به گزارش رکنا، دکتر حمیدرضا اصلانی فلوشیپ ارتوپدی و آرتروسکوپی مفاصل و پزشکی ورزشی ایالات متحده و پروفسور شهید بهشتی که حسن یزدانی انجام شده، در رابطه با اظهارات منشی علیرضا وی در خصوص عمل جراحی حسن یزدانی در ایران گفت: تا آنجایی که من اطلاع دارم آقای دبیر 10 روز قبل از عمل حسن یزدانی با من تماس گرفتند و نظر تخصصی ام را در مورد شانه حسن یزدانی از من خواستند. بعد از بازدید شرایط را برای ایشان توضیح دادم و به من گفتند که آقای دبیر حتی در حین عمل در بیمارستان حضور داشتند. به نظر نمی رسد او اعتراضی به اقدام حسن یزدانی داشته باشد.
بازگشت یزدانی به کشتی بستگی به بدن و تجهیزات او دارد
وی در پاسخ به این سوال که آیا اقدام حسن یزدانی موفق بوده و آیا می تواند؟ کشتی برگرد گفت: اینکه حسن بتواند به کشتی برگردد یا نه کاملا به خودش بستگی دارد. اکنون جراحات و آسیب ها ترمیم شده و باید بهبود یابد که اول به بدن حسن بستگی دارد. به طور معمول، 10 تا 15 درصد از این پارگی ها ممکن است بهبود پیدا نکنند. البته این امکان را برای حسن با افزایش دوره بی حرکتی و با محرک های بیولوژیکی افزایش خون رسانی به ناحیه آسیب دیده کاهش داده ایم تا امکان جوشکاری افزایش یابد. اکنون تقریباً 93 درصد احتمال جوشیدن این زباله ها وجود دارد.
دکتر اصلانی افزود: قسمت دوم به تلاش یزدانی بستگی دارد. متأسفانه بسیاری از ورزشکاران درمان پس از عمل را به درستی دنبال نمی کنند و فکر می کنند به دلیل اینکه در رشته خود در دنیا نفر اول هستند در مورد همه چیز نظر دارند، عدم نظارت کامل علمی و اصول روش های توانبخشی و فیزیوتراپی تخصصی شانه یکی از آنهاست. از مهمترین دلایل عدم نتیجه گیری مطلوب این است که متاسفانه اکثر ورزشکاران با عدم ادامه درمان و استفاده از توصیه های غیر علمی به این مهم توجه نمی کنند. افراد فاقد صلاحیت، از روند درمانی مطلوب دور نگه داشته می شوند.
اگر برنامه توانبخشی را کامل کند، شانس بازگشت به کشتی را دارد.
وی بیان کرد: یک روز یا حتی یک ساعت خارج شدن از برنامه توانبخشی می تواند نتایج جبران ناپذیری به همراه داشته باشد. یزدانی در صورت تکمیل برنامه توانبخشی کامل بیش از 85 درصد شانس بازگشت به مسابقات قهرمانی کشتی را دارد.
دکتر اصلانی در پاسخ به این سوال که برای دوره نقاهت چقدر زمان نیاز است، گفت: برای بازگشت 6 تا 7 ماه زمان نیاز دارید. البته بازگشت ورزشکار با آمادگی و موفقیت او در انجام تست های لازم مشخص می شود.
یزدانی اگر برخورد خوبی داشته باشد به المپیک می رسد
وی در پاسخ به این سوال گفت که اگر درمان به خوبی ادامه پیدا کند قادر خواهد بود المپیک او گفت بله. اگر یزدانی روند درمانی خود را به خوبی طی کند می تواند به المپیک برسد. بستگی به تلاش خودت داره برخی از ورزشکاران بهانه می آورند، امروز و فردا انجام می دهند و موفق نمی شوند، اما هرکس تلاش کند موفق می شود.
ورزشکار دیر اقدام می کند زیرا نمی خواهد زمین را ترک کند
وی در خصوص بازگشت سایر ورزشکارانی که تحت این عمل جراحی قرار گرفتند به میادین ورزشی گفت: هر چه زودتر عمل جراحی انجام شود نتیجه بهتری حاصل می شود. ورزشکاری که با آسیب نیم سانتی متری و پارگی شانه مواجه می شود، به مرور زمان این پارگی بزرگتر می شود و بسته به فشار وارد شده به شانه، پیشرفت پارگی افزایش می یابد و تغییرات ثانویه در شانه ایجاد می شود. در این حالت سلول های چربی جایگزین سلول های عضلانی در عضله می شوند و قدرت قبلی از بین می رود. چون تاندون پاره می شود، عملکرد استخوان ضعیف می شود و کیست تشکیل می شود، کپسول مفصل و غضروف آسیب می بیند. حال هر چه زودتر این جراحی انجام شود، احتمال جوش خوردن و جوش خوردن و حصول نتیجه بهتر بیشتر می شود.
