صف کوتاه شده ارز به این معنی است که افرادی که برای مصارف دیگر ارز دریافت کرده اند شناسایی شده اند.
عباس علی آبادی بعدازظهر سوم آبان ماه در مراسم تجلیل از صادرکنندگان، صنعتگران و معدن کاران برتر چهارمحال و بختیاری در شهرکرد، وحشیانه ترین جنایات رژیم وحشیانه صهیونیستی و ظلم باورنکردنی به مردم بی گناه را تسلیت گفت. غزه وی گفت: بیش از پنج هزار کودک، سه هزار زن و 11 هزار نفر در غزه به شهادت رسیده اند و حامیان صهیونیسم از حقوق بشر گلایه دارند، در حالی که بشریت از سبعیت این مراجع تقلید شرم دارد.
وی با بیان اینکه با موضوع محرومیت چهارمحال و بختیاری موافق نیستم، ادامه داد: محرومیت به جایی مربوط می شود که فرهنگ و تمدنی ندارد و اگر فردی در مکانی باشد، همه امکانات نیز وجود دارد؛ در این میان، محرومیت زدایی از مردم به عنوان یک شهروند در اختیار مردم قرار می گیرد. خداوند انسان ها را آفرید و زمین را عامل سعادت قرار داد و در تحریم سیارات و ستارگان به اندازه زمین جایگاهی ندارد. آدم توانسته است جمله و واژه بسازد و همه چیز را بیافریند و مورد پرستش فرشتگان قرار گیرد، فقط باید به خود بیاید و بفهمد که وظیفه دارد.
وزیر صامت گفت: چهارمحال و بختیاری سرشار از مردمانی فرهیخته، مبتکر، متفکر و پرشور است و تاریخ این منطقه چنین می گوید، بنابراین واژه محرومیت برای آن معنا ندارد.
علی آبادی با تاکید بر اینکه باید از توانمندی ها و مزیت های رقابتی این استان بهره ببریم، گفت: این استان مملو از جواهرات است و بزرگترین جواهر آن مردم هستند. معتقدم تمام سرمایه ای که در این استان سرمایه گذاری می کنیم هدر نمی رود و قطعا چند برابر خواهد شد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه این وزارتخانه باید بین صنعت و تجارت سازش ایجاد کند، افزود: صنعتی که صادرات محور باشد و منجر به تجارت شود مورد قبول است، متاسفانه وزن مواد اولیه ای که صادر می کنیم زیاد است. بیشتر از وزن واردات آن، باید این روند اصلاح شود و آنقدر مشوق ها داده شود که این رفتار برعکس شود. ما سعی می کنیم ارز را به کسانی که آن را می سازند بدهیم.
علی آبادی تصریح کرد: دولت کمک می کند و تلاش می کند و همه باید کمک کنند تا دولت به وظایف خود در قبال مردم عمل کند، دولت به کمک ما نیاز دارد، ما همه در یک کشتی هستیم و باید آن را به مقصد برسانیم.
وی با تاکید بر اینکه صنعت و تجارت دو بازویی هستند که باید با هم سیاسی شوند و با هم حرکت کنند، تصریح کرد: تولید باید برای صادرات و واردات برای تولید باشد و این یک حلقه دائمی است که راه حل دارد.
علی آبادی تصریح کرد: به دنبال اکوسیستم هایی هستیم تا از پتانسیل و ظرفیت خود استفاده کنیم و برای نیازهای خارجی محصولات تولید کنیم. یعنی به جای پول دادن به دنبال این باشیم که در کجای دنیا به محصولات تولیدی ما نیاز دارند و رهبری اتاق بازرگانی وظیفه دارد محیط هایی را پیدا کند که تجار و بازرگانان ما بتوانند محصولات مورد نیاز خود را تامین کنند.
وی با بیان اینکه گردشگری یکی از مزیت های چهارمحال و بختیاری است، گفت: طبیعت این سرزمین در دنیا یافت نمی شود و منحصر به فرد است، بنابراین جذب گردشگری و توسعه صنایع مرتبط با گردشگری، دنیایی را شکوفا می کند. صنعت و تجارت در این سرزمین که جایگاهی دارد. اتاق بازرگانی باید روی این موضوع تمرکز کند که ما هم از آن حمایت می کنیم.
