به گزارش بازار، احمد جمالی امروز (دوشنبه) در نشست تجاری مشترک با بازار پاکستان و برگزاری نمایشگاه بین المللی صادرات به پاکستان از 26 تا 29 ژانویه گفت: برای ایجاد منطقه آزاد مشترک با پاکستان به توافق رسیده ام. مرز. مناطق دو کشور در این منطقه میتوانیم از ظرفیتهای مشترک ایران و پاکستان استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه منطقه آزاد سیستان و بلوچستان و چابهار فرصت مناسبی برای توسعه صادرات کالا از ایران به پاکستان است، افزود: شناسایی فرصت های سرمایه گذاری در مناطق آزاد می تواند موجب رونق شرکت ها و تجارت بهره برداران شود.
معاون اقتصادی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد با اشاره به مزیت های صادراتی ایران و پاکستان گفت: هر دو کشور کالاهای لازم را دارند که می تواند نیازهای یکدیگر را تامین کند و توانمندی های دو کشور قابل بررسی است.
جمالی تصریح کرد: مشوق های صادراتی برای صادرکنندگان در نظر گرفته ایم و از آنها حمایت خواهیم کرد که موجب رشد و توسعه تجارت و صادرات دو کشور می شود. علاوه بر این، برگزاری نمایشگاه برای ارائه دستاوردها و توانمندی های دو کشور حائز اهمیت است.
محتشم امیری، دبیر اجرایی نمایشگاه بین المللی توانمندی های صادراتی پاکستان با اشاره به اینکه این نمایشگاه از 5 تا 29 دی ماه در محل دائمی نمایشگاه های چابهار برگزار می شود، گفت: این اولین نمایشگاه در حوزه صادرات است که در سال 1394 برگزار می شود. مساحتی بیش از پنج هزار متر
دبیر اجرایی نمایشگاه بین المللی صادرات پاکستان ادامه داد: 100 شرکت ملی، 150 هیئت تجاری از پاکستان و 25 هیئت تجاری از افغانستان در این نمایشگاه حضور خواهند داشت.
امیری بیان کرد: این نمایشگاه با هدف ایجاد فرصت برای تجار کشور برای صادرات محصولات، انتقال فناوری و دیدار با تجار پاکستانی و بین المللی برای کسب نمایندگی، تعامل در مورد پتانسیل بالای تولیدات داخلی و صنعت ایران، نمایش آخرین دستاوردهای صنعتی برگزار می شود. در کشور جلسات B2B برگزار می شود و هیئت های تجاری در آن حضور دارند.
عبدالحکیم ریگی رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و پاکستان در ادامه این نشست با بیان اینکه به بانک مرکزی پیشنهاد دادیم به جای ارز از مبادلات پایاپای بین کالاها و مبادلات کالایی استفاده شود، گفت: پاکستان با جمعیت با جمعیت. با بیش از 240 میلیون نفر، بازار خوبی برای صادرات محصولات است و محصولات ایرانی هستند و این کشور ممنوعیت واردات ندارد.
وی با اشاره به قرارداد تجارت ترجیحی ایران و پاکستان گفت: بیش از 300 قلم کالا با معافیت های 10 تا 30 درصدی قابل مبادله بین دو کشور است در حالی که می توانیم به جای این 300 کالا، 120 کالا تعیین کنیم و در ازای آن افزایش معافیت ها
ریگی ادامه داد: اگر با پاکستان قرارداد تجارت آزاد امضا کنیم، قاچاق نیز متوقف می شود.
علی ریگی رئیس اتاق بازرگانی زاهدان در ادامه این نشست با بیان اینکه در گذشته قرار بود پنج میلیارد دلار به پاکستان صادر شود، گفت: اکنون صادرات ایران به پاکستان کمتر از سه میلیارد دلار است در حالی که کشور ما صادرات دارد. قابلیت ها حضور چشمگیری در صنایع و لوازم خانگی دارد که پاکستان از آن استقبال می کند.
وی بیان کرد: سیستان و بلوچستان دارای سه مرز مشترک با کشورهای افغانستان، پاکستان و دریای عمان است و دارای دو منطقه آزاد و منطقه ویژه، چندین بازار و گمرک است که باید از آنها به نفع توسعه صادرات کشورمان استفاده کنیم. .