استاد دانشگاه شهید بهشتی افزود: متأسفانه ورزشکاران در اوج آسیب می بینند و در صورت درمان فوری چندین ماه از میادین ورزشی دور می شوند اما دیرتر وارد عمل می شوند و آن پارگی نیم سانتی متری تبدیل به یک استراحت 4 می شود. 3 یا 5 سانتی متر قابل انجام است و در این شرایط دیگر نباید انتظار نتایج خوبی از جراحی داشته باشیم.
روزبهانی، قلی پور، احمدی و… بعد از عملیات با قدرت به میدان باز می گردند
دکتر اصلانی در پاسخ به این سوال که آیا ورزشکارانی بودند که پس از عمل جراحی به میادین ورزشی بازگشتند، گفت: بله احسان روزبهانی در مسابقات جهانی بوکس کمربند طلا را کسب کرد و پس از جراحی کتف به المپیک ریو 2016 راه یافت. حمیدرضا قالی پور پس از جراحی کتف در سال 2011 در استانبول قهرمان ووشو شد و اصغر ابراهیمی پس از جراحی کتف نایب قهرمان آسیا شد. رحمان احمدی دروازه بان تیم ملی فوتبال نیز پس از عمل جراحی کتف موفق به بازگشت به دروازه تیم ملی شد و به تیم ملی در راهیابی به جام جهانی 2014 کمک کرد و همچنین می توان به بازگشت بسیاری از قهرمانان دیگر پس از جراحی کتف به ملی پوشان اشاره کرد. عرصه های بین المللی مانند نیا، سامره، زارع، انصاری، نوراللهی و ….
منشی از عملش راضی نبود و دوباره بیرون درمان شد اما باز هم بی نتیجه بود
دکتر اصلانی درباره کتف علیرضا دبیر نیز صحبت کرد و با بیان اینکه عمل جراحی وی در آن زمان موفقیت آمیز نبود، اظهار داشت: کتف علیرضا دبیر قبل از المپیک 2004 آتن دچار مشکل شده بود که بعداً توسط یکی از همکاران ما عمل شد اما راضی نبود. نتیجه عمل و به درخواست همین پزشک در فدراسیون پزشکی ورزشی جلسه ای تشکیل شد که دکتر معالج من، مرحوم دکتر مجید ضیایی (بنیانگذار جراحی شانه) و آقای طالقانی دبیر و اعضای فدراسیون ورزش. بحث بر سر ادامه درمان منشی در ایران شد، البته نظر آقای طالقانی اعزام ایشان به خارج از کشور بود و در نهایت ایشان برای ادامه درمان به خارج از کشور رفتند.
وی افزود: به او پیشنهاد دادم که ایران هم می تواند عمل کند اما اگر می خواهد به خارج از کشور برود باید یک کلینیک خوب و یک جراح را انتخاب کند که تجربه عمل جراحی ورزشکاران را داشته باشد. زیرا عملکرد شانه یک والیبالیست، یک فوتبالیست، یک دروازه بان فوتبال، حتی یک هافبک دفاعی، یک تنیس، یک بسکتبالیست، یک کشتی گیر، متفاوت است، زیرا نیازهای آنها متفاوت است. این موارد باید در نظر گرفته شود و نوع جراحی مناسب برای بیمار انجام شود.
و افزود: منشی بالاخره یک عمل جراحی جدید در فرانسه انجام داد، آن جراحی از نوع بریستو بود که بسیاری از کتب جراحی شانه از آن به عنوان عمل مداوم یاد می کنند، مانند روش مگنوسون استاک، پوتی پلات و بقراط که فلسفه ایجاد محدودیت است، در حرکات شانه ها بود. بعد از جراحی، منشی هم حرکات محدودی داشت و حالش خیلی بد بود. متأسفانه آرتریت زودرس پس از این عمل ها رخ می دهد که وضعیت را بدتر می کند.
وی درباره عمل جراحی شانه سهراب مرادی پس از عمل نافرجامش در آلمان نیز گفت: سهراب مرادی دچار بی ثباتی کتف و پارگی ناقص کوچکی در روتاتور کاف خود شده بود. خوشبختانه بی ثباتی وی با آرتروسکوپی ترمیم شد. آخرین باری که دیدمش خیلی خوشحال بود.
منبع: ایسنا