به گزارش خبرگزاری مهر، مراسم بزرگداشت پیشکسوت تحریریه حج «احمد عطایی» دیروز پنجشنبه ۴ آبان ماه با حضور محمدحسین صفرهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، یاسر احمدوند نماینده فرهنگی وزارتخانه برگزار شد. اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی، میثم نیلی، مدیرکل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، علی رمضانی، مدیرکل مؤسسه کاسا دل لیبرو، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور و جمعی از ویراستاران و مردم درباره کتاب و اندیشه در سالن اجتماعات کتابخانه مرکزی پارک شهر تهران برگزار شد.
قدر ولایت برای قدردانی از جایگاه ولایت تأسیس شد
در ابتدای این مراسم میثم نیلی مدیرکل مجمع ناشران انقلاب اسلامی ضمن ابراز خرسندی و تشکر از حضور فعالان عرصه نشر و کتاب و همچنین مدیران و پیشکسوتان فرهنگی گفت: این گردهمایی به منظور تجلیل و تجلیل است. قدر مجاهد عزیز را بدانیم و عنصری که کاملاً در خدمت انقلاب است. پیام این جلسه تجلیل از ارزش هایی است که برادر بزرگوارمان داشته و دارد. در طول سال هایی که خداوند به من نعمت حیات داده و توانسته ام در محیط های فرهنگی حضور داشته باشم، از ابتدای نوجوانی تماشاگر آثار همراهان خوب، مخلص و گمنام بوده و هستیم. در این سال ها اولین محل تجمع ما با حسینیه امام خمینی (ره) در حرم هایی که تأسیس شد، انتشارات قدر ولایت و استفاده از کتاب هایی است که با موضوع قرآن نوشته و منتشر شده است. از زحمات و ثمرات این نشریه که در راه ولایت و برای تشکر از برکات ولایت تأسیس شده است بهره می بریم.
وی با اشاره به ویژگی های این مراسم بزرگداشت گفت: آقای عطایی به دستور مقام معظم رهبری در موضوع تهاجم فرهنگی به میدان آمد و این مسیر را آغاز کرد. از دیگر ویژگی های آقای عطایی انقلابی بودن خود و همتایانش است. تلاش های شاسان به عنوان ویراستار آثار انقلابی و حامی نویسندگان انقلابی در خور تحسین و قدردانی است. نکته مهم دیگر در مورد شخصیت این نشریه سردبیر گرامی اقدام به موقع و شناخت صحیح موضوعات است. به صورت کلی به مشکلات نمی پردازد و به سرعت به نیازهای جامعه پاسخ می دهد که در حوزه پژوهش کار دشواری است.
آیت الله خوشقوت فرمودند: شجاعت آقای عطایی را بشناسید.
مدیر عامل مجمع ناشران انقلاب اسلامی ارتباط با عالم ربانی و پیشبرد راه مستقیم انقلاب و پرهیز از مجموعه هایی با انحرافات و انحرافات فکری را از ویژگی های این نشریه دانست و خاطرنشان کرد: آقای عطایی ما دارند. همیشه در مسیر انقلاب و ائمه انقلاب بوده اند. البته ویژگی دیگری که در شخص ایشان وجود دارد، اخلاص، گمنامی و استقامتی است که ایشان و همراهان و همکارانش در این سالها با تلخی هایی که تحمل کردند و به سختی بر مشکلات غلبه کردند، تحمل کردند و ایستادگی کردند و امروز قویتر از آن هستند. دیروز. . .
وی ادامه داد: انتشارات قدر ولایت بیشتر به موضوع تاریخ معاصر و تاریخ انقلاب اسلامی پرداخته است. مخاطبان این نشریه نسل دانشجو بودند. اما در سال های اخیر به حوزه کودک و نوجوان توجه ویژه ای شده است و آموزش های تاریخی، عمیق و قرآنی به زبان کودکان و نوجوانان ارائه می شود و زیبایی و هنر ارائه می شود که موضوعی ارزشمند است. که در آثار دیده شده است.سرا حرکت این نشریه به سمت ادبیات، رمان و… ستودنی است.
