به گزارش بازار، نمایندگان در جلسه علنی صبح امروز (سه شنبه 2 آبان ماه) شورای اسلامی در جریان بررسی جزئیات لایحه برنامه هفتم توسعه با بند (2) بند (ب) ماده 46 لایحه مذکور 143 رای موافق و 39 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 214 نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
محمدتقی نقدعلی در مقابل بند (2) بند (ب) ماده مذکور گفت: در بحث خودروهای بنزینی و انرژی زا هم در قانون بودجه سال 1402 و هم در برنامه هفتم پیشنهادهای ارزشمندی از جمله توزیع ارائه شد. سوخت بر اساس کارت ملی که منصفانه و منسجم است چارچوب ها عدالت محور است اما به جای بحث بردار انرژی و به طور خاص توزیع بنزین بر اساس کارت ملی پیشنهادی دادیم که مغایر با ماده 85 قانون اساسی است. قانون اساسی و تعیین قیمت بنزین را به دولت واگذار کرد.
وی افزود: این بند دلیل دیگری جز افزایش قیمت حامل های انرژی ندارد، مجلس این اختیار را به دولت داده است که قیمت حامل های انرژی را آن طور که می خواهد تعیین کند. اگر دولت بر اساس این بند بنزین را افزایش دهد چه کسی پاسخگو است؟
سید سلمان ذاکر با این قسمت موافقت کرد و تاکید کرد که مجلس در این شرایط اجازه گران شدن بنزین را نخواهد داد زیرا در تاثیر قیمت بنزین بر سایر اقلام – بنزین است – تردیدی وجود ندارد. ما باید راه حلی برای رفع عدم تعادل سوخت و وابستگی به بنزین پیدا می کردیم. در این موضوع گاز طبیعی فشرده و برق را به عنوان جایگزین بنزین، نفت و گاز مایع پیشنهاد دادیم تا در گرانی بنزین تردیدی وجود نداشته باشد. اینجا.
داوود منظور رئیس سازمان برنامه و بودجه ضمن موافقت با این قسمت از بند (ب) عنوان عنوان کرد: موارد مطرح شده در این قسمت از جمله کارهایی است که در این مقطع در دولت انجام می شود و ایشان برای همه این موارد برنامه خاصی دارد.
محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه نیز در اعلام موافقت خود با این مولفه گفت: در متن اولیه ذکر شده بود که دولت می تواند با سیاست های قیمتی و غیر قیمتی در رابطه با حل مشکلات سوخت عمل کند. حمل و نقل اختلافات و در اینجا قسمت قیمت را حذف می کنیم. در حال حاضر در نقاط مختلف کشور ممکن است در برق، بنزین، نفت و … عدم تعادل داشته باشیم و در این بند به دولت گفته شده که برای رفع این عدم تعادل، در مصرف سوخت تنوع ایجاد کند.
وی با تاکید بر اینکه این مولفه برای رفع کمبود بنزین و ایجاد سبد سوخت نوشته شده است، افزود: در واقع از دولت خواسته شده تا با توجه به ویژگی ها، دارایی ها و توانمندی های جغرافیایی، سبد سوختی ایجاد کند و برنامه جامعی برای آن تدوین کند. . .و عمل کن
به استناد جزء (2) بند (ب) ماده 46 اصلاحی لایحه مذکور؛ برای رفع عدم تعادل بنزین، ایجاد تنوع در سبد سوخت کشور، اجرای پدافند غیرعامل و قانون هوای پاک، سازمان برنامه و بودجه موظف است با وزارتخانه های نفت، کشور و صنعت، معدن و تجارت، حفاظت محیط زیست همکاری لازم را داشته باشد. . هیأت وزیران حداکثر ظرف مدت شش ماه پس از ابلاغ این قانون را تهیه و تصویب خواهد کرد.