اکنون ما اینجا با شما هستیم تا همه چیز مربوط به DeFi و CeFi را به شما بگوییم و صحبت کنیم.
دی فای چیست؟
برای اینکه تفاوت این دو را بدانیم ابتدا باید هر کدام را به تفصیل توضیح دهیم. Defay (مالی غیرمتمرکز) به عنوان مالی غیرمتمرکز شناخته می شود. با استفاده از این سرویس امکان دریافت خدمات مالی غیرمتمرکز در بستر بلاک چین فراهم می شود. در واقع، DeFi هر کاری میکند تا واسطههای سنتی مانند بانکها را حذف کند. با تمرکز بر قراردادهای هوشمند، DeFi نیز مجموعه ای از DAP ها در نظر گرفته می شود. بیشتر پروژه های آن بر روی زنجیره هوشمند بایننس و بلاک چین اتریوم راه اندازی شده است.
مزایای DiFi چیست؟
در زیر مهمترین مزایای DiFi را توضیح می دهیم:
دسترسی جهانی به خدمات مالی
متاسفانه دسترسی به مسائل مالی برای همه مردم دنیا به یک شکل ممکن نیست. اگرچه در کشورهای پیشرفته مردم به راحتی می توانند به این خدمات دسترسی داشته باشند، اما در برخی کشورها مردم از این خدمات محروم هستند. خوشبختانه این سرویس با ایجاد دسترسی برابر این مشکل را برای همه در دنیا برطرف کرده است. در واقع مهم نیست در کجا زندگی می کنید، باز هم با DiFi به سیستم مالی دسترسی خواهید داشت.
کاهش هزینه تراکنش نقل و انتقالات
وقتی می خواهید از طریق سیستم های سنتی مانند بانک ها به کشور دیگری پول انتقال دهید، باید هزینه های زیادی را به عنوان کارمزد تراکنش پرداخت کنید. این هزینه ها گاهی آنقدر زیاد است که بیشتر افراد ترجیح می دهند از هدیه خود صرف نظر کنند و به دنبال راه حل دیگری باشند. تامین مالی غیرمتمرکز واسطه ها را حذف می کند و در این صورت دیگر نیازی به پرداخت هیچ کارمزدی برای انجام معاملات ندارید. بنابراین، مهم نیست که چه کسی در هر طبقه اجتماعی هستید، بدون پرداخت هزینه قادر به انتقال پول خواهید بود.
افزایش امنیت
یکی از ویژگی های بسیار خوب DeFi افزایش امنیت است. زیرا هیچ نهادی کنترلی بر دارایی کاربران ندارد و خود آنها باید امور مالی آنها را در دست بگیرند. در واقع در این سیستم همه مسئول حفظ دارایی های خود خواهند بود که امنیت دارایی ها را افزایش می دهد.
معاملات را سانسور نکنید
بسیاری از افرادی که نمی دانند DiFi چیست، می توانند به روش های سنتی متوسل شوند. اما با علم به اینکه هیچ سانسوری در این روش وجود ندارد، ممکن است تشویق شوند که از DiFi استفاده کنند. اگرچه ممکن است در روش های سنتی برخی از موسسات ترجیح دهند معاملات خاصی را به مردم ارائه ندهند، اما در امور مالی غیرمتمرکز می توانید با دسترسی به اینترنت به راحتی در معاملات مورد نظر خود شرکت کنید. این موضوع بیشتر به نفع مردم کشورهایی است که تحت رژیم های فاسد زندگی می کنند. در واقع، آنها می توانند از منابع مالی غیرمتمرکز برای محافظت از دارایی های خود در برابر این رژیم ها استفاده کنند.