وزیر صامت تاکید کرد: دامداری از دیگر ظرفیت های این استان است که صنعت دامداری زنجیره عظیمی از کار است و در برخی کشورها مدیریت امور بر عهده این حوزه است.
علی آبادی با اشاره به اینکه باید پتانسیل های منطقه کشف شود و روی دارایی ها و توانمندی ها کار شود، افزود: اگرچه معدن یا پتروشیمی در برنامه هاست اما من یکی از مخالفان آن هستم.
وزیر صامت با تاکید بر اینکه از تولیدات صادرات محور حمایت می کنیم، گفت: کسانی که مواد اولیه وارد می کنند و کالا تولید و صادر می کنند به اندازه دلخواه ارز دریافت می کنند. امروز با وزارت اقتصاد و بانک مرکزی تفاهم نامه امضا کردیم تا پنج برابر سال قبل وام بدهیم و به ایجاد نقدینگی کمک کنیم.
علی آبادی تصریح کرد: هر صنعتی که نسبت به سال قبل بازدهی بیشتری داشته باشد و به شاخص های مورد نظر ما برسد و عالی باشد، آن صنعت را در اولویت قرار می دهیم و برای ما در اولویت است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: اولویت اعطای اعتبارات واحدهای راکد یا نیمه فعال است که فعال می شوند و می توانند از همه این مزیت ها بهره ببرند. به همین ترتیب، ما با تمام توان از واحدهای جلوگیری از خام فروشی و هر صنعتی که در زنجیره کسب و کار باشد حمایت می کنیم.
وی با تاکید بر اینکه امروزه فناوری انسان محور است و نقش انسان و ربات را در کنار هم می توان دید، افزود: استعدادها و پتانسیل های خوبی برای دیجیتالی شدن در این زمینه وجود دارد، بنابراین باید در این زمینه پیشگام باشید و ما نیز این کار را انجام خواهیم داد. حمایت و کمک در هر چیزی که لازم است.
وزیر خودمختاری با اشاره به اینکه همه مسائل خودرو متعلق به وزارت خودگردان نیست، تصریح کرد: باید دغدغه مردم در مورد خودرو برطرف شود تا تولید به حداکثر برسد و شرکت های بزرگ برای تولید دعوت شوند و اختلافات در کیفیت، کمیت و نوع رخ می دهد. .
علی آبادی بیان کرد: باید تدبیری اندیشیده شود تا هر ایرانی بتواند خودرو وارد کند اما این امر نباید منجر به افزایش قیمت ارز شود و افرادی که توان خرید خودرو را ندارند باید هزینه آن را پرداخت کنند، بنابراین مدیریت و مراقبت باید گرفته شود.
وی ادامه داد: می توان گفت تعرفه خودروهای برقی را تقریبا به صفر می رسانیم که می توان گفت امتیازات بالایی دارد و می توان به مردم قول مساعد بودن وضعیت بازار خودرو را داد.
وزیر صمت با اشاره به اینکه طرح جامعی در خصوص لاستیک به صورت علمی، فوق العاده و صحیح اجرا شده است، افزود: مشکل لاستیک ناشی از نترازی است یعنی تعداد تولید با میزان مصرف برابری نمی کند. یک تاجر شفاف می تواند لاستیک وارد کند، حتی موانع استاندارد و گمرکی برای واردات لاستیک برداشته شده است.
وی گفت: در حال حاضر لاستیک رینگ 15 به طور کامل تعادل دارد و مازاد وجود دارد، رینگ 14 به مازاد عرضه رسیده و رینگ 13 تا 10 روز آینده به تعادل می رسد، این حق مردم است.
وزیر صامت در خصوص واگذاری زمین در شهر تخصصی بادام گفت: قیمت بر اساس شرکت های دانش بنیان یا سهمیه ای و در بلندمدت به متقاضیان ابلاغ شود.
علی آبادی در خصوص ماشین آلات معدنی و راهسازی گفت: هیچ مانعی برای واردات ماشین آلات معدنی وجود ندارد.
وی خاطرنشان کرد: صف ارز کوتاه شده است یعنی افرادی که برای استفاده دیگری ارز دریافت کرده اند مشخص شده اند و می توان گفت فاصله مرحله پرداخت تا تخصیص کوتاه شده است که این موضوع چیست؟ انجام می شود به این صورت که تا چهار برابر ارز قبلی کالای دریافتی قابل مبادله به واردات یا صادرات باشد.