به گزارش بازار به نقل از وزارت راه و شهرسازی، مهدی رهنما رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی درباره اطلس اقلیم ایران توضیح داد: این پروژه در سازمان هواشناسی و پژوهشگاه هواشناسی تعریف شده است. علوم جوی مسئولیت تهیه آن را بر عهده داشت.
وی با بیان اینکه مدت زیادی از تهیه آخرین اطلس اقلیمی ایران می گذرد، افزود: در این اطلس مناطق مختلف ایران بر اساس اطلاعات اقلیمی بلند مدت طبقه بندی شده و تمامی داده های مربوط به اقلیم تهیه شده است. که برای دسترسی عموم در دسترس عموم است.
رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی کشور ادامه داد: این اطلس بر اساس 6 پارامتر اقلیمی مانند بارش، دما، رطوبت، باد و… اطلاعات تولید می کند. برای مدت 10 سال، 20 سال، 30 سال با تفکیک مکانی یک کیلومتر در یک کیلومتر و بر اساس آن می توانید مشخصات اقلیمی هر منطقه را با دوره های بازگشت متفاوت مشاهده کنید.
رهنما با بیان اینکه این اطلس در پیوست های اقلیمی قابل استفاده است افزود: این اطلس در زمینه معماری و شهرسازی، آماده سازی زمین، کشاورزی هوشمند و همچنین تعیین بیلان آبی مناطق قابل استفاده است.
رهنما گفت: به عنوان مثال برای اینکه بدانیم یک محصول استراتژیک در کدام منطقه می توان کاشت کرد، می توان با استفاده از اطلس اقلیم میزان آب و نور خورشید دریافتی در آن منطقه را بررسی کرد و به این نتیجه رسید که کاشت آن محصول استراتژیک بازده بیشتری دارد یا آن را وارد کنید
رئیس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جوی کشور تصریح کرد: سازمان برنامه و بودجه، وزارت راه و شهرسازی، سازمان حفاظت محیط زیست، وزارت نیرو و وزارت کشاورزی می توانند برنامه ریزی های کلان خود را با به کمک این اطلس و بر اساس پارامترهای اقلیمی.