نیسا کاشته بازار؛ بازار لوازم خانگی در سال های اخیر با فراز و نشیب های متعددی مواجه بوده است، مشکلاتی که نه تنها تولید کننده و عرضه کننده بلکه خریدار را نیز با مشکل مواجه کرده است.
شاهد بودیم که مسئولان برای بهبود وضعیت این بازار تلاش کردند اما به دلیل تصمیمات غیرکارشناسی وضعیت بدتر شد و این بازار بیش از گذشته رونق گرفت.
طرح های مختلف فروشگاه های بزرگ برای تولید و عرضه لوازم خانگی از جمله تخفیف های ویژه یا شرایط پرداخت، نتوانسته قدرت خرید مردم را افزایش دهد و مردم همچنان قادر به خرید لوازم خانگی نیستند.
ممنوعیت واردات لوازم خانگی یکی از راهکارهای رونق بازار داخلی بود که موافقان و مخالفان مختلفی داشت.
اگرچه در دوران ممنوعیت، بازار کالاهای قاچاق علنا فعال بود و مردم بدون هیچ ترسی اقلام خارجی را به فروش می رساندند، اما علاوه بر آن، این ممنوعیت زمینه ساز عرضه محصولات ایرانی در بین مردم شد.
یکی از صاحبان مراکز عرضه لوازم خانگی گفت: در حال حاضر محصولات لوازم خانگی به خوبی به مردم عرضه شده و برخی از آنها با استقبال خریداران مواجه شده است.
شرایط برای رقابت برابر باید وجود داشته باشد.
یکی از صاحبان مراکز عرضه لوازم خانگی در گفتگو با خبرنگار بازارتصمیم برای رفع ممنوعیت واردات لوازم خانگی خارجی را مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت: این ورود زمینه رقابت در این بازار را ایجاد می کند.
وی افزود: مسئولان باید تلاش کنند تا شرایط رقابت را برای تولیدکنندگان ملی با محصولات خارجی در شرایط مساوی ایجاد کنند.
صادق رسولی گفت: امروزه محصولات لوازم خانگی به خوبی به مردم عرضه شده و برخی از آنها با استقبال خریداران مواجه شده است.
نایب رئیس دوم اتحادیه فروش لوازم خانگی گفت: متأسفانه تولیدکننده برای واردات قطعات مورد نیاز خود با مشکلات زیادی مواجه بوده و گاهی پس از ثبت سفارش، دریافت ارز بیش از 90 روز طول می کشد.
برای اینکه صنعت لوازم خانگی به بلوغ برسد، نیاز به رقابت دارد
نایب رئیس دوم اتحادیه فروش لوازم خانگی در گفتگو با خبرنگار بازار وی تصریح کرد: واضح و درست است که صنعت لوازم خانگی برای رسیدن به بلوغ نیاز به رقابت دارد و این امر باید در کنار حمایت از تولیدات وارداتی انجام شود.
حسین شهرشتانی با بیان اینکه رویه حمایت از یک صنعت جدید در دنیا به گونه ای است که واردات آن برای مدتی متوقف می شود و افزود: با این کار به صنعتگران و تولیدکنندگان این امکان را می دهند که در فضای کمتر رقابتی قرار بگیرند و دست به تولید بزنند. بعد از چند سال واردات با تعرفه ترجیحی آزاد می شود تا صنعت رقابتی شود و بالغ شود.
وی در ادامه گفت: صنعت لوازم خانگی در ایران جدا از این موضوع نیست و باید این رویه را طی کرد تا این صنعت رونق بگیرد اما متاسفانه مشکلی که وجود دارد سیاست یک بام و دو هوا است.
نایب رئیس دوم اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی گفت: از سوی دیگر سیاستگذار واردات کامل کالاهای داخلی را مطرح می کند که قطعا ارز زیادی دارد و متأسفانه تولیدکننده برای واردات دچار مشکل شده است. قطعات مورد نیاز شماست و گاهی پس از ثبت سفارش، دریافت ارز بیش از 90 روز طول می کشد.
شهرشتانی با اشاره به اینکه تولیدکنندگان برای سرمایه در گردش خود با مشکلات عدیده ای مواجه بودند و بانک ها روند بسیار طولانی و کندی را برای تمدید پرونده های اعتباری ایجاد کردند، افزود: این پرونده ها به سختی تمدید می شوند و در نهایت به دلیل تولید اگر وام گیرنده بخواهد وام دریافت کند باید یک وام داشته باشد. 20 درصد مبلغی را که می خواهید وام بگیرید مانند بخش بازرگانی واریز کنید و این موضوع تولیدکننده را آزار می دهد.
وی بیان کرد: راه درست این است که اجازه دهیم محصولات با تعرفه ترجیحی وارد شود، به ویژه آنهایی که در کشور کمبود دارند تا صنعت لوازم خانگی رقابتی شود، این گونه است که این صنعت به بلوغ می رسد. “.
حسین شهرشتانی خاطرنشان کرد: البته شرط لازم برای واردات این است که دولت با درآمدی که از عوارض گمرکی و تعرفه های ترجیحی به دست می آورد به تولیدکننده کمک کند و روند کار او را تسهیل کند تا تولیدکنندگان فقط نگران ارتقای کیفیت باشند. و محصولات خود را قابل رقابت کنند و بتوانند به خوبی با محصولات خارجی رقابت کنند.
یکی از صاحبان مراکز عرضه لوازم خانگی گفت: باید سیاستی اتخاذ شود که علاوه بر رقابتی شدن فضای تولید لوازم خانگی و همچنین رونق بخشیدن به این بازار، قدرت خرید مردم برای خرید لوازم خانگی را نیز افزایش دهد.
عدم تولید کالاهای غیر اقتصادی در کشور.
یکی از صاحبان مراکز عرضه لوازم خانگی در گفتگو با خبرنگار درباره رفع ممنوعیت ورود لوازم خانگی خارجی به کشور بازارگفت: بسیاری از محصولات در حال مونتاژ هستند و تولید برخی از محصولات که درصد بالایی از قطعات وارد می شود برای تولیدکننده به صرفه نیست.
وی با بیان اینکه در کشور با کمبود این کالاها مواجه هستیم، افزود: واردات لوازم خانگی در حال حاضر که سیاست های ورود تغییر کرده است باید به صورت اختصاصی انجام شود و محصولاتی که در کشور با کمبود مواجه هستیم در داخل کشور ساخته شود. .
ناصر کرمی خاطرنشان کرد: در این صورت نیاز داخلی تامین می شود و تولیدکنندگان داخلی محدودیتی ندارند.
در نهایت باید سیاستی اتخاذ شود که علاوه بر رقابتی شدن فضای تولید لوازم خانگی و همچنین رونق بخشیدن به این بازار، قدرت خرید مردم برای خرید لوازم خانگی را نیز افزایش دهد تا بتوانند به راحتی نیازهای خود را تامین کنند.
برای رسیدن به همه این اتفاقات باید در نحوه تصمیم گیری بازنگری شود، لطفاً تصمیم کارشناسی بگیرید نه لحظه ای و احساسی.