صفایی چیست؟
تا اینجا در مورد اینکه DiFi چیست و چه مزایایی دارد صحبت کرده ایم. حال می خواهیم در مورد سیفای و نحوه عملکرد آن صحبت کنیم. CeFi مخفف Centralized Finance است. سیفای سعی دارد دنیای ارزهای دیجیتال را با دنیای بانکداری سنتی پیوند دهد و ارتباطی بین آنها ایجاد کند. CeFi به طور کامل در زمینه ارزهای دیجیتال فعالیت می کند، اما قوانین آن مشابه قوانین سیستم مالی سنتی است. البته به خاطر داشته باشید که سیفای قوانین بسیار سختگیرانه سیستم های سنتی را در بر نمی گیرد; با این حال، نظارت بیشتر و قوانین پیچیده تری نسبت به DiFi دارد. یکی از کارهایی که کاربران باید در CeFi انجام دهند احراز هویت است. در واقع، KYC یکی از کارهای مهمی خواهد بود که کاربران باید در C-Fi انجام دهند.
مزایای وای فای چیست؟
در زیر لیستی از مزایای C-Fi را شرح می دهیم تا بتوانید در مورد کارایی و عملکرد این سیستم بیشتر بدانید:
سادگی استفاده
تراکنش ها در C-Fi بسیار آسان و ساده است و کاربران می توانند بدون هیچ مشکلی به دارایی های خود دسترسی داشته باشند.
تاسیسات مختلف
کاربران می توانند از دارایی ها به روش های مختلف در C-Fi استفاده کنند. در واقع Centralized Finance به کاربران این امکان را می دهد که از ویژگی های مختلفی مانند شرط بندی، وام و غیره بهره مند شوند.
امنیت بالا
از آنجایی که برخی نهادهای ویژه بر امور مالی متمرکز نظارت می کنند، انتظار می رود امنیت ارمغان را بیشتر از سیستم های غیرمتمرکز تامین کنند.
تفاوت بین C-Fi و D-Fi چیست؟
حال بیایید این سوال را بررسی کنیم: تفاوت بین C-Fi و D-Fi چیست؟ این 2 سیستم تفاوت های آشکار زیادی با یکدیگر دارند که سعی می کنیم آنها را با جزئیات بیشتر توضیح دهیم:
کنترل صندوق
در D-Fi، این کاربران هستند که کنترل تمام دارایی های خود را در اختیار دارند، اما در C-Fi، کاربران کنترل دارایی ها را به صرافی ها واگذار می کنند.
خدمات مشتری
هیچ سرویسی برای مشتریان در D-Fi وجود ندارد، اما برخی از صرافی های بزرگ برخی از خدمات را از طریق سیستم C-Fi به مشتریان خود ارائه می دهند.
احراز هویت
در DeFi نیازی به احراز هویت نیست و هویت معاملهگران کاملاً پنهان میماند. اما در C-Fi، کاربران باید حتماً مراحل احراز هویت را برای تأیید هویت خود طی کنند.
مجوزها
در DiFi، سیستم های بدون مجوز ارائه شده است که دسترسی به خدمات را برای کاربران تسهیل می کند. اما در C-Fi باید برای تراکنش ها مجوز صادر شود.
هزینه
برای انجام تراکنش در سیستم D-Fi نیازی به پرداخت هزینه های زیادی ندارید. اما از سوی دیگر، C-Fi هزینه های زیادی را برای انجام تراکنش ها دریافت می کند.
رابط
در DiFi الگوریتم های پیچیده و دشواری وجود دارد که ممکن است برای برخی از کاربران غیرقابل درک باشد. اما در سیستم C-Fi شما یک رابط کاربری ساده پیدا خواهید کرد که دسترسی به خدمات را برای شما آسان تر می کند.
امنیت و ریسک
در دی فای امنیت پایین و ریسک زیاد است اما برعکس سی فای امنیت را بالا و ریسک را پایین آورده است.
نتیجه
اکنون تفاوت بین C-Fi و D-Fi را می دانید. قبل از اینکه بخواهید وارد دنیای تجارت شوید، باید این سیستم ها و نحوه عملکرد آنها را کاملاً بشناسید تا بدانید دقیقاً چگونه و چه زمانی از کدام یک از آنها استفاده کنید. دانستن این موضوع نیز به شما کمک می کند تا معاملات بهتری داشته باشید.