به گزارش بازار، مهدی طراری در حاشیه سفر به استان فارس و با حضور مدیران پتروشیمی شیراز اظهار داشت: از آنجایی که پتروشیمی شیراز قدیمی ترین پتروشیمی خاورمیانه و ایران محسوب می شود و در سال 1338 تاسیس شد. ، تشکیل خطوط جدید و اجرای طرح های توسعه ضروری است، چیزی که در شرایط فعلی بیش از گذشته احساس می شود.
وی ادامه داد: با وجود اینکه بخشی از صنایع قدیمی فاز اول این شرکت به مرور زمان در حال برچیده شدن و تعویض است، اما باید مجتمع مشابهی احداث شود.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری غدیر افزود: اسناد زمینی به مساحت 200 هکتار در مجاورت مجتمع پتروشیمی فعلی اخذ شده است و اگر دغدغه تامین آب وجود نداشته باشد قطعا برنامه ما توسعه این مجتمع است و در صورت انتقال آب. از خلیج فارس به این زودی اتفاق نمی افتد، پیشنهادی تصمیم گرفته شده است فاز جدید این مجموعه در جنوب و در کنار دریا ساخته شود.
طراری همچنین خطاب به مدیران حاضر در این جلسه تاکید کرد: با توجه به اینکه پتروشیمی شیراز سابقه طولانی دارد باید پیشرو و پیشگام اقدامات جدید در کشور شود.
وی با بیان اینکه حدود 14 میلیون هکتار زمین زراعی، باغی و زراعی در کشور با مصرف تقریبا 3 میلیون تن کود اوره داریم، گفت: در بحث پوشش کود اوره نیازمند یک نوآوری جدید هستیم چرا که با پوشش کودهای اوره، علاوه بر ارتقای امنیت غذایی و افزایش صادرات، 30 درصد صرفه جویی در کشور ایجاد می کند.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری غدیر با تاکید بر اینکه باید در مجموعه پتروشیمی خلاق، منسجم، جوان، متعهد و متخصص شیراز، نوآوری و خلاقیت ایجاد شود، یادآور شد: بدون شک با تیم مدیریتی فعلی این وظیفه انجام خواهد شد و خواهد بود بخشی از مشکلات حل خواهد شد.
طراری در بخش پایانی سخنان خود ضمن تقدیر از احمدرضا حیدرنیا مدیرعامل پتروشیمی شیراز، وی را یکی از مدیران مجرب، صاحب نظر و پروژه محور صنعت پتروشیمی کشور معرفی کرد و گفت: خوشبختانه در این زمینه حضور داریم. در تمام مجتمع های پتروشیمی شیراز در دوران تصدی خود رشد مطلوبی داشته است.
مدیرعامل گروه سرمایه گذاری غدیر تصریح کرد: حضور مستمر در گروه باعث ایجاد هم افزایی در گروه می شود که خوشبختانه این امر در پتروشیمی شیراز حائز اهمیت است.
واحد نیترات جدید در دستور کار پتروشیمی شیراز
احمدرضا حیدرنیا مدیرعامل شرکت پتروشیمی شیراز با ارائه گزارشی از فعالیت های این شرکت به تشریح وضعیت فعلی این مجموعه پرداخت و اظهار داشت: پتروشیمی شیراز یکی از قدیمی ترین پتروشیمی های کشور است و دارای نیروهای متخصص، مجرب و البته جوان است. پرسنل در راه سعی در ادامه تولید جمهوری اسلامی دارند.
وی به تنوع فرآورده های اوره و کیفیت بالای آنها در چرخه تولید اشاره کرد و تصریح کرد: به خصوص در سال گذشته فروش خوبی از نظر فروش داشته ایم و در نیمه دوم سال 1402 شاهد رشد فروش خواهیم بود. و سودآوری
مدیرعامل پتروشیمی شیراز ابراز امیدواری کرد که پتروشیمی شیراز در سال «رشد تولید و کنترل تورم» عملکرد درخشانی داشته باشد.
حیدرنیا همچنین به برخی از فعالیت های این شرکت در زمینه تولید و بازاریابی محصول، پروژه های در دست اجرا، تلاش های شرکت در حوزه حفاظت از محیط زیست و اقدامات در حوزه مسئولیت های اجتماعی اشاره کرد.
وی شیشه ملامینه و کیسه سازی را دو پروژه شاخص در حال انجام این شرکت عنوان کرد و خاطرنشان کرد: مناقصه پروژه شیشه ملامینه در آینده نزدیک برگزار می شود و قرارداد پیمانکار نیز در حال تدوین است.
مدیرعامل پتروشیمی شیراز ادامه داد: واحد کوله بری نیز در منطقه ویژه در حال اجراست که با این کار حدود 500 فرصت شغلی ایجاد می شود.
به گفته حیدرنیا، ساخت واحد جدید نیترات نیز در دستور کار آتی این شرکت قرار دارد.
وی همچنین یادآور شد: حدود 2800 نفر در پتروشیمی شیراز مشغول به کار هستند که بیش از 99 درصد آنها بومی استان فارس به ویژه شهرستان های مرودشت، زرقان و روستاهای اطراف هستند.
مدیرعامل پتروشیمی شیراز با اشاره به سرمایه و ارزش بازار این شرکت به مبلغ یک هزار و 530 میلیارد تومان و 34 هزار و 945 میلیارد تومان، از درآمد یک هزار و 925 میلیارد تومانی فروش محصولات تولیدی در بازارهای داخلی و خارجی این شرکت. مهرماه امسال اعلام شد.
حیدرنیا همچنین اعلام کرد که اوره کشاورزی در مهرماه تا سقف 670 میلیارد تومان بیشترین درآمدزایی برای این شرکت بوده است.
وی در بخشی دیگر از سخنان خود گفت: ذکر این نکته ضروری است که با سیاست نرخ خوراک، افزایش مالیات بر ارزش افزوده از نیم درصد به 2 درصد، نیازهای داخلی صنایع فعال پتروشیمی شیراز پوشش داده می شود. بودجه پروژه های مصوب و همچنین سیاست های مصوب کمیته فروش را تامین می کند. به دلیل عدم فروش ارزان، حفظ فضای رقابتی سالم برای تولیدکنندگان اوره و متانول، این کاهش فروش 6 ماهه یک اتفاق طبیعی است.
مدیرکل پتروشیمی شیراز با تاکید بر اینکه فروش محصولات پتروشیمی در شرایط تحریم با توجه به شرایط فروش صادراتی محدود و سخت است، یادآور شد: علاوه بر شرایط تحریم، نوسانات بازار و تحولات خاورمیانه تاثیری ندارد. در فروش محصولات کشور اما در عین حال در صادرات و فروش یکساله به طور معمول این اهمیت جبران می شود. او