افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 7 November , 2024
2

سواحل مکران در عرض اصلی جابجا خواهند شد.

  • کد خبر : 125951
سواحل مکران در عرض اصلی جابجا خواهند شد.

به گزارش بازار، احمد اللهیاری، نایب رئیس بنیاد دانش و فناوری اطلاعات دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران، درباره اهمیت اقتصاد دریایی در کشورمان گفت: اساسا احیای تمدن دریایی که در تاریخ ایران از سوی مقام معظم رهبری و به تعبیر ایشان، بهره برداری از ظرفیت های دریا و حضور در آب های بین المللی موضوعی […]

به گزارش بازار، احمد اللهیاری، نایب رئیس بنیاد دانش و فناوری اطلاعات دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران، درباره اهمیت اقتصاد دریایی در کشورمان گفت: اساسا احیای تمدن دریایی که در تاریخ ایران از سوی مقام معظم رهبری و به تعبیر ایشان، بهره برداری از ظرفیت های دریا و حضور در آب های بین المللی موضوعی مهم و راهبردی برای تمدن ایران محسوب می شود.

معاون بنیاد دانش و فناوری اطلاعات دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران در ادامه تاکید کرد: بحث اصلی توسعه سواحل مکران نیز در دهه 80 پس از استقرار نیروی دریایی ارتش در سواحل دریا مطرح شد. کشور عمان و پس از یک دهه و در اواسط دهه 90 علاوه بر بعد نظامی، ابعاد دیگر دریا از جمله دیپلماسی بین المللی و اقتصاد منطقه مکران مورد توجه مقامات ارشد کشور قرار گرفت. در واقع از سال 1374 با برگزاری اولین همایش بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گذاری در مکران موضوع اقتصاد ساحلی اهمیت بیشتری پیدا کرد.

وی گفت: امروزه دو رویکرد اصلی برای توسعه منطقه ای وجود دارد که در حالت اول می توانیم منطقه ای را توسعه دهیم تا عدم تعادل منطقه ای را با سایر مناطق حل کنیم، به عنوان مثال چند منطقه با یکدیگر همسو شده اند، یک منطقه امکانات بیشتری دارد و در این راستا می توان منطقه ای را توسعه داد. ” بنابراین برای حل این مناقشات منطقه ای باید راهکارهایی ارائه شود و زیرساخت های مورد نیاز مردم و فعالان اقتصادی در اولویت قرار گیرد.

وی در ادامه تاکید کرد: در مورد دوم بحث توسعه منطقه ای با هدف افزایش رقابت پذیری آن منطقه است که در هر دو مورد در سواحل مکران دنبال می شود. در دهه گذشته در دبیرخانه سواحل مکران بیشتر بر ایجاد زیرساخت ها در منطقه برای حل مناقشات منطقه ای تمرکز کردیم.

اللهیاری تصریح کرد: امروز با توجه به اینکه بخشی از زیرساخت های سواحل مکران ایجاد شده، طبیعی است که تمرکز خود را تغییر داده و به سمت رقابت پذیری منطقه نسبت به مناطق همجوار سایر کشورها حرکت کنیم. اگر به این موضوع نپردازیم در آینده ای نه چندان دور مزیت های نسبی منطقه مکران را نسبت به سایر مناطق رقیب از دست خواهیم داد.

وی یادآور شد: نگاه کشور به منطقه مکران به عنوان منطقه ای برای ورود محصولات سایر کشورها به ایران و خروج کالا از کشورمان نیست، بلکه باید از ظرفیت منطقه مکران در سواحل اقیانوس برای صادرات استفاده شود. . و جهت گیری اقتصادی مکران منطقه ای خواهد بود که محصولات نیمه تمام یا مواد اولیه سایر نقاط کشور و جهان ارزش افزوده بالاتری داشته و به سایر نقاط جهان صادر می شود. به عبارت دیگر منطقه مکران باید پایگاه صادراتی کشور باشد.

