یکی از فعالان حوزه کارگری معتقد است: در حال حاضر کار و نیروی کار آماده به کار وجود دارد، اما به دلیل عدم پرداخت دستمزد و حقوق متناسب با تجربه، شایستگی و مسئولیت فرد، بسیاری از مشاغل خالی و در انتظار هستند. . برای نیروی کار
فتح الله بیات در گفت وگو با ایسنا، درباره تاثیر سامانه نظارت بر اشتغال در رصد وضعیت بازار کار و شفاف سازی آمار اشتغال، اظهار کرد: قطعاً کمبودهای بازار کار از طریق این آمارها شناسایی و برطرف می شود. اگر مشخص باشد در چه بخش هایی شغل ایجاد می شود، به تصمیم گیرندگان در مورد بازار کار کمک خواهد کرد.
وی ادامه داد: ثبت درخواست کار از طریق کد ملی افراد و رصد دقیق آن توسط سامانه از ویژگی های ویژه سامانه نظارت بر اشتغال است و نظارت تلفنی و حضوری نقاط قوت و ضعف طرح را آشکار می کند. همچنین امکان ثبت دوبار کد ملی افراد در سامانه وجود ندارد که اقدامی بسیار مثبت است و از ثبت درخواست های تکراری جلوگیری می کند.
این فعال کارگری با بیان اینکه با توجه به آمار موجود در سامانه باید مشخص شود در چه بخش هایی شغل ایجاد شده است؟ و ادامه داد: مثلا اگر درصد اشتغال در بخش خدمات بیشتر باشد نشان میدهد که از بخش کشاورزی یا صنعت غفلت کردهایم و این جریان مطلوب نیست زیرا ممکن است نیروی کار به یکباره کاهش پیدا کند، بنابراین توزیع اشتغال باید انجام شود. همینطور باشد راهی برای تقویت سه بخش خدمات، کشاورزی و صنعت
بیات موضوع حقوق و دستمزد را بر فضای کار و بازار کار تاثیرگذار دانست و گفت: در حال حاضر شهرهای صنعتی به نیروهای متخصص نیاز دارند اما نیروی همکار وجود ندارد زیرا حقوق و دستمزد پرداختی حداقلی است؛ اما در حال حاضر هیچ نیروی همکار وجود ندارد. در حالی که انسان هزینه زندگی و رفت و آمد را در نظر می گیرد و می بیند که برایش مقرون به صرفه نیست. ما می توانیم شغل ایجاد کنیم اما با چه میزان حقوق کارگر انگیزه کار پیدا می کند.
وی ادامه داد: امروز بازار کار و نیروی کار آماده کار داریم، اما بسیاری از مشاغل خالی و منتظر نیروی کار هستند، زیرا گاهی حقوق و دستمزد متناسب با مدرک تحصیلی، سن، مسئولیت، «تجربه و شایستگی فرد است. پرداخت نشده.”
به گفته این فعال کارگری، اجرای طرح طبقه بندی نیروی کار در کارگاه های بالای 50 نفر، تضمین کننده امنیت شغلی کارگران و برقراری عدالت مزدی است.
انتهای پیام