به دنبال تنش بین دو عضو بزرگ ناتو، صدراعظم آلمان احتمالا درخواست رئیس جمهور ترکیه برای خرید هواپیمای یوروفایتر تایفون را رد خواهد کرد.
بر اساس اطلاعات ساعت 9 صبح، پیش بینی می شود در دیدار اولاف شولتز رئیس جمهور ترکیه، صدراعظم آلمان درخواست پذیرش خرید هواپیمای یوروفایتر تایفون توسط آنکارا را بدهد. با این حال، بعید است شولتز درخواست اردوغان را به دلیل یک سری اختلافات که روابط دو کشور را تیره کرده است، بپذیرد.
به گزارش بلومبرگ، اگرچه تنش بین برلین و آنکارا بر سر موضوعاتی مانند حمایت ترکیه از حماس و محکومیت اسرائیل در حال کاهش است، اما بعید است اولاف شولتز درخواست جدید رجب طیب اردوغان برای خرید هواپیمای یوروفایتر تایفون را بپذیرد.
به گفته مقامات ترکیه، اردوغان احتمالاً در نشست روز جمعه در برلین از شولتز می خواهد که ممنوعیت فروش جت های جنگنده ای را که ترکیه برای تکمیل نیروی هوایی پیر خود به آن نیاز دارد، لغو کند. جنگنده های یوروفایتر توسط آلمان و سه کشور دیگر در یک کنسرسیوم تولید می شوند.
با توجه به تنشهای دیپلماتیک بین آلمان و ترکیه بر سر خرید سامانه دفاع هوایی روسیه توسط آنکارا، اقدام نظامی این کشور علیه نیروهای کرد در سوریه و تأخیر در تصویب عضویت سوئد در ناتو، مقامات آلمان گفتند که انتظار نمیرود صدراعظم با این توافق موافقت کند. فروش هواپیماهای درخواستی
به گفته آنها، تروریست خواندن اسرائیل از سوی اردوغان نیز به لیست نگرانی های آلمان اضافه شده است. بر خلاف ایالات متحده و اتحادیه اروپا، ترکیه حماس را به عنوان یک سازمان تروریستی به رسمیت نمی شناسد.
اشتفن هبسترایت، سخنگوی دولت آلمان روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت: «این یک جلسه دشوار با شریکی است که با او در حال گفتگو در مورد طیف وسیعی از موارد هستیم. وی افزود: شولتز بر موضع قاطع آلمان در خصوص به رسمیت شناختن حق دفاع از خود اسرائیل تاکید خواهد کرد.
دشمنی با یونان
مقامات ترکیه گفتند انتظار می رود اردوغان حداقل 20 هواپیمای یوروفایتر تایفون سفارش دهد. آنها گفتند که آنکارا مایل است در واکنش به خرید هواپیماهای جنگنده رافال توسط رقیب ترکیه، یونان، معامله ای را برای خرید جت های یوروفایتر تایفون تضمین کند.
ترکیه و یونان، هر دو عضو ناتو و همسایگان، اختلافات ارضی طولانی مدتی در دریای اژه و مدیترانه شرقی دارند.
ترکیه قبلاً با خرید سامانه های موشکی اس-400 روسی موافقت کرده بود و ایالات متحده نگران بود که از آنها برای جمع آوری اطلاعات در مورد هواپیمای رادارگریز F-35 استفاده شود. بنابراین، از زمانی که ایالات متحده ترکیه را از برنامه خرید و کمک هواپیماهای F-35 در سال 2019 خارج کرد، آنکارا مجبور به برچیدن ناوگان F-4 خود شد و اکنون نوسازی نیروی هوایی ترکیه در اولویت قرار دارد. تبدیل شود
از آن زمان ایالات متحده اعلام کرده است که موافقت پارلمان ترکیه با عضویت سوئد در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، پیش نیاز موافقت با فروش جت جنگنده است.
کمیته روابط خارجی پارلمان ترکیه در روز پنجشنبه بحث درباره عضویت این کشور شمال اروپا در ناتو را آغاز کرد و می تواند هفته آینده قبل از نشست وزرای اتحاد در بروکسل در اواخر این ماه تصویب شود.