نیلی در پایان سخنان خود از مرحوم آیت الله خوشقت یاد کرد و گفت: از استاد عزیز آقای عطایی، آیت الله خوشقت یاد می کنم که همواره راهنما و مشوق حرکت فرهنگی در دنیای نشر بودند. یادم هست چند بار در مورد آقای عطایی صحبت کردند و گفتند باید قدر ایشان را بدانید. امیدواریم با این جلسه در این راستا پیشرفت هایی داشته باشیم.
احمد عطایی به اهمیت ولایت فقیه پی برده است
محمدحسین صفرهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این مراسم با گرامیداشت هفته کتاب سخنان خود را آغاز کرد و گفت: آقای عطایی از ما خواست که در مورد ایشان صحبت نکنیم. اما وقتی از آثاری که به نام قدر ولایت پیش روی ماست و به دست ما رسیده صحبت می کنیم، ما را به آنها می برد. احمد عطایی قدر مرجعیت را می دانست و آثار او را با این مضمون می بینیم.
وی با اشاره به آیه «الذین اعظم رسالات الله و لا انکذا اللّه» گفت: امروز ثابت شده است که برای دفاع از حق و ابلاغ، موانعی وجود دارد. افرادی که فکر می کنند بردن مردم به جهنم یکی از حقوق طبیعی انسان است، ادعا می کنند که بردن مردم به بهشت اجبار است و باید متوقف شود. کاری که آقای عطایی و دوستانش شروع کردند به این معنا نبود که ابتدا نشریه ای راه اندازی کنند و بعد به آن جهت دهند، بلکه می خواستند کاری در راستای احیای امر الهی انجام دهند که بیشتر آن در نور آگاهی از این نیت به این نتیجه رسید که باید کتاب را به جامعه تحویل دهد و برای بهتر انجام دادن آن باید یک انتشارات داشته باشد. ویراستار بودن برای آنها یک تعهد اساسی است.
عضو یاب راحتی ادامه داد: شروع کار ایشان به زمانی برمی گردد که حضرت آقا برای مقابله با تهاجم فرهنگی پرچم را برافراشتند و در قالب کارهای فرهنگی هجمه به ایمان مردم را آغاز کردند. افرادی مانند آقای عطایی که در این راه گام برمی دارند باید دارای دو خصلت صبر و یقین باشند. بدون سرمایه صبر و یقین نمی توان راه حق را پیمود زیرا این دو جواهر در وجود شخصیت ها و افرادی است که شاهد و عذاب دیگران خواهند بود.
صفرهرندی در پایان ضمن تشکر از دست اندرکاران این مراسم گفت: مجموعه خدماتی این نشریه قابل تقدیر است; چاپ 800 عنوان کتاب و 1000 عنوان تجدید چاپ به این معناست که این کتاب ها در میان مخاطبان خود جایگاهی برای خود باز کرده اند و گره هایی را باز کرده اند.
قدر ولایت، مانند موکب ها، تغذیه روح انسان را فراهم می کند.
یاسر احمدوند، نماینده فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیگر سخنران این مراسم بود که با ابراز خرسندی از حضور در قالب تجلیل از شکل و روش موسسه فرهنگی قدر ولایت و پرچمدار این مراسم. مؤسسه، گفت: از سال های قبل شاگرد و تماشاگر آثار این مؤسسه بودم، مؤسسه بودم و از مشاوره آن بهره بردیم و در دوره ای که مسئولیت داریم، خوشبختانه در آن هستیم. خدمات گهگاهی وقتی.مهربان هستند و وقت می گذارند، پیشنهاد می دهند و مسائل مختلف فرهنگی را پیگیری می کنند؛ به همین دلیل نمونه مثال زدنی هستند.
