ” از مردم ادامه دارد. سیاستی که […]

بازار؛ گروه صنعتی: اگرچه قیمت های دستوری به عنوان یکی از عوامل عدم توسعه صنایع و حتی زیان دهی و تعطیلی آنها شناخته می شود، اما کارشناسان اقتصادی بارها نسبت به تبعات این تصمیم به مسئولان کشور هشدار داده اند، اما همچنان این سیاست نامناسب تحت عنوان «حمایت» ” از مردم ادامه دارد.

سیاستی که شاهد بودیم، خودروسازی کشور را که تا 12 سال پیش در مسیر توسعه و پیشرفت قرار داشت، به جایی رساند که امروز زیان آن به 145 میلیارد تومان می‌رسد. ضرری که آنقدر شتاب گرفته که تنها در 6 ماه 45 میلیارد تومان ایجاد شده است.

اکنون این نارسایی دامنگیر صنعت داروسازی کشور نیز شده است. سیاستی که باعث شد آنتی بیوتیک ها در سال گذشته، درست در اوج بیماری های فصلی، با کاهش شدید و حتی کمبود مواجه شوند. کمبود فقط به یک خودکار محدود نشد و همانطور که محمد پیکانپور نیز اذعان داشت، سال گذشته کمبود حدود 400 خودکار بوده است.

ارقام گفته شده در آن زمان کمتر از 80 قلم کالا بود و امسال که کمبود 100 قلم کالا وجود دارد، مشخص نیست واقعا چند نفر به دارو و درمان دسترسی دارند. کاهش دسترسی که بخش قابل توجهی از آن پیش از این با اعمال سیاست های نادرست قیمت گذاری به نام حمایت از مردم اجرا شده و جز کمبود و شکست شرکت های دارویی دستاوردی نداشته است.

سیاستی که داروسازان به آن اعتراض کردند و اکنون به جای حل شدن، قرار است با تصمیم وزارت بهداشت به سایر حوزه ها نیز تسری پیدا کند و گفته می شود به زودی مکمل های دارویی که متقاضیان تا کنون در هر داروخانه ای به آن دسترسی داشتند. با این قیمت اجباری، مقصد داروها و سایر محصولات با قیمت اجباری تحت تاثیر قرار می گیرد و از دسترس خارج می شود.

قوانینی که خیلی کارآمد نیستند.

اگرچه ممکن است قیمت‌های دستوری برای صنایعی که ارز ترجیحی یا حمایت مالی و معافیت مالیاتی داشتند، توجیه شده باشد، اما مکمل‌های گیاهی و داروهایی که ارز دولتی دریافت نمی‌کنند، طبق قانون 47 قیمت‌های دستوری این اقلام ممنوع است.

امین لو: هر ساله تداوم تورم بالاتر از نرخ سود نرمال باعث می شود تولیدکنندگان از تولید بسیاری از داروهای زیان آور دست بکشند و به سمت تولید داروهای منحصر به فرد روی بیاورند.

کسری امین لو، داروساز و فعال داروسازی با بیان مطلب فوق و وجود مغایرت در بندهای مختلف قوانین مربوط به قیمت گذاری کالاها، افزود: در اصل ۷۱ به صراحت آمده است که دولت موظف است قیمت های دستوری را برای این کالاها تعیین کند. اقلام (مکمل ها و داروهای گیاهی).

وی ادامه داد: در اصل 71 آمده است که دولت یعنی سازمان غذا و دارو حق دارد قیمت داروها را بر اساس سود متعارف یعنی حداکثر 18 درصد تعیین کند. این در حالی است که طبق اعلام قبلی مجلس تاکنون تورم 57 درصدی داشته ایم. بنابراین، هر ساله ادامه این تورم‌ها بالاتر از نرخ سود متعارف باعث می‌شود تولیدکنندگان بسیاری از داروهایی را که تولید آنها سودی ندارند، متوقف کرده و به تولید داروهای منحصر به فرد بپردازند. بنابراین در صورت ادامه این شرایط به نظر می رسد طی 3 یا 4 سال آینده صنعت داروسازی کشور حتی نیاز به واردات داروهایی مانند آنتی بیوتیک، داروهای قلبی عروقی و … داشته باشد.