این مسئول افزود: برخلاف آنچه در مناطق آزاد از آن بهره برداری می کنیم، هدف ایجاد منطقه مکران دانش بنیان و ارزش افزوده برای صادرات محصولات به سراسر جهان با رویکرد برون گرا است. در واقع این موضوع ایده آلی است که برای توسعه سواحل مکران در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: توسعه مکران علاوه بر بعد اقتصادی، توسعه انسانی نیز دارد. ما در دبیرخانه از واژه توانمندسازی استفاده نمی کنیم و معتقدیم خود جامعه محلی آنقدر توانمند است که بتواند بسیاری از مشکلات خود را حل کند و در توسعه منطقه مکران نیز مشارکت داشته باشد. جمعیت محلی نیز برای توسعه منطقه مکران مهم بوده و از عوامل توسعه منطقه نیز محسوب می شود.

معاون بنیاد دانش و فناوری اطلاعات دبیرخانه شورای توسعه سواحل مکران افزود: بر اساس ماده 68 قانون احکام دائمی قانون اساسی سازمان توسعه سواحل مکران به منظور مدیریت یکپارچه، فرماندهی واحد و حذف ناکارآمدی در نظام اداری منطقه مکران تدوین و به شورای اسلامی ایران تقدیم شد و انتظار می‌رود با توجه به ابلاغ سیاست‌های دریامحور با حداقل تغییرات در برنامه هفتم توسعه به تصویب برسد. مفاد اساسنامه باید به گونه ای باشد که سازمان توسعه سواحل مکران ظرفیت و قدرت اجرای حکمرانی پروژه های اداری این منطقه و تدوین سیاست ها، راهبردها و برنامه های توسعه را داشته باشد.

اللهیاری تاکید کرد: از ابتدای سال (1395) متون متعددی با کارکردهای مختلف برای قانون اساسی تدوین شد که در کمیسیون اجتماعی دولت یازدهم در 17 جلسه با حضور دستگاه های مختلف اجرایی و نمایندگان استانداری ها مورد بحث و بررسی قرار گرفت. در دولت و در نهایت متنی از این جلسات تهیه شد. دولت قبل به دلایل مختلف تصویب و بازنگری این اساسنامه را به حالت تعلیق درآورد و به تشکیل دبیرخانه شورای توسعه مکران اکتفا کرد اما با روی کار آمدن دولت سیزدهم جلسات متعددی با نهادها و بسیاری از نخبگان محلی برگزار شد. انجمن.

وی افزود: بخش قابل توجهی از افراد با تجربه منطقه مکران در تدوین قانون اساسی حضور داشتند و اینکه بگوییم در این زمینه با نخبگان منطقه مشورتی صورت نگرفته، دقیق نیست. متن اساسنامه برای اولین بار در کشور از طریق فضای مجازی در دسترس عموم قرار گرفت. انتظار می رود آنچه در شورای اسلامی تصویب شد، زمینه و تضمین اعمال حاکمیت این سازمان را برای توسعه منطقه فراهم کند.

وی در خصوص رفع نهادی آلودگی گفت: در اساسنامه سازمان توسعه سواحل مکران بر خلاف تصوری که شده، هیچ گونه تعارضی بین دستگاه های سیاست گذار و دستگاه های اجرایی وجود ندارد و دستگاه حاکمه جدید به دنبال آن است. یک وحدت فرماندهی و نهادی رفع آلودگی در تحقق سیاست ها و طرح های توسعه دریا محور … بر اساس برنامه هفتم توسعه، سواحل مکران نیازمند حکمرانی مستقل و مقتدر است.

اللهیاری گفت: امیدواریم با توجه به تاخیر چندین ساله در انجام تکلیف مندرج در ماده 68 قانون احکام دائمی، اساسنامه توسعه سواحل مکران در نهایت در شورای اسلامی در جلسه علنی به تصویب برسد. جلسه مجلس در غیر این صورت مجددا مشمول زمان و وقفه خواهید شد.

وی در پایان تاکید کرد: در صورت تداوم تمرکز بر موضوع حاکمیت منطقه ای، رقبای منطقه ای متوقف نخواهند شد و مطمئنا برنامه های خود را با سرعت بیشتری پیش خواهند برد. در واقع در حالی که ما از سیاست های اقتصادی دریا محور صحبت می کنیم و بر سر هیئت حاکمه به توافق نمی رسیم، رقبا برنامه های خود را اجرا می کنند. یکی از ملزومات منطقه مکران وجود سازمانی است که به صورت منسجم و یکپارچه سیاست ها را تدوین و توسعه منطقه را در ارتباط با سیاست های کلی کشور ارتقا دهد. مکران از کشور جدا نیست و نخواهد بود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=125951

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.