طبق اعلام اداره دولتی خبرگزاری تسنیم به گزارش روابط عمومی معاونت حقوقی رئیس جمهور و بر اساس اعلام مرکز امور حقوقی بین الملل ریاست جمهوری، رأی بدوی دادگاه لاهه (رای ماهوی) در خصوص شکایت 5 نفر از قربانیان شیمیایی در جنگ تحمیلی علیه دو شرکت هلندی به دلیل فروش مواد شیمیایی به عراق. پرونده ای به نام «قربانیان شیمیایی» در 15 نوامبر 2023 منتشر شد.
در این پرونده 5 شهروند ایرانی علیه 2 شرکت هلندی FORAFINA BELEGGINGEN I BV از آمستردام و OTJIAHA BV در آرنهم با موضوع غرامت خسارت ناشی از گازهای سمی فروخته شده توسط این دو شرکت به عراق شکایت کردند. جنگ تحمیلی آنها انجام دادند.
بر اساس رای دادگاه لاهه، فورافینا (KBS هلند سابق) به دلیل فروش مواد اولیه شیمیایی به عراق در دوران جنگ تحمیلی محکوم شد و جدول خسارت ناشی از محکومیت این شرکت باید در مرحله تعیین تکلیف شود. . خسارات
به همین ترتیب دادگاه شرکت OTJIAHA (شرکت ملچمی سابق) و مدیر آن ملچمی در رابطه با خسارات وارده به خواهان از گازهای سمی استفاده شده به دلیل عدم وجود دلایل کافی برای اثبات آگاهی در مورد استفاده از جوایز مواد. در اعمال ممنوعه (حمله شیمیایی) اطلاع نداشتم که موضوع تجدیدنظرخواهی در این قسمت از تصمیم توسط وکیل مربوطه رسیدگی می شود.
در جریان جنگ تحمیلی، رژیم بعث بیش از سه هزار تن سلاح شیمیایی ممنوعه را علیه نظامیان و غیرنظامیان ایرانی استفاده کرد که منجر به شهادت هزاران شهید و مجروح شد. در حال حاضر بیش از 65000 مجروح شیمیایی در کشور شناسایی شده اند که نیاز به درمان و ادامه مراقبت های پزشکی دارند.
استفاده از سلاح های شیمیایی بر اساس پروتکل 1925 ژنو ممنوع است و ایران بزرگترین قربانی سلاح های شیمیایی در جهان از زمان جنگ جهانی اول است. پس از ارتکاب این جنایت جنگی توسط رژیم بعث عراق، کنوانسیون منع منع، تولید، انباشت و استفاده از سلاح های شیمیایی و انهدام آنها در سال 1993 امضا و در سال 1997 لازم الاجرا شد و جمهوری اسلامی ایران به آن ملحق شد. به آن در سال 1376
انتهای پیام/