تخریب صنعت مکمل ها با قیمت گذاری تجویزی

عباس کبریایی زاده، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تولیدکنندگان مکمل های غذایی و غذایی ایران، در خصوص عوارض قیمت گذاری اجباری مکمل های غذایی و غذایی گفت: موضوع مکمل ها در ایران به یک داستان غم انگیز تبدیل شده است. چرا که 12 سال پیش در شرایطی که بیش از 85 درصد مکمل‌های مصرفی کشور از طریق واردات تامین می‌شد، صنایع را تشویق و حمایت کردیم که با کمک وزارت بهداشت و درمان 100 درصد نیاز کشور را تولید و تامین کنند. مدیران امروز حوزه دستاوردها.

کبریایی زاده: به صراحت می گویم اگر وزارت بهداشت بر قیمت گذاری اجباری مکمل ها اصرار کند، شاهد برداشته شدن سرمایه های زیادی از صنعت مکمل ها خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه شاهد بوده ایم که تولیدکنندگان مکمل به ویژه در دوران کرونا با تلاش خود مشکل یا کمبودی نداشته اند، افزود: دلیل اینکه سازمان غذا و دارو به دنبال قیمت مکمل ها است را نمی دانیم. ; آیا نهادهای نظارتی آن را برای آنها اجباری کرده اند؟ خیر، حتی وقتی از نهادهای نظارتی می پرسیم، می گویند مخالف قیمت گذاری دستوری هستند. اما نمی دانیم دلیل این همه اصرار مسئولان وزارت بهداشت بر اعمال قیمت های دستوری حتی در شرایط تورم روزانه چیست. البته اجرای چنین طرحی پیام دیگری ندارد و آن ورشکستگی صنعت است.

کبریایی زاده ادامه داد: به صراحت می گویم در صورت اصرار وزارت بهداشت بر قیمت گذاری دستوری مکمل ها شاهد خروج سرمایه های زیادی از صنعت مکمل ها خواهیم بود. صنعتی که سرمایه آن به کالاهای لوکس و … منتقل شود. البته طبیعی است که بیش از 80 درصد تولیدکنندگان مکمل در بخش خصوصی هستند و ممکن است تولید خود را کاهش دهند و به سراغ محصولات دیگر بروند.

این داروساز هر چند بار دیگر تاکید کرد که اصرار وزارت بهداشت برای تعیین قیمت تکلیفی مکمل ها غیرمنطقی است، اما معتقدیم با توجه به اینکه مکمل ها از هیچ گونه حمایت دولتی، نه از حمایت یارانه ای و نه حمایت پولی استفاده نمی کنند و حتی سود خاصی هم ندارند. معافیت مالیاتی، نباید دستور داده شود.

وی افزود: حتی ارز تولید مکمل ها نیز از بازار آزاد تامین می شود و قیمت گذاری نباید اجباری باشد و تنها تعیین قیمت آن باید تابع سیاست های سازمان حمایت باشد. این را بارها اعلام کرده‌ایم و سازمان پشتیبانی دستورالعمل‌هایی را برای محصولاتی که در آن گنجانده نشده است داده است و باید بر اساس آن دستورالعمل قیمت‌گذاری شود. بنابراین اصرار وزارت بهداشت بر قیمت مکمل ها قابل درک نیست.

تجربه کمبود شیر خشک را تکرار نکنید و تولید مکمل ها را متوقف کنید

رییس هیات مدیره اتحادیه تولیدکنندگان مکمل های غذایی و غذایی ایران با اشاره به تبعات قیمت گذاری دستوری برای بازار مکمل های غذایی کشور تاکید کرد: اگر دولت به همان مصوبه ای که تاکنون ادامه داده است ادامه دهد. در برنامه هفتم توسعه آمده است و می گوید که داروها و مکمل های رسمی در قیمت گنجانده شده است. مراقب باشید از این به بعد به شما هشدار می دهم که حدود 4-5 سال دیگر وارد کننده حرفه ای داروها و مکمل های رایج می شویم.

کبریایی زاده: فناوری تولید شیرخشک قدمتی 20 ساله دارد، سپس از نیروی کار اداری و غیر ماهر استفاده می کنیم تا این صنعت از حرکت باز بماند و وارد واردات شود.

