به گزارش بازار، نمایندگان در جلسه علنی صبح امروز (سه شنبه 9 آبان) شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه، بند (الف) ماده 31 این لایحه و پس از آن را بررسی کردند. استماع نظر مساعد و مخالفان این بند با اصل آن موافق نبودند.
در ادامه ملک شریعتی نیاسر پیشنهاد حذف بند مذکور را داد و در نهایت نمایندگان با 101 رای موافق، 62 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 197 نماینده با حذف بند (الف) ماده 31 این لایحه موافقت کردند. موجود در خاک
مالک شریعتی نیاسر به عنوان موافق حذف بند مذکور به ابهام موجود در متن پیشنهادی دولت اشاره کرد و اظهار داشت: نگرانی مخالفان این بند کاملا موجه است زیرا از این متن مبهم می توان استنباط کرد که قیمت حامل های انرژی مانند بنزین افزایش می یابد. سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر توزیع عادلانه یارانه ها به دهک ها را همه قبول داریم، اما اگر دولت به صراحت اعلام می کرد که قصد آزادسازی قیمت ها را ندارد و متن شفافی در این خصوص ارائه می کرد، مجلس این موضوع را اعلام می کرد. از آن حمایت کرده اند. اما این متن مشکوک است.
محمدرضا صباغیان در مخالفت با حذف این بند بیان کرد: باید به دولت اجازه دهیم که روند توزیع یارانه ها را اصلاح کند تا یارانه ها به صورت عادلانه توزیع شود، بدون اینکه اجازه دهیم قیمت حامل های انرژی افزایش یابد.
سلمان اسحاقی با پذیرش حذف این بند، افزایش قیمت سوخت را بر همه ابعاد زندگی مردم تاثیر می گذارد و اظهار داشت: اگر چنین مجوزی به دولت داده شود، مشخص نیست وضعیت تورم در سال آینده چگونه خواهد بود. آزادسازی قیمت ها باید جلوی قاچاق سوخت را بگیریم.
به استناد بند (الف) حذف از ماده 31 این لایحه؛ برای توسعه عدالت اقتصادی و بهبود توزیع درآمد، اقدامات زیر در پایان سال اول برنامه انجام خواهد شد:
الف- دولت می تواند با رعایت عدالت در توزیع درآمد، مبارزه با قاچاق، بهینه سازی مصرف انرژی با فراهم آوردن زیرساخت های لازم، بر اساس آیین نامه اجرایی مصوب هیأت وزیران، اقدامات لازم را در جهت برابری منافع ایرانیان مقیم انجام دهد. در کشور حامل های انرژی یارانه ای داد.