به گزارش خبرنگار مهر، رامش حسین خانه وی ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت روز جهانی دیابت اظهار داشت: با توجه به پیشرفت های پزشکی و درمانی که در زمینه دیابت کشف شده و امکان بهبودی مبتلایان را فراهم کرده است، از این رو، عنوان بیمار دیگر برای بیماران دیابتی و کسانی که از آن رنج می برند استفاده نمی شود، بلکه به دیابت نسبت داده می شود.
وی با بیان اینکه استان اصفهان در کشور از نظر تعداد مبتلایان به دیابت 13 نفر است و شهرهای شمالی کشور بیشترین آمار مبتلایان به دیابت را به دلیل چاقی دارند، افزود: در تحقیقات انجام شده مشخص شد میانگین قند خون اصفهانی ها 103 است، که در واقع می تواند به عنوان باشد پر دیابتی گفت.
رئیس گروه دیابت واحد کنترل بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت اصفهان تصریح کرد: بروز دیابت در خاورمیانه بیشتر از کشورهای غربی و اروپایی است و سه کشور پاکستان، عراق و ایران دارای این بیماری هستند. بیشترین تعداد مبتلایان به دیابت در خاورمیانه
وی با بیان اینکه اگر طی سه سال آینده بیماری کرونا به 6.7 دهم مرگ و میر افزایش یابد، گفت: میر میزان مرگ و میر در یک سال ثبت شد. میر بیماران دیابتی به این رقم می رسند، وی افزود: درصد بیماران دیابتی در ایران طی 4 سال 4 درصد و در اصفهان در این مدت 2 درصد با افزایش رشد داشته است. رشد ما با دیابت مواجه بودیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و رئیس هیئت نمایندگی هیئت خیریه دیابت اعلام کرد شیرینی فروشی ها باید دو برابر سیگار فروشان مالیات بپردازند. و افزود: شیرینی ها هیچ خاصیت و فایده ای ندارند جز چاق کردن آن، بنابراین مالیات آن باید افزایش یابد.
محمدعلی عطاری با بیان اینکه از این رستوران خواسته شده تا میزان کمتری برنج در اختیار مصرف کنندگان قرار دهد و هزینه کمتری از آنها بگیرد و فرهنگ کم مصرف برنج را در بین مردم ایران شکل دهد، افزود: این در حالی است که رستوران داران تحت کنترل نیستند. رفته هستند.
علاقه خود را اعلام کرد اصفهانی ها به دلیل مصرف غذاهای شیرین است که با وجود اینکه کشمش و خرما قند طبیعی دارند، اما مصرف زیاد آنها عامل چاقی و چاقی عامل دیابت است، گفت: دیابت زمینه ساز سرطان است.
عطاری تشکیل ستاد بحران دیابت در استانداری را یک الزام و یک ضرورت عنوان کرد و بیان کرد: سال هاست که می خواهیم ستادی از این دست را در استان تشکیل دهیم.