کبریایی زاده با اشاره به قدمت صنعت مکمل در کشور و تلاش های انجام شده تاکنون افزود: در کمتر از 10 سال به توانایی تولید مکمل ها دست یافته ایم و امروز باید نگران نابودی آنها در نتیجه سیاست های غلط باشیم. . . به خود صنعت شیرخشک نگاه کنید، 20 سال پشتوانه علمی و فناوری در کشور دارد تا امروز کارخانه ها یاد گرفته اند شیرخشک تولید کنند. زیرا تولید شیر خشک به این راحتی نیست.

وی درباره تولید شیرخشک در کشور ادامه داد: نوزاد بسیار حساس است و در صورت انتقال پروتئین های موجود در شیرخشک نوزاد دچار مشکلات گوارشی می شود. فناوری تولید شیرخشک با 20 سال حمایت تولید می شود، بنابراین از کارهای غیر کارشناسی و بروکراتیک استفاده می کنیم تا این صنعت از حرکت باز بماند و به واردات روی بیاوریم. این در حالی است که وقتی کارخانه از حرکت باز می‌ماند و بسته می‌شود، حداقل 10 سال طول می‌کشد تا دوباره به تولید برسد. این بدان معناست که بازگرداندن یک کارخانه به تولید چندان آسان نیست. بنابراین معتقدم مسئولان از پیامدهای سیاست های خود اطلاعی ندارند.

مسئولان عواقب تصمیمات خود را نمی بینند.

محمد عبدوزاده، رئیس اتحادیه صنف صاحبان صنایع دارویی ایران با اشاره به اینکه تا دیروز به دنبال حذف سیاست قیمت گذاری دستوری دارو بودیم و به مسئولان نسبت به تبعات آن هشدار می دادیم، گفت: امروز در تعجب هستیم. همین سیاست مخرب مکمل ها را ببینید، آنها هم تکرار کردند: به جای ساخت دارو، گفتند بقیه محصولات شرکت ها هم قیمت شما باشد.

عبدوزاده: خیلی زود به زمانی می رسیم که به دلیل استهلاک زیاد و عدم سرمایه گذاری و سودآوری، هیچکس در زنجیره سرمایه گذاری نکند و خطوط تولید دیگر نتوانند کار کنند.

وی با اشاره به اینکه اکنون نه تنها مکمل ها بلکه مواد شیمیایی نیز در همین وضعیت قرار دارند، افزود: وضعیت پزشکی بهتر نشده است، شاهد هستیم که قیمت این صنایع نیز متحول شده است. خیلی زود به لحظه ای خواهیم رسید که به دلیل استهلاک زیاد و عدم سرمایه گذاری و سودآوری، هیچکس در زنجیره سرمایه گذاری نکند و خطوط تولید دیگر نتوانند کار کنند.

این داروساز تاکید کرد: یک شرکت عرضه کننده آنتی بیوتیک در کشور که قبلا آنقدر تولید داشت که به فکر صادرات بودیم، اکنون با کمبود مواجه است. همین مشکل را می توان در شیرخشک و همان شیرخشک هایی که مازاد بر نیاز کشور تولید می شد مشاهده کرد و همیشه نگران بودیم که صادرات آن اکنون با کمبود مواجه شود.

عبدوزاده تصریح کرد: امروز شاهد هستیم که صنایعی که زمانی ادعای تولید کامل داشتند واردکننده شده اند. علائمی که مسئولان نمی خواهند به آن توجه کنند و هر روز وضعیت بدتر می شود.

گفتنی است بر اساس قانون مقررات دارویی مصوب 1334، مکمل ها، فرآورده های ویتامینی، غذای کودک و املاح که فهرست آنها از سوی وزارت بهداشت اعلام می شود، مشمول قوانین دارویی می باشد. به عنوان مثال ویتامین های تزریقی و شیرهای رژیمی در گروه دارویی قرار می گیرند. بنابراین، هر محصول خارج از این لیست، دارو محسوب نمی شود و نباید مشمول قیمت های نسخه ای شود. به خصوص که مکمل ها برای درمان، تشخیص یا هیچ بیماری تجویز نمی شوند.

بنابراین سایر مکمل هایی که مقدار و اجزای آنها کمتر از حدی است که درج نشده باشد، مکمل های غذایی و غذایی محسوب می شوند. به عنوان مثال، یکسری استانداردها در سرتاسر دنیا وجود دارد که بر اساس آنها اگر ویتامین C مقدار معینی داشته باشد به عنوان یک فرآورده مکمل و اگر بیشتر از مقدار مشخصی باشد، دارو محسوب می شود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=133233

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.