به گزارش خبرنگار مهر، امروز چهارشنبه در پنجمین جلسه شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی در سال جاری که با سه دستور کار برگزار شد، ابتدا بررسی های لازم در خصوص اجرای کامل ماده مذکور انجام شد. 14 قانون معادن و رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی بیرجند در این خصوص گفت: بهره برداری در این خصوص به دیوان عدالت اداری شکایت کرده است و هیأت عمومی دیوان عدالت اداری نیز به ابطال بخشنامه وزارت حریم خصوصی در این خصوص رای مثبت داد که در موارد مشابه قابل گسترش است.
پروین خاطرنشان کرد: از آنجایی که میانگین هزینه حمل و نقل در خراسان جنوبی نسبت به سایر استان ها بیشتر است و زیرساخت های استان در این زمینه ضعیف است، این مشکل در تولید و صرفه اقتصادی آن تاثیرگذار است و در این شرایط دریافت حقوق دولت راه تنفس معادن استان به ویژه معادن کوچک را بسته است.
به گفته وی، علیرغم مکاتبه استانداری با وزیر صلح در این زمینه، بدنه این وزارتخانه با معادن در استان با تخفیف یا معافیت در این زمینه مخالف است.
وی بیان کرد: در حال حاضر معادن استان با کمتر از 20 درصد ظرفیت کار می کنند.
در ادامه این جلسه درخواست برقراری مجدد معافیت گمرکی برای واردات ماشین آلات معدنی مطرح شد و هر یک از حاضرین به بیان نظرات خود پرداختند.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان در خصوص صدور مجوزهای ویژه نیز گفت: در استان حدود 28 آموزشگاه رانندگی و در پنج شهرستان نیز آموزشگاه پایه یک وجود دارد.
سرهنگ علیرضا عباسی افزود: تا سال گذشته گواهینامه ویژه در استان داشتیم اما با ابلاغ آیین نامه جدید باید مدارس استثنایی برای این منظور در استان ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 314 گواهینامه ویژه در استان صادر کردیم، افزود: برای هر فرد متقاضی گواهی ویژه حدود هشت میلیون تومان هزینه دریافت می شود و مدارک متقاضیان را برای ایجاد یک گواهی نامه ارسال کرده ایم. مدرسه استثنایی استان به تهران و قرار است این هفته باشد. کمیسیون مربوطه در این مورد در تهران تصمیم گیری کند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی نیز در این جلسه گفت: بخش خصوصی و معدنکاران استان از اساسنامه شورای عالی معادن در خصوص حقوق دولتی معادن انتقاد می کنند و معتقدند بر اساس ماده 14 قانون معادن. قانون امور، تعیین حقوق دولتی بر اساس الزامات هر منطقه باید موقعیت جغرافیایی، شرایط استخراج و قانون هر معدن باشد که در آیین نامه ابلاغی به استان ها رعایت نشده است.
جواد اشرفی افزود: معدنچیان استان نمونه هایی از استان های دیگر دارند که این پرونده در دیوان عدالت اداری مطرح و تخلف شده است و در این جلسه دادستان و معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان و … افراد حاضر در این جلسه نظرات خود را در این جلسه بیان و زمینه را فراهم کردند.
معاون استاندار گفت: سازمان بازرسی استان به عنوان دستگاهی که مسئول رعایت بخشنامه ها و مقررات با مصوبات مجلس است، پیگیری های لازم را در این زمینه در سطح کشور انجام می دهد تا از معدنچیان استان سوء استفاده نشود.
اشرفی خاطرنشان کرد: سازمان حراست استان با ماده 14 و درخواست معدنکاران خراسان جنوبی مبنی بر تدوین و اجرای ماده مورد نظر برای تعیین حقوق دولتی از طریق شورای عالی معادن کشور موافقت می کند تا با پیگیری این موضوع به صلاح استان عمل شود. به خصوص در این مورد اقدام کند.
وی تصریح کرد: یکی از دغدغه های حوزه معدن، راه سازی و کشاورزی خراسان جنوبی صدور گواهینامه های ویژه است و لازم است مدرسه ای در این زمینه در استان ایجاد شود.
به گفته وی، با نظارت پلیس راه استان، پنج متقاضی در این زمینه برای راه اندازی مدرسه مورد انتظار در حال پیگیری هستند که امیدواریم حداقل دو نفر از آنها به زودی به بهره برداری برسد تا حوزه صدور گواهینامه ویژه در خراسان جنوبی.
معاون استاندار ادامه داد: همچنین مقرر شد با امضای استاندار مکاتباتی با رئیس پلیس راه کشور در این زمینه انجام شود و پلیس راه استان نیز در این زمینه پیگیری های لازم را انجام دهد.
اشرفی افزود: ورود موقت ماشین آلات معدنی و صنعتی شش ماهه تا 18 ماه قابل تمدید است.
به گفته وی، طبق قوانین گمرکی باید ضمانت هایی در این زمینه ارائه شود و در گمرک خراسان جنوبی امکان ترخیص ماشین آلات مورد نظر وجود دارد تا ماشین آلات معدنی و راهسازی با نظر متولیان راه وارد شوند. و توسعه شهری