وی اطاعت را مهمترین ویژگی شخصیت آقای عطایی دانست و افزود: اطاعت ظاهری اگرچه به معنای اجبار و اطاعت است اما در واقع از پذیرش اراده و تسلیم ناشی می شود. کاری که مؤمنان در دین انجام می دهند از روی میل و قبول انجام می دهند نه از روی تکلیف. خداوند نعمت اطاعت را بعد از بعثت قرار داد، به این معنا که خداوند هیچ رسولی نفرستاد مگر اینکه نعمت اطاعت را به او عطا کرد تا دیگران از او پیروی کنند و رسالت و رسالت او را بپذیرند که این یک ویژگی بسیار مهم است. رسالت شخصیت آقای عطایی کاملا مشخص است. وقتی احساس کردید که وظیفه دارید و باید عمل کنید، از روی میل و اختیار در آن مسیر رهبر و پرچمدار می شوید. همین ویژگی باعث شده توجه و تمرین کار فرهنگی در این دوره اهمیت پیدا کند. در آن زمان که اطاعت از ولی امر به معنای قصار فرهنگی بود، مؤسسه قدر ولایت ایجاد شد که آثار ارزشمندی را تولید کرد.
احمدوند کتاب را غذای روح دانست و گفت: گاهی محصولات فرهنگی را با غذای روح مقایسه می کنند. از این رو ناشران زیادی داریم که برای روح غذا درست می کنند و عملکردشان شبیه رستوران است. اما برخی از این نشریات مانند موکب عمل می کنند و غذای روح را تامین می کنند، اما نه برای فروش و کار اقتصادی، بلکه برای تقویت روح زائران در مسیر رشد و حرکت. مؤسسه فرهنگی قدر ولایت سعی دارد با توجه به شرایط و نیازهای مختلف مخاطبان، محصولات فرهنگی و غذای زائران و زائران راه انقلاب را تهیه و ارائه کند. اینجانب به نوبه خود برای جناب آقای عطایی و گروه دوستان پرتلاش، مخلص و گمنام ایشان در کارشان موفقیت و اثربخشی بیشتر آرزو می کنم و انشاالله ما نیز در کنار این بزرگواران خدمت کرده و به وظایف محوله عمل کنیم.
هدیه رهبر انقلاب به حاج احمد عطایی
در ادامه این مراسم قندهاری مدیر انتشارات انقلاب اسلامی قرآنی را که رهبر انقلاب به عنوان هدیه به مدیر انتشارات انقلاب اسلامی ارسال کرده بودند به احمد عطایی اهدا کرد. رهبر انقلاب در حاشیه این قرآن مینویسند:
نام خدای مهربان
اهدایی به مناسبت تلاش مؤمنانه در چاپ کتاب.
سید علی حسینی خامنه ای 25/8/1402
دعا کن بتوانم راه را با قدرت ادامه دهم.
در پایان این مراسم احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت ضمن تشکر از دست اندرکاران برگزاری این مراسم گفت: خود را شایسته این اوصاف و آنچه در این مراسم مطرح شد نمی دانم. از شرکت کنندگان در این جلسه که با حضور خود این حرکت فرهنگی را تقویت کردند صمیمانه تشکر می کنم. از انجمن ناشران انقلاب اسلامی که پایه گذار این حرکت فرهنگی است تشکر می کنم. هر چند با برگزاری این مراسم بار ما سنگینتر شد، اما دعا کنید بتوانیم این بار را به دوش بکشیم و با قدرت و جهتگیری بهتر راه را ادامه دهیم و کارها را تقویت کنیم و در خدمت به ارزشهای انقلاب اسلامی موفق باشیم. بر خود وظیفه می دانم از همکارانم در موسسه قدر ولایت تشکر کنم. این موسسه مدیون تلاش های همیشگی این برادران و همسرانشان است. این عزیزان واقعا فداکاری کردند و صبور بودند. من به آنها افتخار می کنم و هر چه در این مراسم ذکر شد برای این برادران است. این گروه فهیم و همراه بود و سختی های زیادی را متحمل شد.
احمد عطایی متولد مرداد 1326 است و مؤسسه فرهنگی هنری قدر ولایت را در سال 1351 تأسیس کرد و تاکنون بیش از 800 عنوان کتاب در مجموع بیش از 6 میلیون نسخه منتشر و توزیع کرده است.